Renate Sandvik, kjent fra reisebloggen Renates reiser, har skrevet boken «Å reise alene. En håndbok for soloreisende». Selv har jeg vært bokens redaktør og har stått for idé- og konseptutvikling, samt selve utgivelsen. 

 

 

Boka er utgitt på nisjeforlaget Reiselykke Media og er dermed umiddelbart tilgjengelig og i salg for alle som leser norsk.  Den kan kjøpes og lastes ned akkurat når du selv vil, 24/7. Denne håndboken er altså utgitt kun som ebok – akkurat som de tidligere utgivelsene fra Reiselykke Media.

Vår bakgrunn for å skrive om temaet

Renate har reist i mer enn 100 land, og flere av dem har hun besøk som soloreisende. Hun er en av Norges fremste eksperter på å reise alene som kvinne, og deler titt og ofte reiseråd i mediene. Blant annet har Renate vært intervjuet om teamet i VG, Aftenposten og Dagsavisen.

Renate Sandvik

Renate Sandvik har reist i mer enn 100 land, flere av dem alene, og blogger om sine reiser på Renatesreiser.com. Nå deler hun sine erfaringer i Norges første håndbok deg som reiser alene – eller som vurderer å reise alene for første gang.

Selv har jeg også ganske så god erfaring med å reise alene, og har skrevet en del om det her på Reiselykke tidligere. Jeg har også vært intervjuet i flere medier om tematikken å reise alene. Faktisk er artikkelen 16 tips til deg som vil reise alene en av de mest leste artiklene her på Reiselykke.

Om samarbeidet

I denne boka deler vi våre aller beste tips og råd til andre som vil eller vurderer å reise alene. Mens Renate har stått for det meste av teksten og tipsene,  står jeg selv for idé, konseptutvikling, det redaksjonelle arbeidet, samt design og utgivelse.

I dag er jeg utrolig stolt av og glad for det vi har fått til sammen. Ikke minst setter jeg stor pris på den tillit Renate har gitt meg, ved å gå inn i dette samarbeidsprosjektet med meg.  Vi håper begge at denne håndboka vil være til nytte og inspirasjon for de stadig flere soloreisende der ute.

Mette på reise alene i Thailand

Her er jeg på reise alene i Krabi-området i Thailand nå nylig

Om boka Å reise alene

Boka er skrevet med et særlig øye for kvinner som reiser alene, men det utelukker selvsagt ikke dere menn! Her er tips som er nyttige for alle som vil eller lurer på om de skal prøve seg på å oppleve verden alene. Som Renate Sandvik blant annet skriver i boka:

For oss som reiser alene, er hele verden vår lekeplass.

Det er bare våre egne tanker som begrenser oss

Her finner du mer detaljert informasjon om boka
Her går du rett til kjøpsknappen!
Under kan du ta en titt på de første sidene i boka. Legg spesielt merke til innholdsfortegnelsen.

Tidligere publiserte artikler om å reise alene

Kvinner som reiser alene
15 ting jeg har lært av å reise alene
Å reise alene til Cinque Terre
Kunsten å reise alene
16 tips for deg som vil reise alene
8 grunner til å reise alene
Intervjuet i KK om å reise alene