10 julegavetips til reiselystne leseglade

julegavetips

Det er den tiden av året, og man skal tenke kreativt, men innenfor budsjett. Hva i all verden skal man gi i julegave i år?

Den beste gave en reiselysten kan få, kanskje bortsett fra det å reise, er vel ei bok å reise i eller med. Så her er ti julegavetips til reiselystne leseglade – i tilfeldig rekkefølge:

julegavetips1. Elizabeth Gilbert Eat Pray Love

Om forfatterens et år lange reise i Italia, Indonesia og India på søken etter seg selv og kjærligheten. Og selv om dette er en besteselger av dimensjoner, er det ikke sikkert at akkurat den du er på jakt etter en julegave til har lest den. Ennå …

2. Torbjørn Færøvik Buddhas barn

Torbjørn Færøvik er prisbelønt for sine reiseskildringer i bokform. I denne boka reiser han rundt i Vietnam, Kambodsja, Thailand og Burma.

3. New York Stories

Akkurat denne kjøpte jeg i New York. Men den kan helt sikkert skaffes via nettbokhandlere. En samling noveller fra New York for New York-fantasten.

4. Arundhati Roy Guden for små ting. Klassikeren fra 90-tallet, som viste meg en annen verden gjennom en fortelling om en syrisk-kristen familie i Kerala.

5. Quais Akbar Omar Og festningen hadde ni tårn. En sterk og personlig oppvekstskildring fra  Afghanistan.

6. Chanrithy Him When Boken Glass Floats. Denne kjøpte jeg og leste på min reise i Kambodsja. Sterk historie fra Pol Pots tid. Kan kjøpes på nett.

7. Anders Hornslien Roma. Hornslien bor og guider turister rundt i Roma. Hvem bedre til å fortelle oss hvilke sidespor vi bør ta ved et besøk i Italias hovedstad?

8. Elif Shafak Bastarden fra Istanbul. En viktig røst fra Tyrkia om en side ved landet vi aldri vil kjenne gjennom å dra som turister.

9. Sheryl Strayed På ville veier. Om Sheryls egen krevende gåtur i Californias villmark på søken etter en ny mening med livet.

10. Klaus og Bibbi Hagerups bøker om Italia. En herlig miks av kokebøker, vinbøker og gode reiseskildringer for den som er glad i mat- og vinreiser.

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Tags

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.