Hit reiser dere i påsken!

Jeg har hatt en liten, høyst uformell spørreundersøkelse på min Instagram-konto @reiselykke. For nå nærmer det seg påske, og jeg lurer på: Hvor reiser DERE? Her er svaret! 

Noen skal langt av sted, andre drar på hytta og atter andre blir hjemme. Noen skal på ski, andre skal sykle. Mange vil være med familien og noen skal til og med jobbe. Og fint er det, ellers ville jo Norge helt stoppet opp!

Tusen takk for alle tilbakemeldinger jeg fikk på instagram-story @reiselykke   Så moro å lese! Under deler jeg noen tips til en del av stedene dere skal til. God påske!

Påskeferie i Europa

For deg som skal til Mallorca, kan jeg dele 6 tips til Palma, anbefale en tur med historisk tog til Sollér og vandretur i Serra de Tramuntana. For deg som skal til Piemonte, kan jeg tipse om å ta turen til Monferrato, og du som skal til Madrid, deler jeg tips dit her. Jeg har ikke vært på sykkeltur i Nederland, men jeg har tatt toget til både Amsterdam og Utrecht. Her er også noen tips til gode spisesteder i Amsterdam.

Palacio de Cristal i Buen Retiro parken i Madrid
Palacio de Cristal i Buen Retiro parken – en veldig fin park å besøke i Madrid

Du som skal til den franske riviera, finner tips til Juan les Pins her. Kanskje du får lyst å ta turen til øya utenfor også? Her er mine tips fra den franske riviera, publisert i VG: 5 tips til Antibes og en sak fra parfymebyen Grasse. En av dere skal også til både London og Paris. Selv har jeg hatt gleden av å reise mellom disse to hovedstadene med tog, en veldig effektiv reisemåte! Her kan du lese mine tips til gode restauranter i London og her finner du tips til museer i Paris.

Hit reiser dere i påsken
Paris er en av stedene dere drar til denne påsken. En nydelig by å møte våren i!

Jeg har ikke vært på sykkeltur langs Gøtakanal i Sverige, men det tipper jeg blir en fin tur! Her er alle mine reisetips til Sverige. Du som skal til Tyskland, har jo et stort land å utforske foran deg. Om du skal til Berlin, finner du noen tips her. (og jeg har fått en påminnelse om at det er på høy tid at jeg skriver noe fra mitt siste besøk der …). Her er mine reisetips til Hamburg, om du tar turen dit. Dere som skal til Praha finner reisetipsene mine her, og her deler jeg tips til gode spisesteder i Praha. Får du lyst å ta en togtur utenfor Tsjekkias hovedstad, kan jeg tipse om dette området; Bohemian Switzerland.

Turister i Praha
Flere av dere skal til Praha i påsken, også!

Eksotisk påskeferie

Du som skal til Tokyo, har spennende opplevelser i vente. Her er mine tips der. Kanskje har du lyst å sjekke ut Daikanyamatsu – Tokyo utenfor turiststrøket også?  

Du som skal til Sri Lanka, finner min reiseskildring derfra her, samt en masse gode tips til landet samlet her. Du som skal til Sør-Afrika, finner mine beste reisetid til Sør-Afrika her, samt mange andre reisetips rundt omkring i landet her. Noen skal også til Ecuador, men der har jeg ennå ikke vært. Dit har jeg imidlertid veldig lyst å reise!

Men det får bli en annen gang. Selv er jeg alt på vei ut i verden. Reisen denne gang går til Panama og Costa Rica. Følg med på veien om du vil! Jeg deler litt fra turen på INTAGRAM @reiselykke som vanlig. Riktig god påske, alle!

tokyo
En av dere skal til Tokyo i påsken. Der var jeg selv i påsken for et par år tilbake. Spennende by!

Påskeferie i Norge

Påskeferie på fjellet

Men – ikke alle har tenkt seg til utlandet! Jeg vet noen skal gå fra hytte til hytte i fjellet, andre skal på hyttetur ved sjøen, noen skal jobbe og andre ferierer hjemme.

I denne artikkelen finner du tips og idéer til påske hjemme i Norge, på kryss og tvers av landet, enten du tar en staycation eller kanskje drar til fjells.

Klikk her for å lese

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
  1. Så mange gode tips til forskjellige steder! Selv skal jeg jobbe i selve påsken, men helgen etterpå blir det gjensyn med England og kontinentet. Riktig god tur til Panama og Costa Rica! Så spennende.

  2. Kjenner det kribler fælt i reisenervene her, altså! 🙂 Jeg reiser til eksotiske Østfold(!) i helgen, haha, ellers blir det jobb og Oslo-påske. Men jeg krysser fingrene for at det tar seg opp på reisefronten snart. I mellomtiden får jeg leve gjennom dere som er på reisefot, og mimre tilbake på tidligere egne reiser.

error: Content is protected !!