Møt våren i julebyen Drøbak

Havfruene i Drøbak
Havfruene i Drøbak

Det er søndag, og østlandet har sin første reelle vårdag. Vi har lagt turen til  Drøbak for anledningen. Det er vi ikke alene om.

Parkeringsplassene er fulle og i Drøbak er gatene fylt med liv. Unge som gamle vandrer rundt i den koselige trehusbebyggelsen i Frogn kommune. For Drøbak er ikke kun et sted å dra for å besøke julehuset ved juletider. Det er også et idyllisk sted sommerstid, og kalles gjerne Sørlandets nordligste sommerby.

Drøbak

Drøbak ligger ved den smaleste delen av Oslofjorden, like ved der Blücher ble skutt ned

Og nå har våren nådd østlandet. Det har også innbyggerne skjønt. Vi møter dem over hele byen. Noen rusler rolig langs havna, gjerne i lag med flere. Enkelte har satt seg på en benk, glirer med smale øyne mot fjorden til smaken av is. Atter andre rusler rundt på et lille torget litt lenger bak i den lille byen.

Ja visst, vi har vært her før. Men det er alltid hyggelig å komme tilbake. Drøbak er nemlig ikke bare selveste julebyen. Det er også en idyllisk liten sommerby. Og et fint sted å møte våren.

Verdt å se i Drøbak

Først og fremst handler det om å vandre rundt i Gamle Drøbak, titte på noen av de flotte trehusene som har flere hundre år med historie bak seg.

Torget er samlingsplassen, omkranset av små klesbutikker, caféer og nært selveste Julehuset, som jo er hyggelig å besøke før jul.

Like nedenfor torget ligger båthavnen med en hyggelig promenade og byens turistinformasjon. Her kan man handle ferske reker torsdag og fredag rett fra båten. Det finnes også serveringssteder med utsikt over fjorden.

Følger du havna til endes, kommer du til Lege Jens Moes promenade: en flott tursti langs havet som fører frem til badeparken. Underveis møter du på benker der du kan slå deg ned. Det er ingenting å si på utsikten. Her passerer alt fra fritidsbåter og fiskebåter til cruiseskip tett på i det smale sundet.

Drøbak: krokus ved strandpromenaden

Vårstemning i Drøbak: krokus

Følger du veien enda lengre, kommer du til kaien hvor du kan ta båten over til Oscarsborg. Det var jo nettopp uti sundet her Blücher i sin tid ble skutt ned 9. april 1940 med kanonene som står der.

Det finnes ellers en rekke gallerier og spisesteder i Drøbak. Valget vårt falt på Håndverks  Bakeriet, der vi kunne kjøpe med særdeles gode sandwicher og ta med ut i solen. Flere tips til spisesteder finner du her

Fakta om Drøbak

Badeparken i Drøbak

Badeparken i Drøbak

Badeparken i Drøbak

Badeparken i Drøbak

Drøbak: fiskebåter på vei ut i fjorden

Fiskebåter på vei ut fra havna

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.