Holmestrand: byen under fjellet

Holmestrand er den lille byen under fjellet, hvis storparten av innbyggerne har bosatt seg på høyden over bykjernen og ut mot havet. Den tidligere gjennomfartsbyen med 6 700 innbyggere kommer som regel i skyggen av mer populære kystbyer lenger sør, som Åsgårdstrand, Tønsberg og Kragerø. 

Den senere tid har byen blitt oppgradert, bryggen forbedret og det er blitt bygget nye boligkomplekser ved havet. Sentrum er kanskje ikke en arkitektonisk perle i seg selv, men et og annet gammelt trehus gir byen et visst historisk preg.

Her er det stille og rolig ut mot havet, hvor havnen tilbyr gjestehavn for besøkende. Her er det trivelige mennesker og god service i sentrumsbutikkene, samt et fint friluftsområde mellom den gamle togstasjonen og havet. Her finner vi plen, lekepark, to sand-volleyballbaner, en sand-fotballbane og en liten barnevennlig sandstrand. Det er lagt pent til rette her, med egen grillplass, offentlige toalett, badetrapp og bading tilpasset handikappede. 

Så er du i nærheten og ser etter et sted å tilbringe dagen med barna, er dette et lite tips. 

Flere tips fra Vestfold

Øyhopping i Bolærne
Hvasser – ferieidyll i Ytre Oslofjord
På båttur i Oslofjorden: 7 tips til serveringssteder
Miniferie på Engø Gård
6 koselige dagsturer fra Oslo

Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

error: Content is protected !!