Hipsternes Bangkok

PresseturI den travle thailandske hovedstaden Bangkok finnes det noen stille oaser. En av dem er Ari, et rolig og trendy nabolag der stadig flere gode kaféer og restauranter har dukket opp den senere tid. Vi tok turen, og har funnet de beste adressene til hipsternes Bangkok! 

Ari er nabolaget for hipstere, kreative og expats. Vi har tatt turen dit nå som vi først er i Bangkok. Det første som møter oss er den trafikkerte gaten Phahon Yothin Road og det markedet La Villa, som er en av de populære stedene her i Ari.

→ Les også Bangkok- en eksplosjon for sansene

Det er først når vi svinger av, i retning Ari 2, vi merker en endring. Her avlastes mopeder og tuktuk’er med syklister og fotgjengere i tiltagende grad, og kaféliv og foodtrucks inntar scenen.

Gatene her er betraktelig roligere, trafikkstøyen svakere og etterhvert vandrer vi i et område med små boutiques, gallerier og spisesteder. Det hele i et boligområde der lave bygninger og små villaer står seg mot en kontrastfylt bakgrunn av byens skyskrapere.

– Det er overraskende fredfylt å bo her, sier den polske studenten Aniko Sipos. Vi møter henne på den populære caféen Porcupine.

– Her bor expats og kreative mennesker, forteller hun. – På grunn av BTS Skytrain kommer man raskt inn til sentrumskjernen, samtidig som man kan bo i mer rolige omgivelser. En åpenbar grunn til at hun selv valgte å slå seg ned nettopp i dette området.

Porcupine

Aniko var egentlig på reise rundt i Sør-Øst Asia som backpacker. Men da det var tid for å ferdigstille masteroppgaven, dro hun ikke hjem, som hun egentlig hadde tenkt. I stedet valgte hun å slå seg ned i Bangkok for å skrive ferdig. I dag serverer hun nabolagets innbyggere bak disken på Porcupine innimellom engelsk-undervisning og oppgaveskriving.

Det er også her i caféen vi møter to studenter som driver og henger opp et kunstprosjekt de jobber med. Svenske Jasmine Friberg (25) og amerikanske Dennis Natrayon (26) studerer begge ved Stamford International. Begge trives godt både her i området og i Bangkok generelt.

– Det beste med å studere i Bangkok er alle menneskene vi møter, sier Jasmine. – Men det verste er trafikken. Og varmen, legger Dennis til.  For det kan bli riktig så hett i Bangkoks gater. Da er det greit å kunne trekke inn på lyse, luftige kaféer og kjøle seg ned med en iste, som vi gjorde her på Porcupine Café.

Jasmin og Dennis utenfor Porcupine

Men når kvelden kommer, og temperaturen er mer behagelig, søker mange til gata utenfor foodtruck’en Summer Street Seafood and Bar. Det er flere grunner til at Ari er Bangkoks trendy strøk. Dette er nettopp en av dem. 

annonse


  
  Booking.com


Hipsternes Bangkok:

Porcupine

Denne populære kaféen har lyst interiør i en rustikk atmosfære. Her serveres blant annet kaker, kaffe og iste.

Adresse: 111/1 Soi Ari, Phahon Yothin Rd.

Gjest på Porcupine

Salt

En stilfull restaurant som serverer en miks av japanske og italienske retter. Restauranten er spesielt kjent for sin autentiske italienske pizza, cocktail og gode desserter.

Adresse: Phahon Yyothin Soi 7

Salt restaurant i Ari

Summer Street Seafood and Bar

En foodtruck som serverer sjømat, samt importert og lokalt på enkle øl ute ved enkle bord og benker på en parkeringsplass.

Adresse: Phahon Yothin Soi 2

Casa Lapin

En av Bangkoks mest stilfulle kaffe-kjeder har nå også åpnet i Ari, hvor det serveres kaffe og kaker i et lunt miljø og uformell interiørstil preget av tre og skinn.

Adresse: Phahon Yothin Soi 5

Laliart Café

Den japanske sykkelforretningen Tokyobike har nå slått seg ned i Ari, der de deler lokale med Laliart Café. Nok en hyggelig og uformell café, der kaffe brygges på kaffebønner fra Nord-Thailand og kaker selges over disk.

Adresse: 20 Ari Soi 2

La Villa Aree

… er et åpent marked med små forretninger, kaféer og spisesteder. Ligger like ved stoppestedet til STB Ari.

La Villa Aree i Ari

Komme dit

Dra med BTS Skytrain: Sukhumvit linjen i retning Mo Chit til Ari Station. Et dagspass koster 120 baht.

Reiselykke var denne gang i Bangkok i anledning pressetur i regi Tourism Thailand. Denne utflukten i Bangkok inngikk ikke i programmet. 

Merk at omtalte steder over tid kan endres, bytte navn og lukkes

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

7 Comments
 1. Sikke et dejligt meget anderledes indlæg om Bangkok. Et indlæg der viser hvor mangfoldig og spændende en by det er. Er ret vild med Bangkok 🙂
  /Annette

 2. Så utrolig kult! Mitt inntrykk av Bangkok er at det er hektisk og kaotisk, så det var veldig uventet å finne en artikkel om en hipster-oase midt i byen! Høres ut som et spennende sted å sjekke ut 🙂

 3. Hei, Annette
  Takk for hyggelig kommentar 😀

  Ja, dette området var virkelig helt anderledes enn alt annet jeg har opplevd i Bangkok på tidligere reiser. Veldig moro å se en annen side av storbyen.

  /Mette

 4. Hei, Elisabeth.
  Ja, det bør du gjøre. Definitivt en litt mindre hektisk side ved Bangkok, som jeg nok tror du vil like. Takk for hyggelig tilbakemelding 😀

  / Mette

 5. Hei! Ja, sjekk det gjerne ut ved anledning. Bangkok har virkelig litt av hvert å by på 🙂

  Takk for kommentar 🙂

  /Mette

error: Content is protected !!