Djemaa el-Fna i Marrakech

På den gamle avrettelsesplassen Djemaa el-Fna, der man har solgt slaver og gull for år tilbake, er det i dag et gateteater uten sitt like. Funnet verdig en plass på Unescos erverdige liste over unike steder, er Djemaa el-Fna i Marrakech selve høydepunktet for et besøk.  

 

Men forbered deg på kaos, støy og store menneskemengder. Inntrykkene er mange. Det er herfra den særegne lyden av slangetemmerens fløyte lyder over store deler av byen. Menn med slanger om halsen kommer opp til meg, de vil legge de ekle krypene om min. Ellers takk! 

Den lille sjimpansen like bortenfor har fått finstasen på og fungerer som magnet for små barn med foreldre som har penger. En blind mann synger en sang jeg aldri har hørt. Stemmen er nasal og klokkeklar.  Kvinner i burka sitter i ring og tilbyr spådom og hennamalte kunstverk som kroppsmaling.

Og i dét mørket senker seg og himmelen blir oransje, dukker tusen små elektriske stjerner opp på plassen Djamaa el-Fna som nå har blitt omgjort til kokkenes bord. Her finner vi nå rundt 100 mindre, lokale uterestauranter, med provisorisk oppstilte sitteplasser og alskens mat – alt fra innvoller, ku-tunger til snegler.

 
Les mer om Marrakech her

 

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!