En eventyrlig reise er over

Denne gjengen har reist land og strand rundt på Sri Lanka med tog, bil og tuktuk. Vi har sovet i telt jungelen, i herskapshus i telandskap, i trehytter i frodig landskap og testet norske Merete Lunds splitter nye boutique hotell ved Hikkaduwa.

Vi har kjørt sving etter sving mellom teplantasjer og gjennom fjellandskap, vært på safari og endt opp på stranden i Hikkaduwa.

Det vil si: det er Passan fra Norlanka Travels som har kjørt oss rundt. Mens han har ventet tålmodig, har vi vandret i nasjonalparker, besøkt ruinbyer og Unesco-steder. Noen har for meg vært nye bekjentskaper, andre ble det et veldig hyggelig gjensyn med.

Vi har jobbet tidlig og sent. Vi har stått opp før sola og gjespet over middagsbordet etter opplevelsesrike dager. Vi har drukket kakao foran peisen i kjølige Nuwara Eliya og sløvet (i hvert fall et par timer) på solseng på stranden i Hikkaduwa. Vi har drukket ceylon-te, jaktet på den perfekte kopp med kaffe og nytt de deiligste fruktjuicer.

Vi har smakt oss gjennom det spennende singalesiske kjøkken, blitt skremt av småkryp og flyvende biller (i hvert fall tre av oss), frydet oss over å møte ville elefanter tett på og hatt vårt første møte med en leopard.

I Hikkaduwa møtte vi alle Merete som jeg personlig aldri før har møtt, men som vi alle «kjenner» og har hatt kontakt med gjennom den sosiale, digitale reisebloggersfæren. Her på Sri Lanka driver hun hotell, bistandsprosjekt, reiseselskap og reisebloggen Bobleliv. Mens resten av gjengen blir igjen i Hikkaduwa en stund til, er min reise nå over og jeg er tilbake til et Oslo i snø. Brrrr …!

Nå er det ikke første gang jeg er på Sri Lanka. Det blir heller ikke siste gang. For jeg vet jeg kommer tilbake. Spørsmålet er bare når.

→ Les om mitt første møte med Sri Lanka her

Her finner du alle tidligere artikler fra Sri Lanka

Denne reisen var sponset av KLM og Norlanka Travels 

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

7 Comments
  1. Sikke en dejlig rejse du/I har været på. Jeg har nydt at følge dig og dine rejsekammerater på de Sociale medier og det har da set helt fantastisk ud. Tak for alle dine opdateringer og jeg det smukke indtryg jeg har fået af landet. Det må bestemt på den lange liste 😉

    /Annette

  2. Hei Annette

    Takk for at du har fulgt oss på tur! Vi har hatt en veldig fin reise, med mange opplevelser. Og ja, Sri Lanka bør nok på lista di 😉

    / Mette

  3. Helt enig i at man må reise til Sri Lanka før alle andre:) Vi var der i februar 2017, og falt pladask for landet, folket, maten, naturen, kulturen…..Å reise dit er en fryd for øye og byr på mange opplevelser. Dette er så absuloutt ikke syden, men en fargerik øy med mange muligheter. Vil man ligge på ei solseng bør man dra andre steder selv om man kan gjøre det på Sri Lanka også ( men tenk på alt du går glipp av!). Jeg bruker å si at man alltid må sette seg inn i lands kultur og historie før man reiser, og ikke minst tilpasse seg etter det. Sri Lanka er et fattig land. Vi var på mange av stedene du beskriver, og hadde samme fantastiske sjåfør. De største opplevelsene på vår rundreise var togreise fra Ella, Sigiriya, elefantridning og de flotte strendene i Hikkiduwa. Jeg reiser mer enn gjerne tilbake:)

error: Content is protected !!