Camilla Läckbergs Fjällbacka

Fjällbacka, Sverige

Fjällbacka
Foto: Mette S. Fjeldheim

Mange nordmenn kjenner godt til Fjällbacka, faktisk uten å ha vært der selv. Det er sannsynligvis fordi de har lest krimbøkene til Camilla Läckberg.

For gjennom forfatterens karakterer Erika og Patrik får vi innsyn i denne lille svenske kystbyen, kjent for turisme, fiske – og mord på papiret.

Nå har det seg sånn at jeg har tatt turen dit. Sammen med mitt faste reisefølge besøkte jeg Fjällbacka en junisøndags formiddag. Det var grått i været, litt vind og kjølig var det – men ikke øde. For her holdt butikkene søndagsåpent og caféne og restuarantene lokket fastboende og båtturister med kaker og rekesmørbrød.

Man kan gjerne undre seg over om mord og svik er et lokkemiddel til en liten småby i Sverige. For å si det sånn: det ser ikke ut til at fjällbackingene har lidd noen nød under Läckbergs forfatterskap. Der noen er tatt av dage, er andre forvart på boksidene. Hvem det er, kan du lese her.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Andre har skjønt at Läckbergs krimbøker selger byen som forfatteren selger bøker. I allefall har man benyttet seg av hennes navn i markedsføringen av sommeraktiviteter. For nå har krimdronninge også blitt kokebokforfatter. Sammen med sin barndomskompis og «Årets kokk» fra 2001 Christian Hellberg, har hun begått Smaker från Fjällbacka. Hos Bryggan kan du overnatte,  nyte en tre-retters basert på kokeboken, samt  foreta en guidet byvandring gjennom hennes bøker. Vandringen skjer hver lørdag klokken 14:00 om sommeren. Er du fan av Erika, er det kanskje midt i blinken for deg?

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Reiselykke er en uavhengig utgiver av redaksjonelt innhold om reise og inneholder affiliate-lenker for å kunne frigjøre tid til oppdatering og å fortsette å dele gratis innhold. Om du kjøper noe via disse lenkene, vil Reiselykke motta en liten sum uten at du må betale mer. Takk for at du leser!

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.