5 gode restauranter i Marrakech

Le Grand Café de la Poste i Marrakech
Le Grand Café de la Poste er en klassiker i Marrakech

I Marokkos hovedstad finner vi tradisjonsrike spisesteder og trendy restauranter side om side. Her er mine beste tips til deg som ser etter gode restauranter i Marrakech. 

Eksotiske kryddere, couscous og tajine står som typisk for marokkansk mat. Men også fransk inspirasjon står sentralt, ikke minst i Marrakech. For maten i Marokko er et kapittel for seg. Og i en ny by, med alt mulig av tilbud, er det lett å gå seg både vill og matforvirret. Ønsker du å spise et sted andre har testet før deg?  Her er tips til:

5 gode restauranter i Marrakech

Marmonia Marrakech

Dar Moha

Dar Moha

Om det er første gang du skal spise i Marokko, ville jeg allerede første kvelden gått på en ekte marokkansk restaurant, der du får smakt deg gjennom flere typisk marokkanske retter samtidig med hyggelig afrikansk underholdning. Dar Moha er et slik sted. Kommer du sommerhalvåret, når også kveldene holder fin temperatur, kan du sitte utendørs i bakhagen ved bassenget. Dette er et turistvennlig sted med underholdning.

Les Jardins de Bala

Les Jardins de Bala

For en god indisk-asiatisk lunsj, prøv Les Jardins de Bala på Les Jardins de la Koutoubia. Be om bord ute i sol / skygge, og lytt til småfuglene som kvitrer, samt muezzinen som kaller til bønn. Periodevis kan du også høre stemningen fra Jemaa el-Fna helt opp til bordet. Prøv gjerne Chicken Tandori! Nan brødet er også supergodt.

Comptoir

For marokkansk festmåltid med magedans og etter hvert nattklubb, bestill bord på ComptoirGod mat og bra stemning. Men kom tidlig om du ønsker å kunne samtale under måltidet, da musikken skrus skikkelig til utover kvelden.

Restaurantene på Mamounia

Det er også godt mulig å skeie ut med en bedre lunsj på det særdeles luksuriøse hotellet MamouniaRestauranten vi valgte der, var den italienske.

Le Grand Café de la Poste

Favoritten er imidlertid den franske klassikeren Le Grand Café de la Poste, som har vært en institusjon i mange år. Prøv lammecaré med potetstappe! Har du bare lyst på en drink, er det veldig hyggelig stemning i restaurantens tredje etasje. Se artikkelens hovedbilde.

Flere tips: Se denne artikkelen fra Forbes og denne hos Condé Nast Traveller

→ Les også: Byguide til eksotiske Marrakech

affiliate-reklame for booking.com

Hotelltips til Marrakech

Les Jardins de la Koutoubia

En riad i luksusklassen, med store rom, to svømmebasseng og god restaurant, nært Djemaa el-Fna. Anbefales. Personlig testet!

hotell i marrakech, les jardis de la koutoubia

Les mer her

 Hôtel & Ryads Barrière Le Naoura

En større riad enn den over, og mer som et hotell. Store, luftige rom, stort basseng og med fem – ti minutters gange til gamlebyen. Personlig testet!

Hôtel & Ryads Barrière Le Naoura, hotell i marrakech

Les mer her

Dar El Fallah

Øko-luksus i Ourika-dalen. Rundt tjue minutters biltur unna Marrakech ligger Fellah hotel. Unikt og personlig testet!

hotell i marrakech, hotell fellah

Les mer her

Kasbah Agounsane

En kasbah i luksus-klassen ca. 40 minutters å kjøre fra Marrakech, i berber-land og i skyggen av Atlasfjellene. Har spa og utendørs svømmebasseng. Personlig testet!

Kasbah Agousane, Marokko

Se hotellets nettside

 

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.