Folkets Reiselivspris 2019

Hvem fortjener Folkets Reiselivspris 2019? I år som i fjor skal Folkets Reiselivspris kåres. Nå har en profesjonell jury har plukket ut fem kandidater. De fem neste kandidatene er opp til deg! 

Årets jury består av REIS, Travel News, Norsk Ukeblad, FlightPark og Reiselykke. Sammen har vi i år plukket ut de fem første kandidatene til Folkets Reiselivspris 2018.

Hvem synes du fortjener Folkets reiselivspris 2019?

Resultatet er klart! Se de 10 kandidatene her og stem frem din favoritt! Du kan bli med i trekningen om en iPad!

SE ALLE KANDIDATENE HER

Dette er de fem første kandidatene som er plukket ut av fagjuryen:

1. Flåmsbana

Flåmsbana

Populær togreise for hundretusener av turister, norske og utenlandske, som gjør det grønne togsettet til en av Norges aller største attraksjoner. I tillegg til å være et trekkplaster for den lille bygda Flåm (sammen med de miljøvennlige båtene i The Fjords – den siste av de to helelektrisk), er Flåmsbana også en solid pengebinge for sine eiere: Ingen andre reiselivsselskaper i Norge har samme fenomenale inntjeningsgrad som Flåmsbana. Men er den kommersielle suksessen nok til å stikke av med Folkets Reiselivspris? Det norske folk avgjør til sist.

2. Nasjonale Turistveger

Trollstigen
Trollstigen

Fra Varanger i nord til Jæren i sørvest – langs 18 utvalgte veistrekninger har førsteklasses arkitektur og design de siste par tiårene blitt skånsomt innlemmet i landskapene. Statens vegvesen har ansvaret for å utvikle attraksjonen Nasjonale turistveger med vegdirektøren som eier. Et arkitekturråd sikrer høy visuell kvalitet på utsiktspunkt og rasteplasser langs strekningen. I arkitekturrådet deltar en arkitekt, landskapsarkitekt og bildekunstner. Det er også engasjert en egen kunstkurator som har ansvaret for at kunstverk av internasjonal klasse blir en del av opplevelsene langs Nasjonale turistveger. Alle planlagte tiltak er forventet ferdigstilt i 2023.

3. Trolltunga Active

Trolltunga

Med sterk merkevare og drahjelp fra en av Norges mest ikoniske fjelltopper har Trolltunga Active klart å skape et bærekraftig bidrag til turismen i industribygda Odda. Blant mange spennende aktiviteter både til lands og til vanns er en via ferrata ny av året. Dette er en seks kilometer lang tur langs Ringedal-sjøen, fulgt av en bratt 500 meters stigning til startpunktet for via ferrataen. Endelig er det 2,5 kilometer langs via ferrataen opp 250 høydemeter til selve Trolltunga. «Alle» ville til Trolltunga i 2018! Du også?

4. UT-appen/DNT

Snø på sherpatrappene_Prestholt
Illustrasjonsbilde fra stien opp til Prestholt

Den norske turistforeningen med sitt landsdekkende nett av turstier og hytter gjør svært mye for de som vil oppleve norsk natur – for en rimelig penge. Med UT-appen gjør de valg og navigasjon enda enklere. Her finner du turforslag, hytter, turkart og enda mer – kort sagt alt du trenger å vite før du legger avsted på tur, enten den er kort eller lang. Appen husker kartutsnittene du har åpnet i appen. Dårlig dekning på ellet? Hvis du navigerer deg langs et turforslag vil appen huske kartbildene slik at du kan bruke dem selv uten dekning. Gjør det enklere for alle å bruke norsk natur.

5. Hurtigruten

På mange måter et nasjonalt flaggskip, som i de senere år har beveget seg fra å være et fergeselskap til å bli et cruiserederi. Står for en stor del av omsetningen i norsk reiseliv, og er svært populær blant utlendinger; mange kommer til Norge ene og alene for en tur med Hurtigruten. Legger vekt på norsk, lokal mat i tillegg til opplevelser langs ruten, som også gir ringvirkninger til andre deler av reiselivet. En gigant i norsk reiseliv – men er den også folkets favoritt? Det er det du som avgjør.

Båttur i Geirangerfjorden
Illustrasjonsbilde fra Geirangerfjorden
Send dine forslag til tom@reis.no innen 22. november eller legg igjen forslaget som en kommentar på siden her

Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

error: Content is protected !!