En reise til Botswana – på filmlerretet

reklamesamarbeid med filmens norske distributør

Jeg har akkurat vært en aldri så liten tur i Botswana – gjennom filmen A United Kingdom. Filmen har premiere 7. april og kommer snart til en kino nær deg!

Kinofilmen A United Kingdom er basert på den sanne kjærlighetshistorien til afrikanske Seretse Khama og engelske Ruth Williams. En kjærlighetshistorie og en påfølgende kamp som fikk stor oppmerksomhet i sin tid og der ekteskapet inspirerte en hel verden.

Ny film fra Botswana

Kritikerne har vært rause med fyndordene:

The Times kaller den ”Unmissable”, The Gardian skriver ”Irresistible”, mens Metro omtaler den som ”The most romantic film of the year”.

Mens filmen starter i London, er dette en film som i all hovedsak har handling fra Botswana. Jeg er så heldig at jeg har fått en tjuvstart og sett filmen allerede – en fargerik tidsreise tilbake til 1948, til et land som den gang var underlagt Storbritannia, og til en tid da nabolandet Sør-Afrika innførte apartheid.

A United Kingdom
Foto levert av filmdistributør

En reise til Botswana – på kino!

Flere norske reisenettsider omtaler Botswana som reisemål som «safarienes Rolls Royce».  Visste du forresten at Lonely Planet kåret Botswana til verdens beste reisemål i 2016? Så dette er med andre ord en film som er midt i blinken for deg som vurderer å reise dit – eller som er glad i å se vakker natur, få innsikt i et spennende land, foruten å se den dramatiske kjærlighetshistorien om ekteparet Seretse og Ruth Williams Hkama.

Paret møtte nemlig stor motstand i sin samtid. Ikke bare trosset de sine familier og den britiske kolonimakten; Khama var også tronarving til landet som nå er Botswana, nabolandet Sør-Afrika, som samtidig innførte apartheid.

I filmen spiller blant annet Laura Carmichael, kjent fra Downtown Abbey, Rosamund Pike, kjent fra Gone Girl og David Ovelwo, kjent fra Barnepiken.

A United Kingdom
Foto levert av filmdistributør

Korte fakta om Botswana

  • Har rundt 2 millioner innbyggere
  • Ligger i det sørlige Afrika
  • Et av verdens største produsenter av diamanter
  • Landet er flatt og består hovedsaklig av høysletteland
  • Okavango-deltaet ligger i Botswana og er kåret et av Afrikas syv naturunderverker

Kilder: Filmen og Store norske Leksikon

Vinn kinobilletter!

Så – kunne du tenke deg å reise til Botswana for et par timer i en mørk kinosal? Filmen kommer på norske kinoer over hele landet f.o.m. 7. april. Klikk her for å komme til konkurransen, som foregår på Reiselykkes Facebook-side.

Tre vinnere blir trukket i samarbeid med distributør. Vinnerne får to Norgesbilletter hver, som kan brukes på en av de 90 kinoene som viser filmen A United Kingdom.

A United Kingdom
Foto levert av filmdistributør
Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

error: Content is protected !!