5 trendy hotell i Gøteborg

Minimalistisk eller maksimalistisk? Tung fløyel og tykke tepper eller rene flater og utendørs svømmebasseng? Her er fem forslag til hotell å bo på i Gøteborg.

Tre av hotellene er testet personlig av Reiselykke, og alle kommer med den beste anbefaling. To av dem står på lista over where to stay next …

Hotel Pigalle

Wow! Snakk om å gå helt inn i konsept og tema. For hos Hotel Pigalle reiser man både i tid og rom.  Vi skal til Paris og tilbake i tid til 1920-tallets interiører. Plysj, tykke tepper, gullkraner og gammeldagse lysknotter. Bøkene er mange. Det er også lysekronene. Det glitrer og skinner i lamper og stearinlys. Champagnen serveres i dekorerte stetteglass. Det er rett og slett høytidsstund om man bor hos Hotell Pigalle.

Restaurant/bar: Hotell Pigalle har overdådig og hyggelig bar i resepsjonsområdet og lekker frokost- og kveldsrestaurant i 4. etg.: Atelier

Beliggenhent: sentralt og like ved Norrstan og busstasjonen.

Pris/rom: en natt koster fra Skr 1500,- per natt. Anbefaler medium størrelse og oppover. Hotellet har 60 rom, hvorav 40 er nyrenoverte.

Vurdering: Et spennende og inspirerende hotell, med voksent klientell og perfekt for par. Vi kommer gjerne igjen!  

HOTEL PIGALLE | SÖDRA HAMNGATAN 2A | TESTET AV REISELYKKE |

Elite Plaza Hotel

Et klassisk og elegant firestjerners hotell i neoklassisk bygning sentralt i Gøteborg. Hotellet er medlem av Design Hotels, og selve designen står Christer Svensson og Lars Helling for.

Restaurant/bar: Hotel Elite Plaza har hyggelig bar og flott spisesal for hotellets frokostgjester og sjømatrestaurant på kveldstid.

Beliggenhet: like ved inngangen til Magasingatan, og ikke langt fra restauranten Fiskekroken og barene beskrevet her.

Pris/rom: Pris fra Skr. 1100,- per natt. Har 127 rom og suiter

Helhetsvurdering: Fint hotell sentralt plassert ved shoppingmuligheter og trendy barer.

ELITE PLAZA HOTEL | VESTRE HAMNGATAN 3 | TESTET AV REISELYKKE

Hotel Avalon

Hotel Avalon er et feng shui-sertifisert hotell med utendørs svømmebasseng på taket og utendørs servering på grunnplan. Stilfult, minimalistisk og nært andre restauranter, Avenyen og shopping-muligheter. Medlem av Design Hotels.

Hotel Avalon
Hotel Avalon

Restaurant/bar: Avalon restaurant & bar severer internasjonal á la carte-meny. Uterestaurant om sommeren.

Beliggenhet: Sentralt ved avenyen og shoppingmuligheter.

Pris/rom: Pris fra rundt Skr. 1500,- per natt for dobbeltrom

Vurdering: Kult og fortsatt trendy designhotell som passer best for par, gitt baderomsløsning. Det perfekte sommerhotellet i Gøteborg 

AVALON HOTEL |  KUNGSTORGET 9 | TESTET AV REISELYKKE |

Hotel Dorsia

Overdådig og fargerikt hotell bak diskret hotellskilt. Bare en titt inn i resepsjonen er verdt besøket. Ta også gjerne turen opp i bakgården. Eller hva med en afternoon tea i slike omgivelser? Ikke tillatt for barn under 8 år.

Restaurant/bar: Dorsia restaurant & bar severer mat, drinker og afternoon tea.

Beliggenhet: Rolig og sentralt ved kanalen.

Pris/rom: Fra Skr. 2500,- og oppover.

HOTEL DORSIA | TRÄDGÅRDSGATAN | IKKE TESTET

Clarion Hotel Post

Petter Stordalens internasjonale hotell i Gøteborg, beliggende like ved Centralstasjonen. Stort konferansehotell med internasjonal atmosfære, positivt omtalt spa-avdeling og med restauranter og barer som trekker folk.

Restaurant/bar: Norda Bar og Grill serverer vest-svensk mat inspirert av New York. vRÅ serverer svenske råvarer tilberedt på japansk vis. Hotellet har også fire barer.

Beliggenhet: Sentralt ved Centralstasjonen

Pris/rom: Pris fra rundt Skr. 1500,-

CLARION HOTEL POST | DROTTNINGTORGET 10 | IKKE TESTET

Flere reisetips til Gøteborg

Her er et knippe artikler med konkrete reisetips til trendy barer, restauranter, hotell, samt shopping og koselige caféer i Gøteborg. Lenkene finner du også lenger oppe i artikkelen, men her har jeg samlet dem alle på ett brett:

Denne artikkelserien baserer seg på gjentatte besøk til Gøteborg i egen regi, samt delvis med bistand fra Visit Sweden og Göteborg & Co. Overnattingen på Pigalle var sponset. 

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!