Cronut-feber

Nei, dette er ikke køen til en rockekonsert. Ei heller er det håpefulle talenter i kø for audition et sted downtown Manhattan. Denne lange rekken av tålmodige sjeler står i lang, lang rekke for å kjøpe cronut klokken åtte om morgenen.

Cronut
Lang, lang rekke for cronut
Foto: Reiselykke

Hva cronut er? En blanding mellom croissant og donut, selvfølgelig …

Dominique Ansel Bakery

Hva i all verden? tenker du kanskje. Det gjorde i hvertfall jeg. Men faktum er at #cronut har gått verden rundt på sosiale medier. Cronut er rett og slett et bakverk oppfunnet av Dominique Ansel Bakery.  

Og det er nettopp her, utenfor det originale cronut-bakeriet i Soho, vi møter på alle disse morgenfuglene på rekke og rad en tidlig morgen klokka åtte.

Cronut™ på SoMe

Et raskt søk på Instagram viser rundt 130 000 (!) innlegg om bakverket. På twitter kan man lese utsagn som «I feel bad for people who have never had cronut». 27000 har sjekket inn på Dominique Ansel Bakery via Facebook, og 25 000 liker Facebook-siden til bakeriet.

Cronut™ i Norge

Skulle det friste med en smakebit, har kiosk-kjeden 7 Eleven og Marshmanns matmarked på Skøyen i Oslo begynt å selge cronuts. Eller du kan bake selv, for eksempel etter oppskrift fra godt.no.

I kø for cronut
I kø for en ekte cronut       Foto: Reiselykke
Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

error: Content is protected !!