Elvelangs i fakellys – en magisk kveld i Oslo

Elvelangs i Oslo, med 4400 fakler, 140 kulturinnslag og tusenvis av såpebobler. En stemningsfull markering av høstjevndøgn i Oslo.

I går kveld ble Elvelangs i fakkellys nok en gang arrangert i Oslo. Det ble en stemningsfull opplevelse av Oslo og en fin markering av høstjevndøgn.
Første gang Elvelangs ble gjennomført, var i 2000 – men det er først i år jeg har hatt anledning til å delta. Det blir ikke siste!

Det var en folksom og stemningsfull vandring, der vi la turen langs deler av Akerselva. I alt 4400 fakler, 140 kulturinnslag og tusenvis av såpebobler var mulig å få med seg langs elva i Oslo i går kveld.

Mens hele vandringen og belysningen går fra Frysja til Vaterland, mens vi startet ved Månefisken og hoppet av ved Blå. Da hadde vi alt fått med oss en hel del.

Vi startet med en stopp innom den månedgamle nye blomster- og antikvitetsforretningen Verksted Jord. Herlig butikk, der du går fra stue til stue, som er dekorert med grønne vekster og sirlig utvalgte møbler. (Her serveres også kaffe og te, så ta turen innom for en annerledes butikkopplevelse. Åpningstider er torsdag til mandag. Anbefales!).

Dernest forsvant vi inn i nabobygget til Sagene Bryggeri for å titte litt. Vi ble ikke her, men fint var der og folk var det også.

Vi fortsatte over broa, tok turen innom Hønselovisa, hvor det var et band på besøk i hagen. Lenger nedover elva møtte vi på ulike musikkinnslag og lysende figurer, levende og ikke, samt tusenvis av såpebobler. En skikkelig fin opplevlese, altså!

Det er bydelene langs Akerselva (Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo) som arrangerer Elvelangs i fakkellys i samarbeid med frivillige ildsjeler, og med støtte fra samarbeidspartnere og sponsorer. Tusen takk for en virkelig strålende kveld!

Tips: Følg med her for neste års arranegment.

Elvelangs i Oslo

Elvelangs i Oslo
Stemningsfull kinesisk lyssetting
Elvelangs i Oslo
Kloden vår opplyst
Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

1 Comment
error: Content is protected !!