Krigen i Syria: Slik kan vi hjelpe

I følge en ny rapport fra Unicef, opplever Syriske barn en katastrofal situasjon i krigens tredje år. Det er et stort behov for hjelp, melder en rekke norske bistandsorganisasjoner. 

Krigen i Syria har krevd 120 000 menneskeliv. Ni millioner mennesker er på flukt. Èn million barn lever under beleiring inne i Syria, eller i deler av landet hvor det ikke er mulig å få inn humanitær hjelp. Antallet barn på flukt har steget til 1,2 millioner. «Syria-krigen er allerede i ferd med å ødelegge framtiden til store deler av en ung generasjon», står det å lese på Unicefs nettsider.

Se Aftenpostens store reportasjeserie om krigen i Syria. Her kan du også se videodokumentaren fra flyktningeleiren Zaatari.

Slik kan vi støtte krigsofrene i Syria

En rekke norske hjelpeorganisasjoner samler inn penger til å hjelpe krigsofrene i Syria. Det er ganske enkelt å bidra: finn den organisasjonen du vil gi penger til, overfør penger via sms, til et oppgitt kontonummer – eller du kan starte din egen innsamlingsaksjon. For kr. 95,- kan man for eksempel dekke en families matforbruk i en uke.

Her er noen bistandsorganisasjoner som jobber for å bistå krigsofrene i Syria. Linkene går direkte til deres innsamlingssider for Syria.

Røde Kors

Norsk folkehjelp

Unicef

Care

Kirkens Nødhjelp

Redd Barna

Om Syria

Syria er en republikk i Midtøsten (Sørvest-Asia), og grenser til Tyrkia i nord,Irak i øst, Jordan og Israel i sør og Libanon i sørvest, og har en kyststripe mot Middelhavet i vest. (linken går til Store Norske Leksikon).

Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

error: Content is protected !!