Grønne, glitrende Langkawi

Grønne, glitrende Langkawi

Den grønnkledte øya Langkawi er ikke bare én øy, men egentlig en samling av 99 øyer. Likevel er det hovedøya ved samme navn turistene besøker, først og fremst.

Langkawi er Malaysias store satsning innen turistlivet, tax-free og
vinutsalg med momsfrie franske viner for båtturister som tar seg en handletur.
Ikke minst er det strender her som lokker; buktende og hvite ligger de langs
hele øya.

Merk: Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel

Store deler av øya er dekket av jungel, hvor alt fra apekatter til kobraslanger lever. Riktignok er apekattene så tamme at de søker ned til befolkningen, og av en eller annen grunn er det visstnok kvinnene de i særdeleshet er mest begeistret for. Jeg bestemmer meg raskt for å styre unna dem, så godt jeg kan.

Langkawii: unedelig med jungel og grønne skoger

Langkawi Cable Car

Det må ærlig innrømmes at da jeg hang høyt der oppe i lufta, flere hundre
meter rett opp i fritt fall over den villeste jungel, kjente jeg tendensen til
høydeskrekk. Spesielt kilte det godt da vi ble fanget av vindkastene som fikk
herje fritt med vogna vi befant oss i. Vinduet var åpnet i taket, og vinden
ulte inn. Det var da jeg kom til å tenke på at – pokker – vi skal ned igjen
også! Og med blodsugende igler og kobraslanger luskende rundt, er det ikke
veldig kult å ta seg ned fra fjellet gjennom jungelen.

Men vi kom oss da ned igjen helskinnet – og jeg ville ikke vært turen
foruten. Til tross nerver i høyspenn i påvente av turen ned igjen, nøt jeg
utsikten over hele Langkawi der oppe fra toppen. Vi kunne til og med skimte
noen av Thailands øyer i det fjerne.

Høyt over Langkawi med utsikt mot hav og øyer

Reisetips til Langkawi

    • Langkawi Cable Car ligger ved Pentai Kok, med inngang fra turistfella Oriental Village. Utover tau-banen er det absolutt ingen annen grunn til å besøke Oriental Village.
    • Vi bodde på The Danna, som ligger på stranden Pantai Kok. Her er strand og  øyas største basseng. Det var lurt, ettersom sjøen på denne delen av øya er ganske uklar.

    • Pentai Cenang er stedet for deg som er interessert i motorsport. Vindsurfing etter motorbåter er populært her i området, og spesielt ettermiddagstid i helgene byr på mye støy fra de store motorene på båtene som trekker de betalende i været.

    • Ved Pantai Kok er det mulig å padle i stille sjø, fra øy til øy. Her i området er det også fint å sykle eller jogge seg en tur (når det ikke er for varmt – unngå midt på dagen).

    • Langs Telaga Harbour ligger en rekke restauranter på rekke og rad. Tapaz er å anbefale: en restaurant med asiatiske og spanske retter, drevet av østerrikeren Alex.

    • Eller du kan simpelthen slappe av, på en solstol, eller på et håndkle på den puddermyke sanden. Lese en bok, eller se ut over det turkise havet. Gå en tur langs stranden. Titte litt på bøflene som gresser like ved. Kjøpe deg en billig lunsj fra de mobile spisestedene langs strendene – eller finne en mer eksklusiv retaurant på et av de mange bedre hotellene for tyve ganger den prisen.

Solnedgang på Langkawi

Kort om Langkawi

Det bor rundt 40 000 mennesker her, hvorav storparten er malayer, med indere, kinesere og thaier som minoriteter. Islam er offisiell religion, men det utøves religionsfrihet. Det malaysisike kjøkken er spennende og som ellers i Malaysia er det preget av malaysisk tradisjon ispedd inspirasjon fra India, Kina og Thailand.

Fisk og kylling er populært. Den lokale fastfood varianten, med matboder langs veier eller strendene, der enkle stoler og bord settes opp hver ettermiddag, er stadig populær, til tross for amerikanske konkurrenter som Kentucky Fried Chicken.

Pentai Kok strand på Langkawi


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!