Bokomtale Nasjonale turistveger

Bokomtale Nasjonale turistveger

Bokomtale Nasjonale turistveger: Storsatsningen Nasjonale turistveger fikk sin egen bok i 2010. Nå har Press forlag gjenutgitt boken i en ny og oppdatert utgave.


Turistvegseksjonen i Statens vegvesen vil innen 2024 ferdigstille det storstilte prosjektet med 18 nasjonale turistveger. I alt vil 250 rasteplasser og utsiktpunkt da være ferdigstilt, der det er engasjert mer enn femti arkitekter, landskapsarkitekter, kunstnere og designere – stort sett norske.

Utsiktspunktet Stegastein ved Aurland

Utsiktsplattformen på Stegastein Arkitekt: Todd Saunders og Tommie Wilhelmsen

I denne anledning har Press forlag utgitt boken som tar for seg disse arkitektoniske og kunstferdige prosjektene.

-> Her kan du selv ta en titt i boken

Bokomtale Nasjonale turistveger

Boken presenterer prosjektene i form av flotte naturfotografier, plantegninger og illustrasjoner, samt en kort omtale på norsk, engelsk og tysk. I tillegg finner vi tekster av skribent og programleder Arne Hjeltnes, litteraturviter og førsteamanuensis ved AHO Janike Kampevold Larsen, arkitekt og professor ved AHO Beate Hølmebakk, kurator ved Turstvegseksjonens kunstsatsning Svein Rønning, og Jan Andresen som leder Turistvegseksjonen i Statens vegvesen.

-> Les også: 4 kjørestrekninger og 8 utsiktspunkt i vest

Bok Nasjonale turistveger

Det som er nytt i boken siden sist, er blant annet at Steilneset minnested i Vardø har fått plass, samt kunstverkene Hiet på Aurlandsfjellet, Stein på stein på Valdresflye, Selvika rasteplass i Havøysund, Kleivodden på Andøya, Steindalsfossen i Hardanger og Eldhusøya på Atlanterhavsvegen – foruten gulltoalettet på Senja og ikonet Vøringsfossen på Hardangervidda.

[…] det er vegen som er nykkelen til dei store opplevingane. Det er vegane som bind nasjonen saman. Du skal ikkje fly over dei snirklete svingane opp Aurlandsdalen. Nei, du må setta deg bak rattet og vera midt i landskapet viss du vil sjå Noreg. Velja din eigen veg, din tur.

Arne Hjeltnes i Nasjonale turistveger

Vurdering

Boka Nasjonale turistveger er fin å bla i for å hente inspirasjon til bilturer langs nasjonale turistveger. Den gir informasjon om arkitektene bak prosjektene, kunstnerne og landskapsarkitektene – og ikke minst: den inspirerer til å se mer av landet – akkurat som det imponerende prosjektet Nasjonale turistveger selv.

At boka også har tysk og engelsk språkdrakt gjør at den når ut til et besøkende publikum som kanskje vil la seg inspirere til å komme tilbake etter mer. Og det er jo fint. Men for min del blir dette dessverre et forstyrrende element i helhetsopplevelsen av boka.

Passer for: Boken er spesielt interessant for arkitektur- og designinteresserte, men også for reiseglade som gjerne tar bilen fatt for å se mer av den flotte naturen vi finner her i Norge.

Tekniske opplysninger

Tittel: Nasjonale turistveger

Forlag: Press forlag

Innbinding: heftet med klaffer

Antall sider: 253

Språk: bokmål, tysk og engelsk

Pris: 349,-

Omtale er gjort på bakgrunn av tilsendt presse-eksemplar fra forlaget

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Merk: Med forbehold om skrivefeil, samt at steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Tags

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.