Julegavetips til reiseglade

For den som skal ut og reise, eller som reiser ofte, kan det være kjekt å få noen nyttige gaver til reisen. Her har jeg funnet frem noen gavetips som kan passe for en hver lommebok – også slike som kan deles.

 

Selv setter jeg stor pris på gaver jeg kan dele med andre, som opplevelser og tid sammen. Det å gi en gave som kan deles eller gi noe noen har behov for eller ønsker seg, er så mye mer hyggelig enn å bare «kjøpe noe», synes jeg. Det er også langt mer bærekraftig.

Julegavetips til reiseglade

Penny Lane i Aalborg

Bøker om reise til reiseglade

Nazneen Khan-Østrem har skrevet en av årets beste bøker i følge anmelderne. Jeg har lest London, som er en innsiktsfull bok om byen, bydelene og ikke minst – menneskene som bor der. Leser du denne blir aldri London det samme igjen! Her er boka som guider deg bydel for bydel blant innbyggere fra hele det britiske imperiet. Boka kan bestilles hos Haugen Bok

Gunnar Garfors’ Ingenstad: Boka til mannen som har besøkt alle verdens land to ganger tar for seg verdens 20 minst besøkte land. Boka inspirerer også til å se andre deler av verden enn de vi kjenner best fra før. Boka kan bestilles her

Etter sju år som statsautorisert kultur-attaché for Nord-Korea, har Morten Traavik skrevet boken om verdens kanskje mest lukkede land. En forræders guide til Nord-Korea er blitt til i løpet av periodevise skriveprosesser gjennom fire år. Med humor formidler han en historie og samfunnsstruktur i Nord-Korea gjennom bruddstykker, blant menneskemøter og mellom matoppskrifter. Du får den også som ebok.

Kjenner du noen som ennå ikke har lest Erika Fatlands Grensen, men som helt sikkert ville sette pris på det? Over 600 tettpakkede sider med fengende, kunnskapsrike og informative fortellinger fra Fatlands egen reise langs Russlands grense. Jeg omtaler boka nærmere her.

Ina Strøms bok Alt dette er Tokyo er hennes skildring av byen, slik hun ser den, med anekdoter og opplevelser, innsikt og kunnskap om japansk samtid og historie. Jeg omtaler boka nærmere her.

Den store boken om tog er en fin bok å bla i, for den togglade. Dette er en slags scrapbook, til inspirasjon og informasjon, i en tid der togreiser blir mer og mer i vinden.

Hvordan skildre en by som Los Angeles, i bokform? Med alt det den er, av motsetninger og mylder? I Echo Mountain har Anna Kleiva gjort Los Angeles til hovedperson og forteller historien på byens egne premisser i en innsiktsfull samling prosatekster.  Jeg omtaler boka nærmere her og den kan kan kjøpes her

Praktiske gaver til den som snart skal ut og reise

Ferie
Enten reisen er kort eller lang – det er noen ting som kan være nyttig å ha med i bagasjen!

Hva med å gi noen nyttige reisegaver før den store reisen? Eller gå sammen om å gi en reisesekk med reisegaver i til noen som elsker å reise? Her er tips til nyttige små reisegaver og noen større som man kan gå sammen om å spleise på:

Impregnert myggnetting (mot malaria og denguefeber m.m.) er ikke bare nødvendig i visse områder. Det kan også være kjekt å pakke med for den som ikke trives med for mye kryp i eksotiske områder …

Dagsekk er alltid kjekt å ha med på reiser! Denne sammenleggbare, vanntette og lette sekken FreeRain 24 Backpack v2.0 var ypperlig å ha med i bagasjen, og passer for kortere dagsturer.

Kjenner du noen som planlegger en lengre reise jorda rundt? Hva med backpacker-sekken fra Chillout? Denne pakken rommer nemlig både sekken du trenger og det viktigste du trenger i sekken. Sjekk ut Backpackersekken her

pakke, reise,

Andre nyttige gaveidéer:

  • Sammenleggbar reisekopp, silkelakenpose eller et reisehåndkle som tar minimalt med plass og som tørker på et blunk
  • Hodelykt (hendig å ha når man f. eks. bor på en øy med begreset strøm)
  • Powerbank (det kan gå lenge mellom stømtilgang på reise) og universal strømadapter
  • Universalpropp og konsentrert vaskemiddel til å skylle klærne med
  • Toalettmappe med flere rom, og som kan henge på en knagg
  • En skikkelig god sekk til den store reisen eller en koffert til weekend-turen

Gaver som kan deles

Gi en kortreist reiseopplevelse eller en lokal reiseopplevelse: Hva med en biltur til ei av bygdene, en båttur til en av øyene eller et turområde i lokalområdet?

Eller hva med å gi et gavekort til en aktivitetspark i nærheten, et spa eller en restaurant?

En annen idé er å gi bort en hjemmelaget eksotisk matopplevelse servert i eget hjem, inspirert av et reisemål dere har opplevd sammen eller drømmer om å dra (husk passende musikk i bakgrunnen!)

Inviter til eksotisk fest á la et reisemål: Hva med Thai-party, Arabisk aften eller Mexicansk kveld med vennegjengen i januar?

Er det vanskelig å finne en gave det er behov for eller kjenner du noen som har alt? Hva med å gi et gavekort på en gave som gis videre? Gi gaven videre er digitale gavekort der mottaker kan gi gaven til en god sak, valgt ut av ham/henne selv.

Julestemning i London
Julepyntet juletre i resepsjonen på The Claridge’s i London

Denne artikkelen er en revidert og oppdatert versjon og ble første gang publisert i desember 2015

Noen av lenkene i innlegget er affiliate-lenker til Chillout og Haugenbok. Dersom du kjøper noe via disse, vil Reiselykke få en liten sum som går uavkortet til videre drift av nettsiden.

Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

error: Content is protected !!