Barcelona: byen som har alt

Barcelona

Barcelona er den fargerike storbyen som tilbyr alt: shopping, strandliv, kultur, party og kulinariske høydepunkter.

I Barcelona står man stadig overfor et bredt spekter av valgmuligheter og til tider kan en absolutte kjenne på valgets kvaler. Men med litt planlegging og et bykart i vesken vil det gå deg vel.

Barcelona område for område

La deg føre fra bar til bar, fra smau til smau, i den mørke, mystiske gamlebyen El Gòtic, eller trendy og spennende El Born. Gjør deg kjent med den gotiske arkitekturen i Barrio Gòtic, ved å besøke katedralen Santa Creu og Plaça Reial. Spaser rundt i de smale sidegatene, se oppover fasadene. Ta deg turen nedover travle Carrer Ferran. Stikk innom for en tapas her, og en tapas der. Finn deg et bord ved en av uteserveringene på Plaça del Pi, nyt en sangria og en tallerken Iberico skinke (prøv gjerne den lille restauranten Gabriel).

El Born er Barcelonas Soho, og er noe yngre enn El Gòtic – bydelen dateres tilbake til 1300-tallet. De gamle fasadene har fått en ansiktsløftning. Mellom besøk i designerbutikker og fortausrestauranter, ta gjerne turen bortom kirken Santa María del Mar. Det nyere matmarkedet Mercat de Santa Caterina, er også verdt en tur – i tilstøtende restaurant Cuisines Santa Caterina kan du spise godt fra all verdens hjørner. Unn deg en times kultur på Picassomuseet.

Barcelona

Book et bord på en av de mange stilfulle og kreative restauranter i den yngre bydelen L’Eixample. Pass på å ha nok tid i området til å få med deg den modernistiske arkitekturen og byelementer på dagtid. Det er her du finner Gaudis berømte Casa Milò og Casa Battlò. Sett deg på en av de mange organiske benkene som omranser trærne i avenyen. Tilbring et par timer i La Sagrada Familia – et must for en hver som besøker Barcelona.

Ta deg en shoppingfri dag, dra i retning Barceloneta og tilbring dagen på stranda. Luxe opp ved å leie en solseng hos Hotel W, kos deg med mexicansk-inspirert lunsj i avslappede omgivelser på Gallito like under W.

Det tidligere beryktede El Raval har i nyere tid fått sin opptur. Før var bydelen mest regnet som immigrantbydel og forstad, nå dukker det stadig opp nye designhoteller. Noe utrygt på nattestid er det fortsatt, etter egen erfaring. Stå gjerne over travle, turistifiserte Las Ramblas. Hold godt på veska. Lommetyvene trives også i Barcelona.

Som sagt – med litt planlegging og et bykart i vesken vil det gå deg vel!

Reisetips til Barcelona

Beste tid å reise: Året rundt. Barcelona er en by det skjer mye i, der vinteren også har noe å by på selv om temperaturene er lavere da. Personlig liker jeg meg der best vår / høst

Reise dit:

  • Både Norwegian og SAS flyr direkte året rundt.
  • Taxi, tog eller buss fra flyplassen El Prat. Flyplassen ligger ca. en halvtimes kjøretid fra sentrum. Mer info her

Reise rundt: Metroen er det enkleste og grei å finne ut av. Det er også vanligvis enkelt og billig å benytte seg av taxi.

Affiliate-annonse

HOTELLTIPS I BARCELONA

GRAND HOTEL CENTRAL

hotell i barcelona, hotel grand central

Passe stort hotell, med infinity pool på taket og definitivt en personlig favoritt. Personlig testet! 

Les mer her

HOTEL ARTS

Hotel Arts er en moderne klassiker ved Port Olimpic, med stor kunstsamling og spa ved Six Senses. Personlig besøkt.

Les mer her

 

W BARCELONA 

hotell i barcelona, hotel w

Et stort hotell med party-vibe, som passer best for den som søker stranda fremfor byliv. Personlig testet! 

Les mer her

HOTEL MANDARIN ORIENTAL

Hotel Murmuri er et design boutique hotell i hjertet av Rambla de Catalunya. Personlig besøkt. 

Les mer her

Denne artikkelen ble første gang publisert september 2011.

Likte du denne artikkelen? Del den gjerne!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *