Haugesund skulpturpark: Hestene ved Kvalsvik

The Rising Tide
Please Add Photos <br> to your Gallery

Har du hørt om hestene ved Kvalsvik? De er ikke levende – derimot er det snakk om åtte tonn og fire hesteskulpturer plassert i sjøkanten.  Hestene er hentet fra kunstutstillingen ved Themsen, The Rising Tide av Jason deCaires Taylor.

Bla i bildekarusellen øverst for flere fotos

Slettaa Dykkerklubb ønsker fokus på Haugesund som dykkerdestinasjon. Dermed har de investert kr. 200 000,- for å frakte skulpturene til Haugesund og skaper med det et spennende trekkplaster her ved Kvalsvik. Skulpturene blir etter sigende stående her i to år. På sikt er planen en permanent skulpturpark, Haugesund Sculpture Park.

The Rising Tide av Jason deCaires Taylor

Undervannsskulptøren Jason deCaires Taylor grunnla og skapte verdens første undervannsskulpturpark i 2006. Og slik har han fortsatt. De fire hestene som er en kommentar til klimaproblematikken, sto opprinnelig ved Themsen. Nå er de å finne her i Norge, nærmeste bestemt Haugesund.

Jeg tok turen ut dit nå i august, da det var lavvann. Stilig, eller hva?

For flere tips til Haugesund, se her
SE FLERE BILDER OGSÅ ØVERST I KARUSELLEN 

Kortreiste reisetips til Ryfylke, Haugalandet og Hardanger_omslag

150 kortreiste reisetips til Ryfylke, Haugalandet og Hardanger

E-bok med tips til kortreiste reiseopplevelser i nærområdet: Utforsk fjordene, kysten og øyene med denne e-boka for hånd!

Her finner du tips til fine bilturer, båtturer, vikinghistorie, koselige og historiske by/bygdevandringer, øyer og holmer, kunst, kultur og kuriosa, museum og gallerier, strender, turer i fjellet, overnatting utenom det vanlige og mye, mye mer.

109 sider, 150 tips, 149 kr. Les mer her

Kjøp guiden her

Mette S. Fjeldheim

Kultur- og reisejournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Bred operativ og strategisk erfaring med kommunikasjon/PR innen kultur, reiseliv og forskningsformidling.

error: Content is protected !!