En pilgrimsferd i Puglia: Monte Sant’ Angelo

En pilgrimsferd i Puglia: Monte Sant’ Angelo

Fuglene kvitrer. Gresshoppene slår bakbeina sammen i frydefull samstemt sang. En kronhjort står der borte, stirrer mot meg.

Wraooom, så var jeg borte. En slange har buktet seg over veien og to hvite sommerfugler danser utenfor bilvinduet mitt. Vi passerer sakte forbi i en sving. Vinduet er rullet ned, den 39°C varme lufta får slippe inn i bilen et kort øyeblikk.

Denne er en del av en artikkelserie fra Puglia, skrevet og publisert i 2012

Monte Sant’ Angelo

Et sted, ikke langt unna, rusler villbjørn og villkatter dovne rundt i varmen. Kanskje har de lagt seg ned for å hvile litt, i skyggen av de mange høye trærne. Vi ser dem i alle fall ikke, her vi kjører gjennom Foresta Umbra, Puglias nasjonalpark. Vi er pilgrimer på hjul, på vei til Monte Sant’ Angelo.

Puglia, Italia, Monte Sant' Angelo
Monte Sant’ Angelo

Denne middeladerbyen høyt oppe i fjellene er et av Europas viktiste pilgrimssteder, som en av de aller helligste kriste steder.

Det har sin forklaring i at erkeengelen St. Michael en gang i år 490 viste seg for biskopen av Siponto. Tre år senere ble kirken i byen oppført på akkurat det stedet engelen viste seg.

Puglia, Italia
Monte Sant’ Angelo

Santuario di San Michele

Nå kommer busslaster med turister og kirkegjengere hit for å besøke Santuario di San Michele, her den ligger på en høyde 796 moh. Små butikker langs de små smauene selger kitch-hellige gjenstander og bønnesmykker.

Byen har en særegen atmosfære, sjarmerende restauranter som serverer lokal mat som orichiette (pasta), ost og kjøtt. Men best av alt: her er en fantastisk utsikt over det soltørre fjellandskapet, skogen, åkre, Manfredonia-gulfen og det store blå havet i det fjerne.

Puglia, Italia
Utsyn mot Manfredonia-gulfen

Mer å lese om Puglia


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!