Bokhandelen Barter Books i Alnwick

Bokhandelen Barter Books i Alnwick

Langt ute på den engelske landsbygda, blant koselig småhusbebyggelse, bølgende, grønt landskap og imponerende slott ligger et helt unikt sted for bokelskere: bruktbokhandelen Barter Books.

Den ser unnselig ut, fra utsiden. Men straks man er innenfor den lille glassdøren åpner bokhandelen seg opp, litt etter litt, rom etter rom, med bøker fra gulv til tak, sitater av lyrikere, fargerike veggmalerier og tog. Ja, tog! For på skinner over bokhyllene kjører det ene leketoget etter det andre. Det er fascinerende. Sjarmerende. Og for en bokelsker er dette intet mindre enn en diger skatt.

Barter Books, Englands største bruktbokhandel

The woods are lovely, dark and deep. But I have promises to keep, and miles to go before I sleep. And miles to go before I sleep. – Robert Frost

I et av rommene er det fyr i peisen. En godt voksen herre sitter og blar i en bok. En hund ligger stille ved hans side, slapper av der foran varmen. Det er så britisk at det er nesten ikke til å tro.

Ute er det storm, vinden river i bygg og trær, og det er et under at så mange kunder har funnet veien hit i dag. Men det er vel noe med Barter Books, da. For her er det jo akkurat som å komme hjem. Dog til et betraktelig større bibliotek enn de fleste har i sin egen stue, naturlig nok.

Av alle ting, var det også her den berømte plakaten ”Keep Calm and Carry On” ble til. Eller det vil si: plakaten var det jo som kjent den britiske regjeringen som sto bak,  da de Kongen ønsket å berolige sitt folk under 2. verdenskrig.

Først i 2000 ble en original av denne plakaten funnet av eierne av Barter Books, der den lå i en eske som ellers inneholdt gamle, brukte bøker. Plakaten, som de valgte å henge opp i bokhandelen i glass og ramme, ble så populær blant kundene at bokhandelen begynte å trykke opp faksimiler. I dag er denne plakaten en av de mest ikoniske symbolene på det 21. århundre.

-> Her er flere tips til bokhandlere det er verdt å reise for

Fakta om Barter Books

  • bruktbokhandel og antikvitetsforhandler
  • har mer enn 350 000 brukte bøker og sjeldne utgaver i salg
  • ligger i Alnwick Station, som ble bygget i 1887
Barter Books, Englands største bruktbokhandel
Nick ønsker oss velkommen inn i Englands største bruktbokhandel

Reisetips til Alnwick

Spise i Alnwick

  • The Plough: koselig sted, med bøker som del av interiøret
  • Grannies Tea Room and Delicatessen er en liten delikatesseforretning med lun servering nede i kjelleren.
  • Barter Books’ egen kafé

Oppleve i Alnwick

  • Se Alnwick Gardens og Alnwick Castle (dette kan du lese mer om i en senere artikkel)
  • Shopping: Om du vil ha mer enn bøker med hjem, vil du finne koselige gaver på Emporium og fairtrade-gaver på A World of Difference. Begge ligger i bykjernens hovedgate.
  • Dra på spa: Seaham Hall, selveste huset der poeten Lord Byron også giftet seg, ligger en times kjøring unna. Du kan lese mer om boutique hotellet Seaham Hall her. 

Slik kommer du dit

Alnwick er en fin dagsutflukt fra Newcastle. Om man kommer med bil (rundt 55 km), ligger byen like av veien A1. Det er også mulig å ta tog til Alnmouth, som ligger langs East Coast Main Line, og ta buss derfra til Alnwick.

Flere reiseartikler for bokelskere:

-> Bokhandlere verdt å reise for
-> Litteraturbyen Dublin
-> Bokshopping i London
Barter Books, Englands største bruktbokhandel
Bokhandelen ser ikke spesielt stor ut fra utsiden …

Invitert av Visit Britain


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
  1. Ja, ikke sant? Kjempekoselig og lun atmosfære, til tross for at den var enorm!

error: Content is protected !!