Clint Eastwoods Carmel-by-the-Sea

Clint Eastwoods Carmel-by-the-Sea

Carmel-by-the-sea er en nesten for perfekt by. Var hun en kvinne, ville ikke et hårstrå være ute av kontroll.

Dette er likevel ikke en picture perfect by med store, hvite hus og hvitmalte stakitt-gjerder. I Carmel har husene individuell karakter.

Merk: Denne artikkelen er fra 2014

Eiendommene langs sjøen har navn som Casa la Playa og Sea Heaven. Det siste ikke kun for sjarmens skyld; husene her har nemlig ikke gatenummer. Hagene langs sjøkanten er naturlig viltvoksende med tilhørende fauna; røft og vakkert. Lenger oppe i byen her hagene frodige, fargerike og duftende.

Dette er upper class America med små boutiques og gode restauranter som tilsynelatende utelukkende byr på fransk og italiensk kjøkken. Sympatisk nok er det fri ferdsel på stranden. Bilparkeringen ved stranden er gratis. Alt er lagt til rette for at folk flest kan nye det gode livet i Carmel. Men det er for kaldt i havet til å bade. Derfor er det flest surfere med våtdrakt å se i vannet. Stranden benyttes til turgåing, picnics og luftetur med hunden.

Det er altså i denne byen Clint Eastwood en gang var borgermester en kort periode. Da han stilte til valg etter uenighet med styre og stell (kommunen), fikk han 80% av stemmene. Og sålades satte han Carmel på kartet for flere korttidsbesøkende.

Pine Inn. Rød plysj og skjeve gulv. Foto: Mette S. Fjeldheim
Pine Inn. Rød plysj og skjeve gulv.

Vi bodde på Pine Inn, som dateres tilbake til 1889. Historien sier ingenting om en bakgrunn som ‘gledes-hus’, men med en massiv mengde rød plysj og fløyel, kan jeg helt tydelig se for meg sjefs-mamaen tre ned den samme trappa vi går opp til rommet vårt.

Visste du at:

I Carmel er det fortsatt forbudt å gå med stiletthæler (!) etter en lov av 1930-tallet. Dette for å forhindre at kvinner snubler på brosteinen.

Reisetips:

Se solnedgangen på stranden sammen med resten av byens innbyggere. Spise lunsj på La Biyclette og middag på Il Fornaio. Anbefalt overnatting (mer kostbart enn vårt valgte overnattingssted): Playa Carmel, som også har basseng, utsikt og flott hage.

Playa Carmen, Carmel-by-the-Sea

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!