5 gode restauranter i Marrakech

I Marokkos hovedstad finner vi tradisjonsrike spisesteder og trendy restauranter side om side. Her er mine beste tips til deg som ser etter gode restauranter i Marrakech. 

Eksotiske kryddere, couscous og tajine står som typisk for marokkansk mat. Men også fransk inspirasjon står sentralt, ikke minst i Marrakech. For maten i Marokko er et kapittel for seg. Og i en ny by, med alt mulig av tilbud, er det lett å gå seg både vill og matforvirret. Ønsker du å spise et sted andre har testet før deg?  Her er tips til:

5 gode restauranter i Marrakech

Marmonia Marrakech

Dar Moha

Om det er første gang du skal spise i Marokko, ville jeg allerede første kvelden gått på en ekte marokkansk restaurant, der du får smakt deg gjennom flere typisk marokkanske retter samtidig med hyggelig afrikansk underholdning. 

Dar Moha

Dar Moha er et slik sted. Kommer du sommerhalvåret, når også kveldene holder fin temperatur, kan du sitte utendørs i bakhagen ved bassenget. Dette er et turistvennlig sted med underholdning.

Les Jardins de Bala

Les Jardins de Bala

For en god indisk-asiatisk lunsj, prøv Les Jardins de Bala på Les Jardins de la Koutoubia. Be om bord ute i sol / skygge, og lytt til småfuglene som kvitrer, samt muezzinen som kaller til bønn.

Periodevis kan du også høre stemningen fra Jemaa el-Fna helt opp til bordet. Prøv gjerne Chicken Tandori! Nan brødet er også supergodt.

Comptoir

For marokkansk festmåltid med magedans og etter hvert nattklubb, bestill bord på ComptoirGod mat og bra stemning.

Men kom tidlig om du ønsker å kunne samtale under måltidet, da musikken skrus skikkelig til utover kvelden.

Restaurantene på Mamounia

Det er også godt mulig å skeie ut med en bedre lunsj på det særdeles luksuriøse hotellet MamouniaRestauranten vi valgte der, var den italienske.

Le Grand Café de la Poste

Favoritten er imidlertid den franske klassikeren Le Grand Café de la Poste, som har vært en institusjon i mange år. Prøv lammecaré med potetstappe!

Har du bare lyst på en drink, er det veldig hyggelig stemning i restaurantens tredje etasje. Se artikkelens hovedbilde.

Flere tips: Se denne artikkelen fra Forbes og denne hos Condé Nast Traveller

→ Les også: Byguide til eksotiske Marrakech

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!