En måned til fjells

I år dro jeg til fjells i en hel måned. Det har gitt meg arbeidsro og utallige fine skiturer i ren og frisk luft, rikelig med alenetid og samtidig god tid med venner og familie.

Fordelen med å jobbe som frilanser, er at jeg stort sett kan styre arbeidshverdagen selv. Jeg kan kanskje ikke styre akkurat når jeg skal jobbe, men jeg kan jobbe fra hvor jeg måtte ønske, så lenge jeg har nettilgang. I år valgte jeg å bo i winterwonderland til fjells i Hallingdal en måned sammenhengende. Faktisk har jeg vært usedvanlig mye på fjellet i vinter, og nærmest helt unngått holke og truende istapper i Oslos gater.

Det har medført en langt renere luft å puste i. Jeg har gått på ski langt mer enn normalt, hvilket har gitt meg utallige timer med dagslys i frisk luft. Og jeg har fått jobbe konsentrert om flere prosjekter og leveranser, hvilket gjør at året har startet proaktivt og bra for meg som er selvstendig næringsdrivende.

Jeg har vært mye alene, men også vært særdeles sosial. Sjelden har jeg hatt en vintersesong der jeg har fått tilbringe så mye og god kvalitetstidstid med venner og familie, som har møtt meg til fjells for skiopplevelser og hyggelig samvær. Det kjenner jeg har gjort meg godt.

Hakkesetstølen Hardangervidda

Jeg har bodd her oppe mye uten bil, noe som har gått helt fint. Her er Geilo nærmeste sentrum, og der ligger et bredt utvalg av butikker og servicetilbud, skulle jeg ha behov for det. Toget går mellom Oslo og Bergen, så skulle jeg få lyst til å ta en bytur, er det bare å hive seg med på neste tog. Trenger jeg transport opp til løypene på vidda, er det bare å finne veien til et av trekkene og ta stolheisen opp. Enklere kan det knapt være.

Det var ikke noe jeg hadde planlagt å gjøre, men en mulighet som åpnet seg, fordi jeg jobber frilans og styrer min egen hverdag. Planer kan endres, og det har jeg gjort noe med. Men ett visste jeg: Jeg skulle ta en roligere start på året i år, og det var det behov for – først og fremst for arbeidets del.

Allerede før jeg dro til Sri Lanka i november i fjor høst, hadde jeg bestemt meg for å roe ned reisevirksomhet i en lengre periode.  Jeg hadde behov for ro og konsentrasjon til å jobbe med både oppdrag fra andre og egne prosjekter. Fjorårets reiser har bidratt til mange reiseartikler,  og de gjør seg ikke selv. Så i fire måneder, kun avbrutt av en ukes reise med tog i England og opphold i London, har jeg stort sett holdt meg hjemme i Norge.

Nå, etter en måneds sammenhengende opphold til fjells, er det igjen dags for å reise ut i verden igjen.

Å reise med tog i England
På togreise i England i januar
Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

8 Comments
 1. Det høres rett og slett ut som en drømmetilværelse! Den siste måneden har sikkert gjort underverker for både kropp og sjel, vil jeg tro. Jeg har selv vært hjemme i tre måneder nå, og selv om det er godt å være i ro en stund, er det også godt å få en liten pause fra vinteren. Så nå setter jeg meg på flyet til Cape Town. 🙂 Ønsker deg en riktig god tur til Sveits og fjellene!

 2. Så utrolig deilig det må være. Komme seg bort fra de vante stressmomentene og bare nyte fjell og vidder. Det blir også spennende og høre mer om dine nye reiseopplevelser. Kos deg i Sveits 🙂

 3. Hei, Renate.

  Det har virkelig vært helt toppen – både å få være så mye ute i frisk luft, men også å få konsentrert seg litt om diverse arbeidsoppgaver.

  Jeg reiser også snart til Cape Town! Det er mitt neste reisemål 🙂 God tur dit, Renate!

  /Mette

 4. Hei, Laila

  Ja, det har virkelig vært deilig! Har opplevd alt fra strålende sol, tett snøføyk og Sibir-kulde 🙂

  Takk for hilsen! Mette

 5. Det høres herlig ut! Når det er sol på dagtid og jeg sitter på kontoret og kikker ut gjennom vinduet, ønsker jeg at jeg også kunne styre arbeidstiden min selv. Det blir få muligheter til å være ute i dagslys og godvær i vinterhalvåret når man jobber fra åtte til halv fire. Heldigvis blir det lysere og lysere nå 🙂 God tur til Sveits!

 6. Tusen takk! Oi, så gøy! Skal du reise noen andre steder i Sør-Afrika? Jeg blir der nede en stund, så kanskje jeg treffer på deg, hehe. 😀

 7. Ja, vi reiser rundt der, starter med jazzfestival i Cape Town. Så blir det litt av hvert, vindistrikt, safari, Johannesburg m.m.
  Reiser ved påsketider. Hadde vært så gøy å møte deg, da! Når er du der?

 8. Hei Marianne

  Ja, jeg vet hvordan det er 🙂 Men, som du sier, heldigvis går det mot lysere tider! Det merkes godt allerede, synes jeg.

  Takk for hyggelig hilsen! Mette

error: Content is protected !!