London for livsnytere

Style Guide: London
Utsikt fra toppen av The Shard

Inneholder reklamelenker_tagLondon er storbyen som fortsatt rager høyest på lister over storbyer nordmenn reiser til.  Ikke så rart kanskje, så mye denne historiske og levende byen har å by på. Men det koster å være kar, om man skal nyte det beste av hva London har å by på. 

Jeg har sagt det før: Jeg elsker å se nye steder, oppdage nye reisemål, samfunn og kulturer. Men av og til hender det jeg reiser et sted, kun for opplevelsen og kvalitetstid sammen med kjente og kjære. London er et slik sted. London er et sted jeg drar igjen og igjen. Mest fordi det fortsatt er så utrolig mye uoppdaget der. Fordi det finnes så mange ulike måter å oppleve London på. Men også fordi jeg har noen favoritter der. Det er disse favorittene jeg nå skal dele med deg.

Det er bare å gå i gang med å spare. For dette er ikke London på budsjett. Dette er andre utgave i den nye storby-serien Byguide: Reiselykkes mini-guider til personlige favoritt-steder for kvalitetsbevisste reisende. Disse mini-guidene vil dekke ulike storbyer rundt omkring i verden.

Byguide: London – for livsnytere

Denne mini-guiden tar utgangspunkt i en kort weekend i London, med ankomst fredag kveld og 48 timer til disposisjon. Lenger ned finner du noen generelle reisetips til weekend-turen. 

Fredag kveld i London

Vi skal oppleve populær-kultur! Nå gjelder det å ha booket billetter i forkant. La oss se en musical, et teaterstykke eller en konsert. Under er noen tips, og du finner flere på Ticketmaster og lignende nettsider.

Musicals:

 • The Lion King: Nei, dette er ikke kun for barn. Dette er så flott, storslagent og rørende, at dette er noe du bare må oppleve! (og jeg er ikke spesielt begeistret for musicals, heller). Thriller Live: Michael Jackson, King of Pop, har i flere år hatt sin egen musical her. Vi så dette før Jacksons bortgang, og det var en opplevelse. Det finnes selvsagt mange andre shows, og du vet best selv hva som passer din smak.

Teateroppsetning:

 • I Soho, også kjent som teater-distriktet, finnes det flere teateroppsetninger som har gått med stor suksess i flere år. Her er det også flere kjente skuespillere som har roller, som du altså kan se i levende live på scenen. I førjuls-tiden settes vanligvis A Christmas Carol opp – dette er noe som virkelig setter en i julestemning. Anbefales!  The Telegraph har flere tips til gode teaterstykker her.

Konsert: 

 • Det finnes ikke noen vakrere konserthall enn Royal Albert Hall! Her har jeg da selv opplevd flere store artister, som Salomon Burke, Van Morrison, Nick Cave og A-HA. Det er ikke alltid de spiller på en fredag, som for eksempel A-HA gjorde i 2013, men sjekk ut programmet her. Undersøk også eventuelt større konsertarenaer, som Wembly og O2 Arena. Nevnte Ticketmaster er bra til også det.

Dernest skal vi ut og spise!

Med et tentativt utgangspunkt i at dere muligens nå befinner dere i Soho, er det perfekt om dere nå har booket bord på legendariske The Ivy. Med unikt interiør, med en historikk som den britiske varianten av Oslos Theatercaféen, er dette stedet å gå for denne perfekte luksus-weekenden i London. Pass på å booke bord sent nok til at du rekker det, men gjerne også med slingringsmonn til å komme noe tidligere enn reservasjonen gjelder for. Da kan det hende du er like heldig som vi var i desember, da vi ble vist til medlemsklubben The Club at The Ivy like bortenfor, for å vente til bordet ble ledig. En unik mulighet til å oppleve litt ekte upper class britisk London, vanligvis lukket for turister som oss.

-> Les og så disse tipsene til alternativ London-helgTrendy weekend i Shoreditch 

Etter middag er det sannsynligvis sent, og på tide å legge seg. Med reisedag, mange opplevelser allerede og en ny dag som venter, er det lurt å spare på kreftene – du kommer til å trenge dem i morgen!

Lørdag formiddag i London

Start dagen med den ultimate frokosten på eksklusive Chiltern Fire House, som for øvrig er et av Londons hottestede steder om dagen. Ikke minst på grunn av chef’en, som for tiden er Londons visstnok mest omtalte: Nuno Mendez. Det er tilnærmet umulig å få bord her kveldstid (men prøv gjerne i god tid før avreise). En deilig, lang frokost her er med andre ord et godt alternativ. Om våren og sommerhalvåret er det også fint å sitte ute i forhagen.

Byguide: London. Her fra Chiltern Firehouse

Klargjøring av østersene på Chiltern Firehouse

Tid for shopping! Om budsjettet er tilpasset shopping eller ei – i området her ved Marylebone High Street finner du mange koselige butikker å ta turen innom, om ikke annet som for inspirasjon. Her finner du også min favorittbokhandel: Daunt Books. Når du har gjort unna strøket her, kryss gjennom den mer masete Oxford Street (ikke mitt personlige favorittstrøk) og forsett vindusshopping eller reell shopping i eksklusive New Bond Street.

Byguide: London. Her fra Daunton Books

Lunsjtid! Dette er en liten perle: La Petit Maison. Supereksklusiv og koselig fransk bistro, beliggende på et hjørne i Brooks Mews. Alltid god mat, høy stemning og lun atmosfære. NB! Husk å reservere bord på forhånd – her blir det fullt!

Mer shopping? Da kan dere for eksempel dra til klasssikerne:  Harrod’s, Selfridge’s og Harvey Nichols. 

Lørdag kveld i London

Nå er det viktig å starte kvelden på riktig vis 😉 Hva med pre-dinner sjampanje på selveste Ritz’ Rivoli Bar? Lekkert, super-elegant og garantert et sted som får deg til å sitte rak i ryggen. Alternativt Artesian på Hotel Langham, kåret til «World’s Best Bar» for fjerde året på rad.   Dernest er det dags for classy middag.

For middag med show, vil jeg anbefale stilfulle og nokså unike Quaglino’s. Har du mer lyst på asiatiske fristelser, vil jeg foreslå dim sum på fortsatt evig trendy Hakkasan i Mayfair.

Er du mer gira på party-faktor, men vil ha bra mat, er russisk-eide Novikov et bra alternativ. Musikken er i høyeste laget, men om du ønsker dette, samt kvalitetsmat, er dette riktig sted. Her er det også en liten, men populær nattklubb i kjelleren.

Ønsker du noe ytterligere eksotisk, men fortsatt stilfullt sted, prøv peruvianske Coya. Fargerikt, smaksfullt og livlig. For paret som ønsker en rolig luksusmiddag i høyden, er beste tips: dra til Michelin-restauranten Galvin at the Windows

Søndag i London

Ny dag, nye muligheter. Vi starter med en sen brunch og Mimosa på The Ivy Chelsea Garden (som også har en sjarmerende bakgård om været er pent), etterfulgt av en kulturfylt søndag på museum.

Jeg ville gjerne tatt et nytt besøk hos Saatchi Gallery i Kings Road, eventuelt en tur på Tate Modern. Er været pent, er det flott å rusle en tur i Kensington Gardens, og kanskje ta en kopp te på The Orangery.

Avslutt med en lunsj på fabelaktige italienske Cecconi’s i Mayfair før avreise i retning flyplassen.

Byguide London: Kensington Gardens

Frodige Kensington Gardens

Beste tid å dra til London

Året rundt: i London er vintrene ofte milde, våren kommer tidlig og sommeren varer lenge.

 • Møt våren og forsommeren i London medio mars til juni
 • Forleng sommerfølelsen i London august og september
 • Dra til London for førjulsstemning fra midten av oktober
 • Januar er tiden å dra til London for shopping og gode salgspriser

Byguide London: Julestemning med rød buss i travle Oxfordstreet

Reise til London

Avhengig av hvor du bor i landet, finner du flyruter til London med Ryanair, SAS, Norwegian og British Airways.

Sjekk flypriser her

Fra flyplassene finnes følgende tog-alternativer:

 • Gatwick Express
 • Stansted Express
 • Heathrow Express
 • i tillegg til taxi og buss, naturligvis

Kom deg rundt i London

 • Metro er effektivt, enkel å finne ut av og rimeligere enn drosje
 • Skaff deg et Oyster Card, så blir metro-turene enda billigere. Kjøpes på metrostasjonen.
 • Taxi er i blant nødvendig, og alltid en hyggelig affære
 • Det finnes både sightseeing-busser, men mange velger også å ta vanlig «dobbeltdekker» rundt i byen
 • Personlig foretrekker jeg å gå mest mulig, kombinert med metroen

Overnatting i London – noen tips

Beliggenhet har (nesten) alt å si for et vellykket opphold i London. Ettersom ting fort tar tid i en storby med mye trafikk, og man ønsker å komme seg raskt fra a til å, er det lurt å vurdere hotell og planer i forhold til hverandre.

Med utgangspunkt i ovenstående forslag til weekend i London, vil jeg anbefale å bo i Mayfair eller Marylebone. Her er tre av mine hotell-favoritter der.

 • Hotel Mandeville er et 4 stjerners luksushotell kun fem minutter å gå fra handlegatene Oxford Street og Bond Street. Sjekk priser her
 • The Marylebone Hotel tilbyr luksus nær Oxfordstreet, med eget svømmbasseng og flott treningsrom. Sjekk priser her
 • The May Fair er et femstjerners luksushotell, som ble åpnet i 1927 av King George V. Hotellet er omgitt av parker, teatre og severdigheter. Sjekk priser her.
 • Skal du riktig luxe deg på britisk vis, er Hotel Savoy, The Ritz eller The Langham stedet å bo

London: Hotel Savoy

Sikkerhet

 • Politiet er godt synlig i gatebildet, britene er svært hyggelige, og stort sett oppleves det trygt å være i London
 • Som storbyer flest, det gjelder å passe på verdisakene. Også her opererer lommetyver.
 • Les ellers UDs reiseråd her

Prisnivå

 • Pundet står for tiden sterkt i forhold til den norske kronen (per april 2016)
 • Mat og drikke på de beste restaurantene koster deretter.
 • Tips ligger på 10 – 15 % på restauranter. Enkelte steder er dette lagt til på regningen. Det er også vanlig å tipse drosjesjåfører
Byguide London: blomstring i London

Det er alltid hyggelig å møte våren i London

Korte fakta om London

 • 8, 5 millioner innbyggere i Stor-London
 • Ble grunnlagt av romerne og kalt Londinium
 • London er multikulturelt, og det snakkes i alt mer enn 300 språk bare i Stor-London

Flere fakta om London finner du på Wikipedia

 Flere utgaver av Byguide:

 

Byguide: er en serie destinasjonsguider, personlig researchet og opplevd på lokasjon av Reiselykke. 
Dette er en serie med reisetips til gode mat- og vin-oppleveleser,overnatting, kulturopplevelser og severdigheter i storbyer rundt omkring i verden.  
Byguide: kommer i ulike varianter. Noen byguider vil være tilpasset weekend-turen dag for dag, andre er rene inspirasjons- og tipsguider der byen og byopplevelser står i sentrum.

 Inneholder affiliatelenker

Likte du denne artikkelen? Del den gjerne!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

2 kommentarer

 • Pauline sier:

  Oii nå ble jeg sulten gitt! 🙂 Dette var virkelig et livsnyter innlegg med fullpott!! 🙂 Det må bli neste gang jeg skal til London 🙂 Først på listen er nok Chiltern Fire House for frokost, elsker frokost servert ute. Takk for gode tips!

  • Reiselykke sier:

   Hei, Pauline. Ja, her er det mye god mat mellom linjene 😉 Du kommer nok til å like Chiltern Fire House, tipper jeg! Super start på dagen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *