En reise til Botswana – på filmlerretet

En reise til Botswana – på filmlerretet

Jeg har akkurat vært en aldri så liten tur i Botswana – gjennom filmen A United Kingdom. Filmen har premiere 7. april og kommer snart til en kino nær deg!

Kinofilmen A United Kingdom er basert på den sanne kjærlighetshistorien til afrikanske Seretse Khama og engelske Ruth Williams. En kjærlighetshistorie og en påfølgende kamp som fikk stor oppmerksomhet i sin tid og der ekteskapet inspirerte en hel verden.

Ny film fra Botswana

Kritikerne har vært rause med fyndordene:

The Times kaller den ”Unmissable”, The Gardian skriver ”Irresistible”, mens Metro omtaler den som ”The most romantic film of the year”.

Mens filmen starter i London, er dette en film som i all hovedsak har handling fra Botswana. Jeg er så heldig at jeg har fått en tjuvstart og sett filmen allerede – en fargerik tidsreise tilbake til 1948, til et land som den gang var underlagt Storbritannia, og til en tid da nabolandet Sør-Afrika innførte apartheid.

A United Kingdom
Foto levert av filmdistributør

En reise til Botswana – på kino!

Flere norske reisenettsider omtaler Botswana som reisemål som «safarienes Rolls Royce».  Visste du forresten at Lonely Planet kåret Botswana til verdens beste reisemål i 2016? Så dette er med andre ord en film som er midt i blinken for deg som vurderer å reise dit – eller som er glad i å se vakker natur, få innsikt i et spennende land, foruten å se den dramatiske kjærlighetshistorien om ekteparet Seretse og Ruth Williams Hkama.

Paret møtte nemlig stor motstand i sin samtid. Ikke bare trosset de sine familier og den britiske kolonimakten; Khama var også tronarving til landet som nå er Botswana, nabolandet Sør-Afrika, som samtidig innførte apartheid.

I filmen spiller blant annet Laura Carmichael, kjent fra Downtown Abbey, Rosamund Pike, kjent fra Gone Girl og David Ovelwo, kjent fra Barnepiken.

A United Kingdom
Foto levert av filmdistributør

Korte fakta om Botswana

  • Har rundt 2 millioner innbyggere
  • Ligger i det sørlige Afrika
  • Et av verdens største produsenter av diamanter
  • Landet er flatt og består hovedsaklig av høysletteland
  • Okavango-deltaet ligger i Botswana og er kåret et av Afrikas syv naturunderverker

Kilder: Filmen og Store norske Leksikon

Vinn kinobilletter!

Så – kunne du tenke deg å reise til Botswana for et par timer i en mørk kinosal? Filmen kommer på norske kinoer over hele landet f.o.m. 7. april. Klikk her for å komme til konkurransen, som foregår på Reiselykkes Facebook-side.

Tre vinnere blir trukket i samarbeid med distributør. Vinnerne får to Norgesbilletter hver, som kan brukes på en av de 90 kinoene som viser filmen A United Kingdom.

A United Kingdom
Foto levert av filmdistributør

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

error: Content is protected !!