Julegavetips til reiseglade

For den som skal ut og reise, eller som reiser ofte, kan det være kjekt å få noen nyttige gaver til reisen. Her har jeg funnet frem noen gavetips som kan passe for en hver lommebok – også slike som kan deles.

Selv setter jeg stor pris på gaver jeg kan dele med andre, som opplevelser og tid sammen. Det å gi en gave som kan deles eller gi noe noen har behov for eller ønsker seg, er så mye mer hyggelig enn å bare «kjøpe noe», synes jeg. Det er også langt mer bærekraftig.

Uansett: Her er noen idéer fra en reise- og leseglad til en annen.

Julegavetips til reiseglade

Noen av lenkene er reklamelenker (affiliate-samarbeid)

Penny Lane i Aalborg

Bøker om reise til reiseglade

Nazneen Khan-Østrem har skrevet en av årets beste bøker i følge anmelderne. Jeg har lest London, som er en innsiktsfull bok om London; byen, bydelene og ikke minst – menneskene som bor der. Leser du denne blir aldri London det samme igjen! Her er boka som guider deg bydel for bydel blant innbyggere fra hele det britiske imperiet. Boka kan bestilles hos Haugen Bok

Gunnar Garfors’ Ingenstad: Boka til mannen som har besøkt alle verdens land to ganger tar for seg verdens 20 minst besøkte land. Boka inspirerer også til å se andre deler av verden enn de vi kjenner best fra før. Boka kan bestilles her

Reis. Verden er ikke så farlig som du tror av Jørn Bjørn Augestad er en 300+ siders bok med personlige reiseminner ført i pennen av Norges yngste som har besøkt alle verdens land. Boka er gjennomillustrert og inneholder personlige og tidvis morsomme anekdoter fra en uredd ung mann på reise verden rundt.

Etter sju år som statsautorisert kultur-attaché for Nord-Korea, har Morten Traavik skrevet boken om verdens kanskje mest lukkede land. En forræders guide til Nord-Korea er blitt til i løpet av periodevise skriveprosesser gjennom fire år. Med humor formidler han en historie og samfunnsstruktur i Nord-Korea gjennom bruddstykker, blant menneskemøter og mellom matoppskrifter. Du får den også som ebok.

Kjenner du noen som ennå ikke har lest Erika Fatlands Grensen, men som helt sikkert ville sette pris på det? Over 600 tettpakkede sider med fengende, kunnskapsrike og informative fortellinger fra Fatlands egen reise langs Russlands grense. Jeg omtaler boka nærmere her.

Ina Strøms bok Alt dette er Tokyo er hennes skildring av byen, slik hun ser den, med anekdoter og opplevelser, innsikt og kunnskap om japansk samtid og historie. Jeg omtaler boka nærmere her.

Selv om Den store boken om tog er en faktabok, er det også en bok til først og fremst å bla i. Dette er en slags scrapbook, til inspirasjon og informasjon, i en tid der togreiser blir mer og mer i vinden.

Hvordan skildre en by som Los Angeles, i bokform? Med alt det den er, av motsetninger og mylder? I Echo Mountain har Anna Kleiva gjort Los Angeles til hovedperson og forteller historien på byens egne premisser i en innsiktsfull samling prosatekster.  Jeg omtaler boka nærmere her. Boka kan kjøpes her

Bøkene får du i alle landets bokhandlere og i nettbokhandlere som Haugen Bok (affiliate-partner) 

 Vil du gi en reiseguide til Cinque Terre, Málaga-området, Sri Lanka eller Montenegro i gave?

Jeg har utgitt reiseguider fra disse stedene som ebok, ta kontakt om du vil gi en slik i gave, så ordner jeg med det!  Send en e-post til post@reiselykke.com

Praktiske gaver til den som snart skal ut og reise

Ferie

Enten reisen er kort eller lang – det er noen ting som kan være nyttig å ha med i bagasjen!

Hva med å gi noen nyttige reisegaver før den store reisen? Eller gå sammen om å gi en reisesekk med reisegaver i til noen som elsker å reise? Her er tips til nyttige små reisegaver og noen større som man kan gå sammen om å spleise på:

Impregnert myggnetting (mot malaria og denguefeber m.m.) er ikke bare nødvendig i visse områder. Det kan også være kjekt å pakke med for den som ikke trives med for mye kryp i eksotiske områder …

Dagsekk er alltid kjekt å ha med på reiser! Denne sammenleggbare, vanntette og lette sekken FreeRain 24 Backpack v2.0 var ypperlig å ha med i bagasjen, og passer for kortere dagsturer.

Kjenner du noen som planlegger en lengre reise jorda rundt? Hva med backpacker-sekken fra Chillout? Denne pakken rommer nemlig både sekken du trenger og det viktigste du trenger i sekken. Sjekk ut Backpackersekken her

pakke, reise,

Andre nyttige gaveidéer:

  • Sammenleggbar reisekopp, silkelakenpose eller et reisehåndkle som tar minimalt med plass og som tørker på et blunk
  • Hodelykt (hendig å ha når man f. eks. bor på en øy med begreset strøm)
  • Powerbank (det kan gå lenge mellom stømtilgang på reise) og universal strømadapter
  • Universalpropp og konsentrert vaskemiddel til å skylle klærne med
  • Toalettmappe med flere rom, og som kan henge på en knagg
  • En skikkelig god sekk til den store reisen eller en koffert til weekend-turen

Disse produktene finner du hos blant annet Chillout, som har butikker i Oslo, Moss og Bergen – og de sender varer over hele landet (affiliøte-partner)

Gaver som kan deles

Gi en kortreist reiseopplevelse eller en lokal reiseopplevelse: Hva med en biltur til ei av bygdene, en båttur til en av øyene eller et turområde i lokalområdet?

Eller hva med å gi et gavekort til en aktivitetspark i nærheten, et spa eller en restaurant?

En annen idé er å gi bort en hjemmelaget eksotisk matopplevelse servert i eget hjem, inspirert av et reisemål dere har opplevd sammen eller drømmer om å dra (husk passende musikk i bakgrunnen!)

Inviter til eksotisk fest á la et reisemål: Hva med Thai-party, Arabisk aften eller Mexicansk kveld med vennegjengen i januar?

Er det vanskelig å finne en gave det er behov for eller kjenner du noen som har alt? Hva med å gi et gavekort på en gave som gis videre? Gi gaven videre er digitale gavekort der mottaker kan gi gaven til en god sak, valgt ut av ham/henne selv.

Julestemning i London

Julepyntet juletre i resepsjonen på The Claridge’s i London

Denne artikkelen er en revidert og oppdatert versjon og ble første gang publisert i desember 2015

Noen av lenkene i innlegget er affiliate-lenker til Chillout og Haugenbok. Dersom du kjøper noe via disse, vil Reiselykke få en liten sum som går uavkortet til videre drift av nettsiden.

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.