5 trendy hotell i Gøteborg

Minimalistisk eller maksimalistisk? Tung fløyel og tykke tepper eller rene flater og utendørs svømmebasseng? Her er fem forslag til hotell å bo på i Gøteborg.

Tre av hotellene er testet personlig av Reiselykke, og alle kommer med den beste anbefaling. To av dem står på lista over where to stay next …

Hotel Pigalle

Wow! Snakk om å gå helt inn i konsept og tema. For hos Hotel Pigalle reiser man både i tid og rom.  Vi skal til Paris og tilbake i tid til 1920-tallets interiører. Plysj, tykke tepper, gullkraner og gammeldagse lysknotter. Bøkene er mange. Det er også lysekronene. Det glitrer og skinner i lamper og stearinlys. Champagnen serveres i dekorerte stetteglass. Det er rett og slett høytidsstund om man bor hos Hotell Pigalle.

Restaurant/bar: Hotell Pigalle har overdådig og hyggelig bar i resepsjonsområdet og lekker frokost- og kveldsrestaurant i 4. etg.: Atelier

Beliggenhent: sentralt og like ved Norrstan og busstasjonen.

Pris/rom: en natt koster fra Skr 1500,- per natt. Anbefaler medium størrelse og oppover. Hotellet har 60 rom, hvorav 40 er nyrenoverte.

Vurdering: Et spennende og inspirerende hotell, med voksent klientell og perfekt for par. Vi kommer gjerne igjen!  

HOTEL PIGALLE | SÖDRA HAMNGATAN 2A | TESTET AV REISELYKKE |

Elite Plaza Hotel

Et klassisk og elegant firestjerners hotell i neoklassisk bygning sentralt i Gøteborg. Hotellet er medlem av Design Hotels, og selve designen står Christer Svensson og Lars Helling for.

Restaurant/bar: Hotel Elite Plaza har hyggelig bar og flott spisesal for hotellets frokostgjester og sjømatrestaurant på kveldstid.

Beliggenhet: like ved inngangen til Magasingatan, og ikke langt fra restauranten Fiskekroken og barene beskrevet her.

Pris/rom: Pris fra Skr. 1100,- per natt. Har 127 rom og suiter

Helhetsvurdering: Fint hotell sentralt plassert ved shoppingmuligheter og trendy barer.

ELITE PLAZA HOTEL | VESTRE HAMNGATAN 3 | TESTET AV REISELYKKE

Hotel Avalon

Hotel Avalon er et feng shui-sertifisert hotell med utendørs svømmebasseng på taket og utendørs servering på grunnplan. Stilfult, minimalistisk og nært andre restauranter, Avenyen og shopping-muligheter. Medlem av Design Hotels.

Hotel Avalon
Hotel Avalon

Restaurant/bar: Avalon restaurant & bar severer internasjonal á la carte-meny. Uterestaurant om sommeren.

Beliggenhet: Sentralt ved avenyen og shoppingmuligheter.

Pris/rom: Pris fra rundt Skr. 1500,- per natt for dobbeltrom

Vurdering: Kult og fortsatt trendy designhotell som passer best for par, gitt baderomsløsning. Det perfekte sommerhotellet i Gøteborg 

AVALON HOTEL |  KUNGSTORGET 9 | TESTET AV REISELYKKE |

Hotel Dorsia

Overdådig og fargerikt hotell bak diskret hotellskilt. Bare en titt inn i resepsjonen er verdt besøket. Ta også gjerne turen opp i bakgården. Eller hva med en afternoon tea i slike omgivelser? Ikke tillatt for barn under 8 år.

Restaurant/bar: Dorsia restaurant & bar severer mat, drinker og afternoon tea.

Beliggenhet: Rolig og sentralt ved kanalen.

Pris/rom: Fra Skr. 2500,- og oppover.

HOTEL DORSIA | TRÄDGÅRDSGATAN | IKKE TESTET

Clarion Hotel Post

Petter Stordalens internasjonale hotell i Gøteborg, beliggende like ved Centralstasjonen. Stort konferansehotell med internasjonal atmosfære, positivt omtalt spa-avdeling og med restauranter og barer som trekker folk.

Restaurant/bar: Norda Bar og Grill serverer vest-svensk mat inspirert av New York. serverer svenske råvarer tilberedt på japansk vis. Hotellet har også fire barer.

Beliggenhet: Sentralt ved Centralstasjonen

Pris/rom: Pris fra rundt Skr. 1500,-

CLARION HOTEL POST | DROTTNINGTORGET 10 | IKKE TESTET

Flere reisetips til Gøteborg

Her er et knippe artikler med konkrete reisetips til trendy barer, restauranter, hotell, samt shopping og koselige caféer i Gøteborg. Lenkene finner du også lenger oppe i artikkelen, men her har jeg samlet dem alle på ett brett:


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!