En reise til Botswana – på filmlerretet

reklamesamarbeid med filmens norske distributør

Jeg har akkurat vært en aldri så liten tur i Botswana – gjennom filmen A United Kingdom. Filmen har premiere 7. april og kommer snart til en kino nær deg!

Kinofilmen A United Kingdom er basert på den sanne kjærlighetshistorien til afrikanske Seretse Khama og engelske Ruth Williams. En kjærlighetshistorie og en påfølgende kamp som fikk stor oppmerksomhet i sin tid og der ekteskapet inspirerte en hel verden.

Ny film fra Botswana

Kritikerne har vært rause med fyndordene:

The Times kaller den ”Unmissable”, The Gardian skriver ”Irresistible”, mens Metro omtaler den som ”The most romantic film of the year”.

Mens filmen starter i London, er dette en film som i all hovedsak har handling fra Botswana. Jeg er så heldig at jeg har fått en tjuvstart og sett filmen allerede – en fargerik tidsreise tilbake til 1948, til et land som den gang var underlagt Storbritannia, og til en tid da nabolandet Sør-Afrika innførte apartheid.

A United Kingdom

Foto levert av filmdistributør

En reise til Botswana – på kino!

Flere norske reisenettsider omtaler Botswana som reisemål som «safarienes Rolls Royce».  Visste du forresten at Lonely Planet kåret Botswana til verdens beste reisemål i 2016? Så dette er med andre ord en film som er midt i blinken for deg som vurderer å reise dit – eller som er glad i å se vakker natur, få innsikt i et spennende land, foruten å se den dramatiske kjærlighetshistorien om ekteparet Seretse og Ruth Williams Hkama.

Paret møtte nemlig stor motstand i sin samtid. Ikke bare trosset de sine familier og den britiske kolonimakten; Khama var også tronarving til landet som nå er Botswana, nabolandet Sør-Afrika, som samtidig innførte apartheid.

I filmen spiller blant annet Laura Carmichael, kjent fra Downtown Abbey, Rosamund Pike, kjent fra Gone Girl og David Ovelwo, kjent fra Barnepiken.

A United Kingdom

Foto levert av filmdistributør

Korte fakta om Botswana

  • Har rundt 2 millioner innbyggere
  • Ligger i det sørlige Afrika
  • Et av verdens største produsenter av diamanter
  • Landet er flatt og består hovedsaklig av høysletteland
  • Okavango-deltaet ligger i Botswana og er kåret et av Afrikas syv naturunderverker

Kilder: Filmen og Store norske Leksikon

Vinn kinobilletter!

Så – kunne du tenke deg å reise til Botswana for et par timer i en mørk kinosal? Filmen kommer på norske kinoer over hele landet f.o.m. 7. april. Klikk her for å komme til konkurransen, som foregår på Reiselykkes Facebook-side.

Tre vinnere blir trukket i samarbeid med distributør. Vinnerne får to Norgesbilletter hver, som kan brukes på en av de 90 kinoene som viser filmen A United Kingdom.

A United Kingdom

Foto levert av filmdistributør

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.