6 «must see» museum i New York

Hvor mange museum og gallerier finnes det i New York? Det er jammen ikke godt å si. Tallene varierer fra sted til sted. Men det som er sikkert, er at det er mange. Veldig mange. Reiselykke har valgt ut seks must see museum i New York, som alternative forslag for deg som planlegger en reise dit og som gjerne vil ha litt kunst- og kulturopplevelse med på turen.

Dette er 6 must see museum i New York

The Metropolitan og seeks must see museum i New York

The Metropolitan Museum of Art

The Metropolitan Museum of Art, populært halt The Met, er det største kunstmuseum i USA. Den permanente utstillingen har mer enn 2 millioner verk og ble åpnet i 1872.

1000 5th Avenue | http://www.metmuseum.org

Solomon R. Guggenheim Museum

Guggenheim-museet i New York har blitt et landemerke i New York. Organisk i stilen, hvitmalt og beliggende ved Central Park – en bygning verdt å oppsøke for arkitekturens del i seg selv. Arkitekt: Frank Lloyd Wright

http://www.guggenheim.org | 1071 Fifth Avenue

MoMa

En av de mest anerkjente museene i verden innen moderne og samtidskunst. Også kjent for sine museumsbutikker med salg av designprodukter rundt om i byen.

http://www.moma.org | 11 W 53rd St. (mellom Fifth og Sixth Ave.)

American Museum of Natural History

Her kan du fortape deg i en uke, og likevel ikke kommer gjennom alt. Det beste er å velge ut ett tema eller en epoke – og la det bli med det.

| Central Park West at 79th Street

Whitney Museum of American Art

Et privateid galleri som snart er på flyttefot til Meatpacking Disrict. Avhengig av hvilke utstillinger som vises, er dette et galleri jeg ville vurdere. Selv besøkte jeg galleriet under utstilligen av Jeff Coontz’ verk. Forvent lange køer ved slike utstillinger. Det kan være lurt å dra dit tidlig på morgenen.

http://whitney.org | 945 Madison Avenue ved 75th Ave.

The Frick Collection

En privat eiet kunstsamling i det som var hjemmet til Frick selv i 5th Avenue. En unik opplevelse og mer intimt enn de større museumene nevnt over. Les mer om da Reiselykke tok turen til The Frick Collection.

 http://frick.org | 1East 70th street (lags 5th Ave. ved Central Park)

affiliate-reklame for booking.com

Hotell-favoritter i New York

The Roxy Hotel Tribeca

Lunt, hyggelig og med personlig service. Musikk-hotell med jazz-klubben The Django i kjelleren, kino, oyster-bar og kaffe-bar. Rom med 70-talls inspirasjon og gode senger. Ligger sentralt, med kort gangavstand til Soho, nært flere hyggelige spisesteder og barer. Ny personlig favoritt!

The Roxy Tribeca New York (1 of 1)

The Roxy Tribeca, New York

 

Se priser her


Soho Grand Hotel

En klassiker i Soho, litt slitt i kantene, men med veldig sentral beliggenhet, hyggelig bar og restaurant og med utsikt uptown fra de høyereliggende rommene. Personlig testet!

Soho Grand Hotel New York (1 of 1)

Se priser her

NoMo Soho

Et litt mer tilbaketrukket hotell i Soho, tidligere kjent som Mondrian Hotel. Har hyggelig restaurant med liten uteservering i første etasje, utsikt fra de høyereliggende rommene. Personlig testet!

Nomo Hotel i New York

Se priser her


The Standard High Line, Meatpacking

Luksus på reise: The Standard High Line New York
Et rom med utsikt … The Standard i New York

The Standard Highline

Med vinduer fra gulv til tak er det mer enn kult designede rom du får – her kan du også få flott utsikt over Hudson River, the High Line og mot skyskraperne lenger unna. Har bar i toppen, samt i tilknytning til gateplanets The Standard Grill. Personlig testet!

Se priser her


Hotell i Williamsburg, Brooklyn

McCarren Hotel & Pool i Williamsburg (1 of 1)

McCarren Hotel

McCarren Hotel & Pool

Sentralt i Williamburg og like ved Bedford Ave ligger dette hyggelige hotellet med basseng i bakgården. Personlig testet!

Se priser her

Wythe Hotel

Et kult hotell like på hjørnet nedenfor McCarren Hotel & Pool. Personlig besøkt!

Se priser her

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!