Tips til gode restauranter i Gøteborg

Tips til gode restauranter i Gøteborg

Gøteborg restaurantscene er spennende og stadig nye steder dukker opp. Samtidig er det noen klassikere som får lov å bli – heldigvis. For her er det mye bra å velge i! 

Som nevnt i et tidligere innlegg: de beste kokkene i Gøteborg er svært opptatt av kvalitet på råvarene, på kortreiste og økologiske produkter.

→ Her finner du tips til kule barer, vinbarer og mikrobryggerier i Gøteborg 

Tips til gode restauranter i Gøteborg

Disse anbefalingene er til restauranter av ulik karakter, stil og prisnivå.

For spennende tilberedt mat og naturvin

Natur

Natur i Gøteborg

Dette er en overraskende spennende restaurant, med enkle menyer, men desto mer smakfulle retter. I tråd med rockekokk-fenomenet, med uformell setting og betjening. Her står grønnsakene og naturvinen i sentrum. Se nettsiden her

For gourmetpizza i koselige lokaler:

Grano

Chrisopher Sjögren hos Grano
Her blir jeg servert av Christopher, bror til Thomas Sjögren

Stjernekokken Thomas Sjögren disker opp med spennende speltpizza, samt andre spennende småretter. Jeg tok turen nå nylig og fikk servert en veldig smakfull pizza. Til forrett valgte jeg en annen av husets spesialiteter, som er gravet makrell. På dagtid får du servert frokost, kaffe og rause lunsjer. Se nettsiden her

For Michelin-måltidet:

Koka

Den tidligere anerkjente Michelin-restauranten Kock & Vin har blitt ny. Björn Persons restaurant gjenåpnet i 2014, i ny og moderne drakt som Koka. Siden den gang, da jeg var der, har også denne restauranten blitt anerkjent av Michelin. Gratulerer med det! Uten tvil fortjent.

Ønsker man ha den store gourmet-opplevelsen, er dette et spennende sted å gå. Maten vi fikk servert var en fryd for øye og gane. Vi spiste oss gjennom et fireretters svensk gourmetmåltid tilberedt av primært lokale råvarer, med blant annet krabbe, lam og oster. Lokalene er intime og behagelige. Med et interiør preget av tre på både gulv og tak, med lamper ved hvert bord, og en bordoverflate av skinn, var opplevelsen taktil og tiltalende. Servicen var upåklagelig; oppmerksom og behagelig.

Koka anbefales på det varmeste for en romantisk gourmet-aften eller sammen med en god og matinteressert venn/venninne. Et sted for å dele matopplevelser og stille samtaler i dunkel belysning.

Se nettsiden her

For den uformelle og trendy restaurantopplevelsen:

Barabicu

Møt New York i Skandinavia! Jeg tuller ikke når jeg hevder at New York har inntatt Skandinavia med denne restauranten. For lokalet er stort, her er plass til mange gjester, det rustikt, livlig og høyt støynivå, og en DJ spiller opp i baren utover kvelden. Beliggende ved det up and coming Pakkhus Platsen, som var vi i Meatpacking District. Også her er flatbread in, dog servert under benevnelsen pizza. Det er det ikke. For flatbread er lange, tynne og tørre brød servert med ulikt fyll – i hvertfall i New York. Også her er retten smakfullt (trøffelsalami) og perfekt å dele. Det var også charcuteriet vi spiste. Spennende lagt opp og smakfullt. De kaller for øvrig menyen pan-american.

Se nettsiden her

For den gode sjømatlunsjen i uformelle omgivelser:

Restaurant Gabriel

Ferskere fisk og skalldyr kan vel knapt oppdrives! Gunnar Malm har drevet denne restauranten i annen etage over Fiskekörkan i rundt 30 år. Nå driver han sammen med sønnen Johan, som for øvrig er VM-mester i østersåpning (Galway, Irland, 2010). Her serveres solide, ferske fiskeretter på en uformell måte, uten for mye fiksfakseri. Start gjerne med et par østers, om du liker det. Fortsett dernest med Garbriels krafrige, kremete fiskesuppe, før en riktig god stekt rødspette. Dette er mye! Så etter dette måltidet er du sannsynligvis for mett til en dessert, selv om også det serveres her.

Se nettsiden her

For sjømatlunsj i klassiske og elegante omgivelser:

Fiskekrogen

Luksuslunsj til fornuftig pris: Den klassiske restauranten i Grand Hotel-stil ligger ved havnen. Her spiser man i elegante, grønnmalte omgivelser lunsj eller middag. Mitt tips er sjømatbuffeten til SKr. 495,-. Den serveres fredag og lørdag dagtid, og da vi var der, startet det hele med en rød fiskesuppe med torsk, før fisk- og skalldyrsbufffet. Her er det virkelig mye godt å velge i, og det er bare å spise så mye og lenge man vil. Med andre ord: en god deal!

Se nettsiden her

For en utflukt til en innovativ matdestinasjon:

Garveriet

Brød på Garveriet

Et spennende konsept som ligger et godt stykke utenfor Gøteborg, men som kan være verdt en utflukt om du er interessert i økologisk, ren og lokaldyrket mat. Her tar de konseptet lengre enn lengst, jobber med innovasjon, med matkurs for barn og har renset opp jorden rundt det tidligere Garveriet for hele 20 millioner svenske kroner.

Her står også en helt spesiell vedfyrt og påkostet bakeovn som sørger for usedvanlig godt brød. I lokalene holder også et av av Gøteborgs 40 mikrobryggerier til. For å komme hit, kan du ta tog til Floda (26 min.) og spasere ca. 10 minutter derfra.

→ Les også: Koselige utflukter fra Gøteborg

Nyhet i Gøteborg:

Foo café

Denne har jeg ikke testet ut personlig, men tar den med som en nykommer i Gøteborg. Sjekk ut nettsiden her om du vil vurdere turen hit.

affiliate-annonse for booking.com

Hotelltips i Gøteborg

Hotel Pigalle

Dette er et hotell i ekte pariser-stil med individuelt innredede rom og ligger kun en 5-minutters spasertur fra Göteborg sentralstasjon. Personlig testet! 

Les mer

Hotel Flora

Hotel Flora

Lunt og sentralt beliggende hotell på Grönsakstorget, like ved kanalen og Saluhallen. Hyggelig interiør og stilfull design. Personlig testet!

Les mer

Elite Plaza Hotel

Elite Plaza Hotel

Elite Plaza Hotel ligger i en elegant nyklassisistisk bygning i Göteborg sentrum, et hotell med old fashioned komfort og moderne fasiliteter. Personlig testet! 

Les mer

Dorsia hotell og restaurant

Hotel Dorsia i Gøteborg

Et moderne, fargerikt og eksklusivt boutiquehotell som ligger en kort spasertur fra Gøteborg sentralstasjon, og kun 200 meter fra Kungsportsplatsen trikkeholdeplass. Personlig besøkt! 

Les mer

Hotel Avalon

Avalon Gøteborg

Hotel Avalon er et feng shui-sertifisert hotell med utendørs svømmebasseng på taket og utendørs servering på grunnplan. Stilfullt, minimalistisk og nær Avenyen og shopping.  Personlig testet! 

Les mer

Flere reisetips til Gøteborg

Her er et knippe artikler med konkrete reisetips til trendy barer, restauranter, hotell, samt shopping og koselige caféer i Gøteborg. Lenkene finner du også lenger oppe i artikkelen, men her har jeg samlet dem alle på ett brett:

Få månedens reisetips rett i innboksen!

Første gang publisert 15. oktober 2014. Revidert og oppdater 19. august 2019

Denne artikkelserien baserer seg på gjentatte besøk til Gøteborg i egen regi, samt bistand fra Visit Sweden

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!