Stem frem vinneren av Folkets Reiselivspris!

For første gang skal Folkets Reiselivspris kåres og det er du som bestemmer hvem som vinner! Hvilket norsk reisemål eller reiselivsaktør synes du fortjener å vinne? 

I tillegg til å stemme på den juryens utvalgte ti nominerte, kan du også nominere din egen favoritt. Ved å stemme kan du også bli med i trekningen av en Ipad Mini.

Den uavhengige juryen består av Christine Baglo (Dagsavisen), Bjørn Moholt og Tom Andersson (Travel News og REIS) og meg, Mette Solberg Fjeldheim (Reiselykke)Sammen har vi valgt ut 10 kandidater vi mener skiller seg spesielt ut.

STEM HER

Dette er de 10 nominerte til Folkets Reiselivspris:

Hurtigruten

Kysttraveren som er blitt en av Norges største og viktigste reiselivsprodukter, og som er blitt et utstillingsvindu for norsk lokalmat og lokale opplevelser. Hurtigruten har som mål å bevare naturen og etterlate så få spor som mulig.

Norwegian

Ingen annen enkeltfaktor har betydd så mye for norsk reiseliv og de reisende som denne aktøren. Ikke bare her til lands, men også utenlands når de visjonen om at «alle skal ha råd til å fly».

Preikestolen

2017 var året da Preikestolen virkelig kom i rampelyset, både nasjonalt og internasjonalt. Dette er en av de norske ikonene i reiselivssammenheng, en helt spesiell geologisk utforming, og nå har til og med Tom Cruise kastet søkelyset på fjelltoppen i Lysefjorden.

Nasjonale Turiststier

Naturen i Norge er i særklasse, noe stadig flere turister har oppdaget. Flere turister og turgåere langs stier og fjellområder medfører økt slitasje, og det er behov for vedlikehold. Denne statlige tilskuddsordningen er ment å håndtere det, samt tilrettelegge med skilting og toaletter, blant annet.

Vision of the Fjords

En hybridbåt som ikke forurenser våre vakre vestlandsfjorder! Båten går i turistrute mellom Flåm og Gudvangen, og setter også en ny internasjonal standard for sightseeingcruise.

Sognefjorden sett fra Flåm

Gondolbanen i Loen

Nytt og spektakulært reiseprodukt i verdensklasse som skaper store ringvirkninger. En gondol som tar oss fra fjord til fjell og tusen meter opp i høyden på fem minutt, med moderne og miljøvennlig teknologi.

Gloppen Hotell

Den unge og innovative hotellsjefen Preben Moen (27) har skapt et unikt hotellkonsept i laksefiskernes ånd i Sandane på Vestlandet. Med eget bryggeri og utvikling av lokalmatprodukter av høy klasse, og et bevisst fokus på lokalmiljø og bærekraft.

Fugletitting i Varanger

Varanger er i løpet av året blitt en verdenssensasjon innen fugletitting, takket være kombinasjonen verdens lettest tilgjengelige arktiske fugledestinasjon og arkitektur utviklet for naturopplevelser. Rå arkitektur, rå natur, rå gatekunst. Og selvsagt helt rått fugleliv.

Basecamp Explorer

Norsk reiseselskap som legger til rette for helt unike opplevelser både på Svalbard og i Masai Mara. Samfunnsengasjement i verdensklasse, der reiseselskapet har utmerket seg innen økoturisme og bærekraftig turisme.

Oslo

Oslo ligger i toppen av alle prestisjelister i høst, og nylig ble hovedstaden kåret av Lonely Planet som et av de 10 hotteste storbyreisemålene i 2018. Men ikke nok med det: Tidligere ble det også kjent at Oslo har utkonkurrert 13 andre europeiske byer og blitt kåret til Europas miljøhovedstad for 2019.

STEM HER

Vinneren av Folkets Reiselivspris vil bli annonsert under Grand Travel Award den 11. januar 2018, og deretter i REIS, Travel News, Dagsavisen og selvsagt her på Reiselykke.com.

Oslo
Oslo er nominert til Folkets reiselivspris og kåret en av årets hotteste reisemål av Lonely Planet
Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

2 Comments
  1. Spennende liste, ble en stemme på Nasjonale Turiststier fra meg. Synes det har blitt veldig mange turister på de store turistattraksjonene de siste årene (som Trolltunga og Preikestolen), så det er flott at det blir fokus på vedlikehold og fjerning av søppel.

error: Content is protected !!