En måned til fjells

Skiturer over Hardangervidda

I år dro jeg til fjells i en hel måned. Det har gitt meg arbeidsro og utallige fine skiturer i ren og frisk luft, rikelig med alenetid og samtidig god tid med venner og familie.

Fordelen med å jobbe som frilanser, er at jeg stort sett kan styre arbeidshverdagen selv. Jeg kan kanskje ikke styre akkurat når jeg skal jobbe, men jeg kan jobbe fra hvor jeg måtte ønske, så lenge jeg har nettilgang. I år valgte jeg å bo i winterwonderland til fjells i Hallingdal en måned sammenhengende. Faktisk har jeg vært usedvanlig mye på fjellet i vinter, og nærmest helt unngått holke og truende istapper i Oslos gater.

Det har medført en langt renere luft å puste i, hvor jeg nå slipper å hoste meg gjennom trafikkerte gater på vei hjem fra jobb. Jeg har gått på ski langt mer enn normalt, hvilket har gitt meg utallige timer med dagslys i frisk luft. Og jeg har fått jobbe konsentrert om flere prosjekter og leveranser, hvilket gjør at året har startet proaktivt og bra for meg som er selvstendig næringsdrivende.

Jeg har vært mye alene, men også vært særdeles sosial. Sjelden har jeg hatt en vintersesong der jeg har fått tilbringe så mye og god kvalitetstidstid med venner og familie, som har møtt meg til fjells for skiopplevelser og hyggelig samvær. Det kjenner jeg har gjort meg godt.

Hakkesetstølen Hardangervidda

Jeg har bodd her oppe mye uten bil, noe som har gått helt fint. Her er Geilo nærmeste sentrum, og der ligger et bredt utvalg av butikker og servicetilbud, skulle jeg ha behov for det. Toget går mellom Oslo og Bergen, så skulle jeg få lyst til å ta en bytur, er det bare å hive seg med på neste tog. Trenger jeg transport opp til løypene på vidda, er det bare å finne veien til et av trekkene og ta stolheisen opp. Enklere kan det knapt være.

Det var ikke noe jeg hadde planlagt å gjøre, men en mulighet som åpnet seg, fordi jeg jobber frilans og styrer min egen hverdag. Planer kan endres, og det har jeg gjort noe med. Men ett visste jeg: Jeg skulle ta en roligere start på året i år, og det var det behov for – først og fremst for arbeidets del. Allerede før jeg dro til Sri Lanka i november i fjor høst, hadde jeg bestemt meg for å roe ned reisevirksomhet i en lengre periode.  Jeg hadde behov for ro og konsentrasjon til å jobbe med både oppdrag fra andre og egne prosjekter. Fjorårets reiser har bidratt til mange reiseartikler,  og de gjør seg ikke selv. Så i fire måneder, kun avbrutt av en ukes reise med tog i England og opphold i London, har jeg stort sett holdt meg hjemme i Norge.

Å reise med tog i England

På togreise i England i januar

Nå, etter en måneds sammenhengende opphold til fjells, er det igjen dags for å reise på ny researchtur. Og det blir flere fremover. Nye reiseopplevelser venter, for nye reportasjer og reiseguider skal skrives. Men i morgen går turen fra ett fjellområde til et annet, fra én fjellandsby til en annen. Jeg er nemlig ikke helt ferdig med vinter ennå, selv om jeg forlater den norske fjellheimen og snøen vi har mengder av i eget land i år.

I morgen går turen til Sveits, der jeg skal reise med tog og gondol opp til den bilfrie lille alpelandsbyen Mürren, for å teste løypene i Schilthorn, gå langs utsiktstårnet Thrill Walk og sjekke ut både restauranter og hotell høyt til værs i de sveitsiske alper.

Følg meg gjerne på reisen på MyStory på Instagram @reiselykke

De beste tipsene kommer selvsagt etterhvert her på Reiselykke!

Vinter og skisport på Geilo

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

8 kommentarer

 • Det høres rett og slett ut som en drømmetilværelse! Den siste måneden har sikkert gjort underverker for både kropp og sjel, vil jeg tro. Jeg har selv vært hjemme i tre måneder nå, og selv om det er godt å være i ro en stund, er det også godt å få en liten pause fra vinteren. Så nå setter jeg meg på flyet til Cape Town. 🙂 Ønsker deg en riktig god tur til Sveits og fjellene!

  • Reiselykke sier:

   Hei, Renate.

   Det har virkelig vært helt toppen – både å få være så mye ute i frisk luft, men også å få konsentrert seg litt om diverse arbeidsoppgaver.

   Jeg reiser også snart til Cape Town! Det er mitt neste reisemål 🙂 God tur dit, Renate!

   /Mette

   • Tusen takk! Oi, så gøy! Skal du reise noen andre steder i Sør-Afrika? Jeg blir der nede en stund, så kanskje jeg treffer på deg, hehe. 😀

    • Reiselykke sier:

     Ja, vi reiser rundt der, starter med jazzfestival i Cape Town. Så blir det litt av hvert, vindistrikt, safari, Johannesburg m.m.
     Reiser ved påsketider. Hadde vært så gøy å møte deg, da! Når er du der?

 • Så utrolig deilig det må være. Komme seg bort fra de vante stressmomentene og bare nyte fjell og vidder. Det blir også spennende og høre mer om dine nye reiseopplevelser. Kos deg i Sveits 🙂

 • Det høres herlig ut! Når det er sol på dagtid og jeg sitter på kontoret og kikker ut gjennom vinduet, ønsker jeg at jeg også kunne styre arbeidstiden min selv. Det blir få muligheter til å være ute i dagslys og godvær i vinterhalvåret når man jobber fra åtte til halv fire. Heldigvis blir det lysere og lysere nå 🙂 God tur til Sveits!

  • Reiselykke sier:

   Hei Marianne

   Ja, jeg vet hvordan det er 🙂 Men, som du sier, heldigvis går det mot lysere tider! Det merkes godt allerede, synes jeg.

   Takk for hyggelig hilsen! Mette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.