Haugesund skulpturpark: Hestene ved Kvalsvik

The Rising Tide
Please Add Photos <br> to your Gallery

Har du hørt om hestene ved Kvalsvik? De er ikke levende – derimot er det snakk om åtte tonn og fire hesteskulpturer plassert i sjøkanten.  Hestene er hentet fra kunstutstillingen ved Themsen, The Rising Tide av Jason deCaires Taylor.

Bla i bildekarusellen øverst for flere fotos

Slettaa Dykkerklubb ønsker fokus på Haugesund som dykkerdestinasjon. Dermed har de investert kr. 200 000,- for å frakte skulpturene til Haugesund og skaper med det et spennende trekkplaster her ved Kvalsvik. Skulpturene blir etter sigende stående her i to år. På sikt er planen en permanent skulpturpark, Haugesund Sculpture Park.

The Rising Tide av Jason deCaires Taylor

Undervannsskulptøren Jason deCaires Taylor grunnla og skapte verdens første undervannsskulpturpark i 2006. Og slik har han fortsatt. De fire hestene som er en kommentar til klimaproblematikken, sto opprinnelig ved Themsen. Nå er de å finne her i Norge, nærmeste bestemt Haugesund.

Jeg tok turen ut dit nå i august, da det var lavvann. Stilig, eller hva?

For flere tips til Haugesund, se her
SE FLERE BILDER OGSÅ ØVERST I KARUSELLEN 

Kortreiste reisetips til Ryfylke, Haugalandet og Hardanger_omslag

150 kortreiste reisetips til Ryfylke, Haugalandet og Hardanger

E-bok med tips til kortreiste reiseopplevelser i nærområdet: Utforsk fjordene, kysten og øyene med denne e-boka for hånd!

Her finner du tips til fine bilturer, båtturer, vikinghistorie, koselige og historiske by/bygdevandringer, øyer og holmer, kunst, kultur og kuriosa, museum og gallerier, strender, turer i fjellet, overnatting utenom det vanlige og mye, mye mer.

109 sider, 150 tips, 149 kr. Les mer her

Kjøp guiden her

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!