Eksklusiv boutique resort på Langkawi

Eksklusiv boutique resort på Langkawi

The Danna er et nytt hotell av året, etter eget utsagn myntet primært på de mange rike russere og arabere som gjerne gjester Malaysias fremste turistmål, Langkawi, og som ønsker seg luksus.

Nå skal man ikke glemme at nordmenn gjerne også liker sol og varme, og et snev av luksus …

Merk: Denne artikkelen er over 10 år gammel

Langkawi

Hotellet ligger på stranden Pantai Kok, og har klokelig bygget øyas største basseng.Det var lurt, ettersom sjøen på denne delen av øya er så grumset at det frister lite med et bad. Årsaken til dette, ser ut til å skyldes at stranden ligger gjemt bak to øyer, samtidig som det er innfart av båter til kaien på Telaga Harbour. Til tross for det flotte bassenget, er det litt skuffende å ikke bade i krystallklar sjø, som man finner ellers på øya.

Da vi gjestet hotellet, var det helt nyåpnet. De ansatte trengte trening, og prisene var da overkommelige. Og det var riktig tenkt av dem – de trengte trening. Servicen gikk til tider tregt, det var mange misforståelser ettersom mange av de som nettopp var ansatt var noe ustøe i engelsk språk foreløpig. Men de var hyggelige, og opplevelsen ved å bo der, var for det meste av den positive sorten.

Langkawi

Frokosten er variert og innbydende. Blant annet var de mange indiske frokostinnslagene svært fristende, selv om det for en norsk mage er å foretrekke å få varm mat servert noe senere på dagen.

Hotellet har en innbydende spa-avdeling og en egen treningsinstruktør ansatt. Ved innsjekk fikk vi en 15-minutters nakkemassasje i tillegg til velkomstdrikk. Bedre mottakelse skal en vel lete lenge etter …Videre har de ansatt  to gjesteansvarlige, som visstnok skal bistå gjestene under oppholdet. Akkurat deres funksjon fant vi ikke helt ut av. Muligens var de primært ansatt som tolk.

Langkawi

I restauranten var prisene dessverre i stiveste laget. Alkoholholdige drinker koster tre ganger så mye der, som på restaurantene på kaien like ved. De var ikke dyktige nok (ennå) på å markedsføre seg selv, sine aktiviteter og tilbud, og dette bidro til tomme bord på kveldene, mens gjestene i stedet besøkte den mer livlige Telaga Harbour.

Jeg tipper hotellet er mer innkjørt nå, i skrivende stund. Men sjøen er nok like lite krystallklar. Dessverre. Hotellet anbefales som spahotell fremfor strandhotell.

Mer fra Langkawi:
Grønne, glitrende Langkawi
→ En yoga-opplevelse i Malaysia

Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!