5 tips til høstferien

Med høstferien like rundt hjørnet: Hva i all verden skal man finne på? Jo! Her er fem idéer til ting du kan finne på – også for deg med slunken lommebok.

1. Besøk naboen! Man må ikke dra langt av gårde for å oppleve noe nytt. Oppsøk nærområdet, besøk nabobyen, nabolandet – eller oppsøk en venninne eller familievenn du ikke har sett på lenge. Tar du bilen fatt, kan du rekke over grensa til vårt naboland, Sverige. Søta bror i øst har mangt og mye å tilby, enten du tar deg turen til verdensarven i Falun, leker deg på Liseberg i Göteborg eller dra på shoppingtur til Stockholm. Bor du vest i Norge; hva med å ta en tur ut til en av øyene i nabolaget?

Tar du bilen fatt, når du Carl Larsson gården i nærheten av Falun. Fra Oslo tar det rundt sju timer.

Tar du bilen fatt, når du Carl Larsson gården i nærheten av Falun. Fra Oslo tar det rundt sju timer.

2. Tom konto, men lysten på en reise? Se en film! Gjennom filmstrømmingstjenesten Netflix finnes mange muligheter til å dra både hit og dit for en rimelig penge – fra sofakroken. Hva med en tur til New York? Unn deg et gjensyn med «When Harry Met Sally». Frister det mer med Roma? Hva med Woody Allens «To Rome with Love»?

3. Kribler det i beina, og søker sinnet høstens farger? Sjekk ut.no. Her finnes mange gode idéer til turer i skog, mark og i fjellet.

4. Lenge siden du var på museum i din egen by? Ta en staycation! Oppsøk turistinformasjonen, få tips til utstillinger, og vær helt enkelt turist i egen by.

5. Les deg bort! Bli tatt med til fremmede land og andre kulturer i form av ord og bilde i bøker, magasiner eller reiseblogger. Det trenger ikke koste penger. Men det kan gi deg et nytt blikk, et møte med noe annet, en pause og en reiseopplevelse hjemmefra.

En nabo kan være så mangt. Bor du i vest, kan det for eksemel være en øy. Som her: Utsira

En nabo kan være så mangt. Bor du i vest, kan det for eksempel være en øy. Som her: Utsira i Rogaland.

 

Likte du denne artikkelen? Del den gjerne!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *