6 «must see» museum i New York

Guggenheim og seks must see museum i New York

Hvor mange museum og gallerier finnes det i New York? Det er jammen ikke godt å si. Tallene varierer fra sted til sted. Men det som er sikkert, er at det er mange. Veldig mange. Reiselykke har valgt ut seks must see museum i New York, som alternative forslag for deg som planlegger en reise dit og som gjerne vil ha litt kunst- og kulturopplevelse med på turen.

Dette er 6 must see museum i New York

The Metropolitan og seeks must see museum i New York

The Metropolitan Museum of Art

The Metropolitan Museum of Art, populært halt The Met, er det største kunstmuseum i USA. Den permanente utstillingen har mer enn 2 millioner verk og ble åpnet i 1872.

1000 5th Avenue | http://www.metmuseum.org

Solomon R. Guggenheim Museum

Guggenheim-museet i New York har blitt et landemerke i New York. Organisk i stilen, hvitmalt og beliggende ved Central Park – en bygning verdt å oppsøke for arkitekturens del i seg selv. Arkitekt: Frank Lloyd Wright

http://www.guggenheim.org | 1071 Fifth Avenue

MoMa

En av de mest anerkjente museene i verden innen moderne og samtidskunst. Også kjent for sine museumsbutikker med salg av designprodukter rundt om i byen.

http://www.moma.org | 11 W 53rd St. (mellom Fifth og Sixth Ave.)

American Museum of Natural History

Her kan du fortape deg i en uke, og likevel ikke kommer gjennom alt. Det beste er å velge ut ett tema eller en epoke – og la det bli med det.

http://www.amnh.org | Central Park West at 79th Street

Whitney Museum of American Art

Et privateid galleri som snart er på flyttefot til Meatpacking Disrict. Avhengig av hvilke utstillinger som vises, er dette et galleri jeg ville vurdere. Selv besøkte jeg galleriet under utstilligen av Jeff Coontz’ verk. Forvent lange køer ved slike utstillinger. Det kan være lurt å dra dit tidlig på morgenen.

http://whitney.org | 945 Madison Avenue ved 75th Ave.

The Frick Collection

En privat eiet kunstsamling i det som var hjemmet til Frick selv i 5th Avenue. En unik opplevelse og mer intimt enn de større museumene nevnt over. Les mer om da Reiselykke tok turen til The Frick Collection.

 http://frick.org | 1East 70th street (lags 5th Ave. ved Central Park)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.