Holmestrand: byen under fjellet

Holmestrand, Norge

Holmestrand er den lille byen under fjellet, hvis storparten av innbyggerne har bosatt seg på knausen over bykjernen og ut mot havet. Den tidligere gjennomfartsbyen med 6 700 innbyggere kommer som regel i skyggen av mer populære kystbyer lenger sør, som Åsgårdstrand, Tønsberg og Kragerø. Likevel.

Den senere tid har byen blitt oppgradert, bryggen forbedret og det er blitt bygget nye boligkomplekser ved havet. Ingen arkitektonisk perle i seg selv, men et og annet gammelt trehus gir byen et visst historisk preg.

Holmestrand, Norge

Det beste med byen må jo være roen vi opplever, havet, de mange båtplassene som tilbys besøkende, trivelige mennesker og god handelsservice – og friluftsområdet mellom den gamle togstasjonen og havet. Her finner vi plen, lekepark, to sand-volleyballbaner, en sand-fotballbane og en liten barnevennlig sandstrand. Det er lagt pent til rette her, med egen grillplass, offentlige toalett, badetrapp og bading tilpasset handikappede.

Holmestrand, Norge

Badestrand

Likte du denne artikkelen? Del den gjerne!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *