De 10 beste reisemålene

De 10 beste reisemålene_Angkor Wat
Et av de 10 beste reisemålene stemt frem av Trip Advisors brukere, er Siem Reap ved Angkor Wat

TripAdvisors brukere har kåret de 25 beste reisemålene – og på toppen troner Bali. Her er topp 10-lista, inkludert reisetips.

Denne lista er kåret av millioner av brukere av TripAdvisor. Ingen store overraskelse. Uten kanskje en … og den var gledelig! Så here goes:

  1. Bali, Indonesia

bali

Grønt og frodig, med terrasser av rismarker

Selv besøkte jeg øya i februar, 2011. Det var regnsesong, så noe strandliv ble ikke så aktuelt – i stedet dro vi lenger inn på øya, og som så mange andre fant vi oss godt tilrette i Ubud. Mer om dette her.

  1. London, Storbritannia

julestemning i london

Ai, ai, ai – en av mine favoritt-hovedstader. Hit drar jeg jevnlig, av ulike grunner. Men alltid for å teste nye og gamle restaurant-favoritter og oppleve kultur, som en utstilling eller en konsert – og ikke sjelden for å vandre i nye gater som gamle, kjente. Men én gate gjør jeg mitt for å styre unna: Oxford Street. Too crowded!

Jeg har mange tips til London, men her er noen: mine favoritt-restauranter, anbefalte hotell og ikke minst denne artikkelen: London for livsnytere

  1. Paris, Frankrike

Eiffeltårnet_med franske følelser i Paris

Bare å sitte på en fortauskafé i Paris gjør at man føler seg hakket mer kultivert enn hvilken som helst annen by.  Så er det også en vesentlig del av det å leve i Frankrikes hovestad. Selv om jeg har vært her flere ganger, var det først etter at jeg fikk delta på en pressebegivenhet i denne kulturbyen at jeg fikk et enda bedre innsyn i hvor viktig kulturlivet, utelivet og restaurantlivet er for den parisiske folkesjela.

Les mer om kulturprogrammet for Paris i 2017 her

  1. Roma, Italia

Bella vita! Å vandre rundt i Romas gater er som å reise tilbake i tid. Til den gang da. Og samtidig ta med oss deler av den moderne verden på reisen. Brostein, ruiner og streetfashion. Vinbarer, ristoranter og Armani. Litt dolce. Mye sightseeing. Mengder av opplevelser.

Les mer om å vandre gatelangs i Roma her, om Monti (som ligger like utenfor turisttråkket rundt Colosseum) og ikke minst: Vatikanstaten – verdens minste stat.

  1. New York, New York

De 10 beste reisemålene_New York

New York, New York … En definitiv favoritt! Jeg har vært der flere ganger, nå sist i påsken. Og jeg vet at denne  første, helt unike opplevelsen av nærmest å skritte inn i et filmlerret, som jeg opplevde i ’98, får jeg ikke tilbake. Jeg kommer aldri til å glemme følelsen. Magisk! Denne gang fikk jeg gjenoppleve den gjennom mine foreldre, som ble med og besøkte byen for første gang.

Jeg har mange reisetips til New York, men her er et lite utvalg: 6 must see-museum i New York, 3 sentrale sights i New Yorktips til hotell i New York, jazzbyen New York og mine personlige restaurant-favoritter i New York

  1. Kreta, Hellas

Sorry, her må jeg melde pass – jeg har rett og slett aldri vært på Kreta. Jeg deler i stedet disse tipsene fra Visit Greece

 

  1. Barcelona, Spania

Barcelona er den fargerike storbyen som tilbyr alt: shopping, strandliv, kultur, party og kulinariske høydepunkter. I Barcelona står jeg stadig overfor et bredt spekter av valgmuligheter og til tider kan en absolutte kjenne på valgets kvaler. Men med litt planlegging og et bykart i vesken kommer jeg derimot langt. Her er litt om Barcelona og her er tips til hotell i Barcelona

Og selvsagt – du få med deg La Sagrada Familia – men planlegg besøket godt, kom deg opp tidlig og kjøp gjerne inngangsbillett på forhånd.

  1. Siem Reap, Kambodsja

De 10 beste reisemålene_Siem Reap

Dette utgangspunktet for templene i Angkor fortjener virkelig å være på listen! Landet er for øvrig kåret til landet med de vennligste menneskene av leserne i Rough Guide.

Det var med stor bekymring jeg dro tilbake til Siem Reap i mars 2017, seks år etter mitt første besøk. Årsaken til min uro er den voldsomme turismen som har inntatt byen – og som har medført at internasjonale kjeder har slått seg til i byen, blant annet.

Byen har riktignok vokst, det er mer asfalterte gater enn før og et enormt utvalg i bedre hotell til lavere priser. Likevel har Siem Reap klart å beholde sin sjarme – så lenge man holder seg unna de verste gatene, som Pub Street. Les mer her

  1. Praha, Tsjekkia

Praha ved elven

Praha er mer enn gamlebyen, Karlsbroa og det berømte klokketårnet Prague orloj. For Praha er også en by med utallige parker, slott og markeder – og spennende områder i vekst. Her kan du lese om Praha utenfor turiststrøket, få tips til restauranter i Praha og ikke minst omtale av det utrolig stilige hotellet Hotel Emblem  

  1. Phuket, Thailand

Railey Beach, Thailand

Railey Beach, Thailand

Nå er dette et av de mest turistifiserte områdene i Thailand, men samtidig ligger det tett på Krabi-bukten, med flotte øyformasjoner og muligheter for øyhopping, snorkling og dykking. Mange liker også å dra hit for golf-muligheter.

Jeg har selv besøkt området, men kan ikke tipse om annet enn å komme deg ut til øyer som Koh Lanta (ta gjerne inn på adults only-hotellet Layana) eller dra helt ned mot grensa til Malaysia og øya Koh Lipe.

Men aller helst vil jeg tipse deg om å sjekke ut øyene ved Koh Chang – dette området er langt mindre fylt av andre skandinaver.  Les mer om dette i denne guiden til Koh Chang og denne artikkelen med tips til øyhopping i Klong Prao.

Hele Trip Advisors liste over Traveler’s Choice finner du her

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.