Byguide til Málaga gamleby

Málaga gamleby

Med solkystens hovedflyplass like ved, en hyggelig gamleby, gode restauranter, koselige tapasbarer og en rekke kulturtilbud er det i grunnen rart ikke flere drar inn dit for et besøk.

Jeg har vært i Málaga gamleby for første gang, og etter kun et kort opphold vet jeg allerede: hit tar jeg nok turen igjen!

En oversett turistdestinasjon

Det går en rekke direktefly til Málaga hver uke. Likevel regnes ikke Málaga som en typisk turistdestinasjon. De fleste som lander der, har nemlig andre strender i sikte.

Synd for dem! For Málaga er en ekte spansk by, uten typiske turistpreg. Menyer flest er på spansk og man merker fort at dette er en by av og med fastboende spanjoler. Likevel er turismen en av de viktigste næringene i Málaga. De har da også litt av hvert å vise til.

Artikkelen fortsetter under bildene

En av verdens eldste byer

Málaga er en moderne, men samtidig historisk, by. Den går hele 2800 år tilbake i tid, hvilket gjør Málaga til en av verdens eldste byer, med mange historiske, arkeologiske utgravninger.

Málaga har rundt 570 000 innbyggere, en velholdt gamleby og en stor havn med en rekke restauranter og barer. Dessuten finnes strender her, men disse har jeg ikke besøkt. Ettersom jeg dro hit i januar, var det byopplevelser som først og fremst sto på agendaen. Og de er det flust av.

Arabisk inspirasjon i Málaga gamleby

Bygningene i gamlebyen synes jeg bærer tydelige preg av arabisk inspirasjon – utbyggene på husene i deler av gamlebyen syntes jeg rett og slett minnet om arkitekturen i basaren i Kairo. Ikke så rart, kanskje, i og med at store deler av Andalucia har innflytelse fra araberne. Her i Málaga ble det sågar bygget et eget fort av det muslimske Hummudid dynastiet på begynnelsen av det 11. århundre.

Alcazaba de Málaga

På en høyde i gamlebyen ligger derfor et stort fort ved navn Alcazar de Málaga. En tur til toppen her, er en perfekt tur for søndagsformiddag: litt kultur og trim på en og samme tid. Går du helt til topps på Gibralfaro, får du den aller beste utsikten. Men også fra Alcazaba får du god utsikt mot havnen og det nærliggende nabolaget.

Artikkelen fortsetter under bildene

Picassos hjemby

Men Málaga er også hjembyen til selveste Pablo Picasso. Og den dag i dag kan man besøke huset han vokste opp i. Selvsagt har bysbarnet fått eget museum til å huse verdenskunsten. Det fikk jeg ikke tatt for meg denne gang. Desto mer grunn til å dra tilbake!

Museet finner du her: Museo Picasso Málaga | Palacio de Buenavista, Calle San Agustín 8

Tapasrunde i Málaga gamleby

Det jeg derimot fikk med meg, var tapasbarene. Ikke alle, selvsagt, men mange. For hvem elsker vel ikke spansk tapas? Noe av det hyggeligste jeg vet på reise i spanske byer er nemlig tapas-runder. Det å gå fra tapasbar til tapasbar. Sjekke stemningen, ta meg en pinxtos eller bestille en tapa, med et glass hvitt eller cava attåt, for så å finne veien til neste.

-> Les også: Tips til gode tapasbarer

Artikkelen fortsetter under bildene

Shopping i Málaga

Málaga har selvsagt shoppingmuligheter. Shoppinggata Marques de Lario har flest rimeligere merker, som Massimo Dutti, Intimissimi og & other stories. De som foretrekker kjøpesentre, kan ta turen til El Corte Ingles (det finnes flere), Galerias Goyas i Plaza de Uncibay 3 eller Centre Commercial Larios i Av. de la Aurora 25. For lokale markedsopplevelser, sjekk ut Mercado central Atazanas i Calle Atarazanas, 10.

Overnatting i Málaga

Men hvor skal man bo? Málaga har en rekke hoteller i flere prisklasser i og utenfor gamlebyen. Selv valgte vi å bo like ved gamlebyen, i det stilfulle design-hotellet Vincci Málaga. Med mulighet for utsikt mot havet og putemeny, er dette absolutt et hotell å anbefale.

Les mer om Hotel Vincci Malaga (affiliatelenke til booking.com)

hotell i málaga, vincci

Reise til Málaga

Norwegian, SAS og Ryan Air har flyruter fra flere steder i landet. Flyreisen tar ca. fire timer om du flyr direkte. Skal du bare til Málaga by, trenger du ikke leiebil, men kan ta buss eller taxi t/r.

-> Les også: Reisetips til Marbella-området

PIN GJERNE GUIDEN PÅ PINTEREST!

Byguide til Málaga gamleby

Ønsker du månedens reistips rett i innboksen?

Meld deg på her!

 

Hotelltips med reklamelenke. Reise og opphold er ikke sponset. Oppdatert januar 2016.

Likte du denne artikkelen? Del den gjerne!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

3 kommentarer

  • coffee in a cup sier:

    har kjempelyst til å dra til málaga en gang! husker det var veldig populært å dra dit på språkreiser, men utover det ble byen sett på som litt ‘cheesy’ – en oppfatningen jeg tror har forandret seg betrakelig 🙂

    • Reiselykke sier:

      He, he, ja, jeg tror det inntrykket er justert de senere årene, med blant annet opprustning av gamlebyen og mange spennende nye spisesteder, blant annet. Anbefaler turen dit, ja.

  • Takk for flotte tips og fine bilder! Malaga har gått gjennom en transformasjon og kommet ut som en vakker og spennende by!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *