Bokshopping i London

London, bokhandel

Boktorg i London-bokhandel
Foto: Mette S. Fjeldheim

Jeg drar aldri til London uten et besøk i en bokhandel. Eller de fleste andre steder for den saks skyld.

Utvalget av bøker er gjerne enormt, det er rom for spesialforhandlere, variasjonene og uttrykkene er anderledes enn her hjemme. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har kommet hjem med en alt for tung koffert. Skylden er oftest de fristelsene jeg støter på i bokhandlene jeg stikker innom på tur.

Så – her er mine topp 5 favorittbokhandler i London:

1. Daunt Books

Daunt Books, London

Daunt Books, Marylebone Foto: Reiselykke

Den originale edwardianske Daunt Bookshop ligger i Marylebone High Street og har en massiv eiketrapp og ditto galleri. Har bra utvalg av reiselitteratur. Anbefales!

2. Lutyens & Rubinstein

En liten, nyere bokhandel med fokus på skjønnlitteratur for voksne og barn, samt noe kunst og non-fiction. Ligger i Notting Hill, i 21 Kensington Park Road

3. Waterstone’s at Picadilly Cirkus

Kjedens flagship store linger på Picadilly Cirkus, og er en opplevelse i seg selv. Med over fem etasjer med bøker å titte i, kan man tilbringe mange timer her alene. Ta gjerne en pust  i bakken på kaféen på toppen.
4. The Notting Hill Book Shop
Sjarmerende bokhandel, kjent fra filmen Notting Hill, og ligger vegg i vegg med The Travel Book Shop, som visst nok var inspirasjonen til filmen – men i ombygget versjon.

5. Books for Cooks

Ligger over gaten for The Notting Hill Bookshop, i Blenheim Crescent nr. 4. Et liten butikk, stappfull av kokebøker. Innerst i lokalet et kjøkken, der det jevnlig serveres mat fra kokebøker og avholdes kokekurs.
God bokshopping!
The Notting Hill Bookshop, London

The Notting Hill Bookshop, London
Foto: Mette S. Fjeldheim


Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.