2017 har vært et reiseår litt utenom det vanlige: Dette var året jeg tok skrittet fullt ut, sluttet i jobben som fast ansatt i forlagsbransjen og satset for fullt på egne bein. 2017 var også året Reiselykke ble kåret Norges beste reiseblogg under Reiselivsmessen i Oslo.

Men først og fremst: 

Jeg har reist. Både kort og langt. Alene og med venner og familie. Jeg har gjort ting jeg ikke har gjort før, som

Men jeg har også tatt opp igjen alpint, etter snowboardulykken i de sveitsiske alper. Det var på høy tid!

Her er mitt reiseår kort oppsummert sesong for sesong:

Reiser om vinteren

Jeg startet året som jeg liker det: med tærne i sanden et sted i varmen, sammen med min kjære. Denne gang gikk turen til Seychellene, der vi avsluttet 2016 og startet 2017 med øyhopping mellom tre av øyene. Les om Seychellene her

Vel tilbake bar det til Reiselivsmessen i Oslo, der Reiselykke ble kåret Norges beste reiseblogg. Noe som medførte noe oppmerksomhet, men aller mest i lokalavisene i hjembyen Haugesund. Du finner mer om det her.

Det var også rundt disse tider jeg lanserte min andre reiseguide,  denne som tar for seg Sri Lanka.

Svalbard har jeg sett lengselsfullt mot lenge, og i februar ble det endelig dags. Jeg tok turen alene og var på diverse opplevelser i samarbeid med Hurtigruten Svalbard, som sponset reisen. Der fikk jeg teste blant annet hundesledekjøring, isgrottevandring og snøscootertur.

Etter en svipptur hjemom Haugesund for å feire min fars 70 års dag, ble det dernest en to ukers reise til Kambodsja. Først og fremst for å delta på en kongress av IMPACT (der jeg sitter i styret), men også for å besøke de flytende sykehuskonseptene til The Lake Clinic på Tonlé Sap-innsjøen.

Siden jeg reiste så langt, la jeg inn tid til et gjensyn med templene i Angkor (og deriblant så vi soloppgangen ved Angkor Wat), møtte tuktuk-føreren fra seks år tilbake, dro til Kampot (blant annet på en kjempefin sykkeltur), til Otres Beach, og det ble et sterkt besøk på Killing Fields ved Phnom Penh. Som reisefølge fulgte min venninne Marit med.

Reiser om våren

Etter en ukes tid hjemme ble det en tur til Paris, der jeg var i en hel uke. Først som en weekendtur med min mann, dernest deltok jeg på en pressetur i regi Atout France, der fokus på besøket var lanseringen av kulturprogrammet for våren og sommeren i Paris.

I påsken ble det et gjensyn med venner i USA. Sammen med mine foreldre gikk turen til New York og Washington DC. Og siden dette var deres første besøk der, ble det et gjensyn med de fleste severdigheter også for min del. Men også jazz-opplevelser i New York og ikke minst, en konsert med Billy Joel.

Mai måned ble stort sett viet til diverse reiser i Norge (det er den vakreste tiden!), men en tur til Gran Canaria ble det jammen også. Lokale spanjoler viste oss det beste av øya, noe som ga stoff til en artikkel for de som ønsker å se annet enn strender og bassenger på Gran Canaria – for her satt jeg ikke på stranda og slappet av, nei! Mai ble avrundet med en pressetur til Helsinki, Finlands hovedstad, mange år etter mitt første besøk der.

Reiser om sommeren

Juni startet med en veldig interessant og lærerik pressereise til Galicia, der vi smakte oss gjennom  god lokal mat og spennende viner, reiste gjennom flott og variert natur og til og med gikk oppe på taket til Cathedral de Santiago de Compostela. Det ble også et helt spesielt besøk i et kloster, der vi fikk se munkenes bibliotek. Det er ikke noe alle får, nemlig.

Juni ble avsluttet med en reise til Lofoten sammen med venner, der jeg endelig fikk oppleve midnattsolen og denne vanvittig vakre naturen. Jeg tror jammen det er mulig å få Stendahls syndrom (eller tilsvarende) av naturen der, like godt som av kunsten i Firenze!

Juli ble en måned rik på reiser i eget land, men også med kulturelle opplevelser, som U2-konsert i London, kammerspill-festival i Italia, samt operaen i Verona.

Jeg sjekket ut Londons nye storstue, The Ned, dro videre til Lago de Garda etter et lite opphold i Verona og besøkte nydelige Monferrato i Piemonte, før et flott gjensyn med Cervo og omegn i Liguria.

→ Sommerens oppsummering: En sommer med natur, kultur og mye vær!

I august ble det tid til en liten ukes roadtrip alene i Värmland og Karlstad, i samarbeid med turistkontorene der.

Reiser om høsten

Høsten bærer preg av turer i fjellheimen og når jeg ser tilbake, må jeg si vi har vært veldig heldig med været. Ja visst har det regnet, men det har også vært klare fine dager med høstfarger og mye frisk luft. Det har også vært rom for turer i vest, både Haugesund og Bergen, foruten diverse reiser her på Østlandet.

September startet med en tur til Rotterdam og Amsterdam, der jeg opplevde disse to byene på egenhånd. Veldig kjekt og enkelt å ta tog mellom stedene, og flyplassen Schippol ligger midt i mellom, så det er hips om hap om man vil hit eller dit.

Nydelige september er så vakkert på fjellet, så det ble noen turer til fjells, men også en tur til Bornholm, der jeg igjen kjørte rundt alene. Reisen fortsatte til Barcelona direkte derfra, der det var protester i gatene og hvor jeg blant annet var med på en guidet tur på matmarkedet sammen med venner og bekjente.

Og når vi snakker om Spania: det fortsatte med flere turer til spanske destinasjoner ut over høsten. Først en tur til Mallorca, der jeg blant annet gikk tur alene i Serra de Tramuntana. Mer om det senere! Det ble også en tur til den flotte vinregionen La Rioja, helt nord i Spania. Det var altså her jeg fikk tatt en tur i luftballong (wow!), men også der jeg lærte enda litt mer om vin, samt fikk spist både pinchos og Michelin-stjernemat – det hele en eneste stor opplevelse.

Høstens og årets siste utenlandsreise gikk til vidunderlige Sri Lanka, denne mangfoldige øya som har så ufattelig mye å by på.

Alle reisehistoriene er ikke fortalt ennå. Ikke alle reisetipsene er delt, heller. Det kommer flere her – men også i andre medier Reiselykke samarbeider med. Følg med!

Året avsluttes slik jeg pleide å gjøre det, for flere år tilbake – til fjells, med ull på kroppen og ski på beina. Jeg kommer garantert til å savne suset av palmer, bølger som ruller mot land og den varme sola og sanden mot huden. Men jeg tror det skal bli fint å starte et nytt reiseår med min kjære her hjemme i kjølige nord, høyt til fjells, også.

Hvilke reiseopplevelser som venter for neste år, har jeg ikke den hele fulle innsikt i. Men at 2018 blir et opplevelsesrikt år, er jeg ikke i tvil om! Og hvilke andre reiserelaterte prosjekter jeg for øvrig har jobbet med i år, skal jeg dele mer om på nyåret …

Tidligere års oppsummeringer:

13 minner fra 2013 (engelsk)
2014: Et år med reiselykke
2015: Et år med reiselykke
2016: Et år med reiselykke
 

Hvordan har 2017 vært for deg? 

Om du ønsker å dele dine reiseopplevelser med meg, finner du meg på Instagram @reiselykke