10 julegavetips til reiselystne leseglade

julegavetips

Det er den tiden av året, og man skal tenke kreativt, men innenfor budsjett. Hva i all verden skal man gi i julegave i år?

Den beste gave en reiselysten kan få, kanskje bortsett fra det å reise, er vel ei bok å reise i eller med. Så her er ti julegavetips til reiselystne leseglade – i tilfeldig rekkefølge:

julegavetips1. Elizabeth Gilbert Eat Pray Love

Om forfatterens et år lange reise i Italia, Indonesia og India på søken etter seg selv og kjærligheten. Og selv om dette er en besteselger av dimensjoner, er det ikke sikkert at akkurat den du er på jakt etter en julegave til har lest den. Ennå …

2. Torbjørn Færøvik Buddhas barn

Torbjørn Færøvik er prisbelønt for sine reiseskildringer i bokform. I denne boka reiser han rundt i Vietnam, Kambodsja, Thailand og Burma.

3. New York Stories

Akkurat denne kjøpte jeg i New York. Men den kan helt sikkert skaffes via nettbokhandlere. En samling noveller fra New York for New York-fantasten.

4. Arundhati Roy Guden for små ting. Klassikeren fra 90-tallet, som viste meg en annen verden gjennom en fortelling om en syrisk-kristen familie i Kerala.

5. Quais Akbar Omar Og festningen hadde ni tårn. En sterk og personlig oppvekstskildring fra  Afghanistan.

6. Chanrithy Him When Boken Glass Floats. Denne kjøpte jeg og leste på min reise i Kambodsja. Sterk historie fra Pol Pots tid. Kan kjøpes på nett.

7. Anders Hornslien Roma. Hornslien bor og guider turister rundt i Roma. Hvem bedre til å fortelle oss hvilke sidespor vi bør ta ved et besøk i Italias hovedstad?

8. Elif Shafak Bastarden fra Istanbul. En viktig røst fra Tyrkia om en side ved landet vi aldri vil kjenne gjennom å dra som turister.

9. Sheryl Strayed På ville veier. Om Sheryls egen krevende gåtur i Californias villmark på søken etter en ny mening med livet.

10. Klaus og Bibbi Hagerups bøker om Italia. En herlig miks av kokebøker, vinbøker og gode reiseskildringer for den som er glad i mat- og vinreiser.

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Noen artikler inneholder reklamelenker (affiliate). Om du kjøper noe via disse, vil Reiselykke bli tilgodesett en liten sum, uten at det går på bekostning av prisen du betaler. Les mer om det her. Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.