Julestemning i London

Det er liten tvil om at London setter fart på julestemningen i desember! Det vet vi, som nettopp har returnert fra storbyopplevelser fylt med julesang, nisseløp i gatene og juledekorerte handlegater uten sidestykke.

 

Her er et par helt genuine juleopplevelser som vil sette fart på julestemningen, om du skulle ønske det et år. Så er du i London i desember en gang; do as the locals do: se et show! 

Julestemning i London
Klar for «A Christmas Carol»!

Charles Dickens’ stykket A Christmas Carol, som for 2015 er satt opp med Oscar-vinner Jim Broadbent i hovedrollen, er en helt spesiell teateropplevelse. Selve oppsetningen spiller på nettopp det at vi befinner oss i et teater; for anledningen på Noel Coward Theatre. Morsomt, underholdende og garantert noe som setter en i julestemning.

Julestemning i London
Louise Dearman var ‘special guest’ under Christmas Carol Singalong i Royal Albert Hall

Å oppleve en konsert i Royal Albert Hall slår heller aldri feil! Og denne gang var det bare å synge i vei selv – for en gang i året arrangeres nemlig Christmas Carol Singalong – der londonerne selv står på scenen (eller i hvertfall synger med). Jonathan Cohen ledet denne gang special guest Louise Dearman, London Concert Chorus, London Concert Orchestra, samt hele salen gjennom et par timers julesang – med stor stemning! 

Julestemning i London
Fullsatt sal og stor stemning

Man kommer heller ikke utenom de verdensberømte juledekorerte handlegatene, der den ene gaten overgår den neste med enorme, kreative og lysende dekorasjoner. Så var også gatebildet denne helgen for øvrig preget av det årlige gateløpet, med hundrevis av nisser på rollerblades (!) – som ble fulgt opp søndagen med enda flere nisser på motorsykkel.

 

> Se også tips til julemarkeder i Oslo, Gøteborg og Århus 
Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

2 Comments
  1. Hei 🙂 Takk for at du tok turen innom, og takk for hyggelig tilbakemelding!

    Ja, britene kan virkelig dette med å skape julestemning 🙂

error: Content is protected !!