Klassisk sightseeing i Milano

Sightseeing i Milano, Duomoen

Duomo di Milano
Foto: Reiselykke

Milano kan by på mer enn mote og fancy restauranter. Skjult bak fasaden av motedesignere finner vi museum, gallerier og en av verdens mest berømte operaer, La Scala.

Her er noen kulturelle høydepunkter og tips til sightseeing i Milano. 

Det som aller først skiller seg ut i denne mer moderne italienske byen, er Milanos Duomo, katedralen som danner sentrum av byen. Det er dette bygget fra ferdigstillelsen i 1813 man orienterer seg rundt i byen etter, da det rager høyt mellom bygningene, og det danner et slags utgangspunkt for handlegatene rundt piazzaen foran katedralen.

Duomo di Milano

Etter oppstarten i 1386, tok det 430 år å bygge Milanos store katedral, hvilket er verdens tredje største. Bygget er dekket av marmor; ute, inne, på gulvet, i taket. 3500 statuer pryder fasaden av dette gotiske bygget som er støttet opp av hele 52 søyler. De mange fargerike vindusmaleriene er verdt å merke seg: det eldste går helt tilbake til 1470. Katedralen er dedikert til Santa Maria Nascente, men omtales mest som il duomo.

Galleria Vittorio Emanuele II, Milano

Galleria Vittorio Emanuele II, Milano
Foto: Mette S. Fjeldheim

Galleria Vittorio Emanuele II

Like ved katedralen finner du inngangen til Milanos vakre galleri; denne vakre handlearkaden fra tiden før moderne kjøpesentre som La Rinascente. Arkaden binder katedralen sammen med La Scala, og inneholder en rekke finere butikker og restauranter. Her kan man gå tørrskodd en regnværsdag. Gå da ikke glipp av takmaleriene, den vakre glasskuppelen og mosaikkmønsteret på bakken under deg.

Operahuset La Scala

Dette er verdens største operahus og ble oppført i 1776 – 78, den gang da Milano var underlagt Østerrike. Fra å ha vært et hus for de aller rikeste, der man eide hver sin balkong, er dette nå tilgjengelig for alle som ønsker å oppleve opera i Milano. Men – billetter må bookes tidlig, og det gjøres ved å klikke på linken her. NB! La Scala er stengt sommersesongen.

Leonardo da Vincis «Nattverden»

En mindre åpenbar, men likevel, den aller største attraksjonen i Milano, må likevel være Leonardo da Vincis «Nattverden». Jeg har ennå ikke sett det selv, dessverre. For å få sett dette, må man planlegge reisen i god tid. Billetter må bookes på forhånd, da det kun er rundt 30 mennesker som får se maleriet om dagen, dette for å bevare det best mulig. Maleriet finner vi i en spisesal i et dominikansk kloster like ved kirken Santa Maria delle Grazie. Billetter kan bestilles ved å klikke her.

Duomo di Milano. Marmor fra gulv til tak.

Duomo di Milano. Marmor fra gulv til tak.
Foto: Reiselykke

Duomo di Milano. Interiør.

Duomo di Milano. Interiør.
Foto: Reiselykke

Reisetips:

Husk å dekke skuldre og knær om du planlegger et besøk i kirken, eventuelt ha med et sjal i vesken. Det er mulig å ta turen til toppen av bygget: det koster €5, og heisen er åpen for besøk mellom kl. 09 og 17:45 sommersid, mens den stenger noe tidligere vinterstid. Det er gratis å besøke kirken, men inngangen er strengt bevoktet, vesker må vises frem, og ønsker du å fotografere inne, betaler du €2 for det i informasjonsskranken like innenfor hovedinngangen.

Her får du shoppingtips i Milano og her får du tips til gode restauranter i Milano. 

Kilder:

Personlig guidet tur i Milano, egne opplevelser og guideboken «Topp 10. Milano og sjøene», Gyldendal, 2009.

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.