Kortreiste julegavetips

Julegaver kan være så mye – og det trenger slett ikke være hverken en myk eller hard pakke. Selv liker jeg godt å gi og få opplevelser jeg kan glede meg til å dele med noen jeg er glad i.

Her er noen tips til julegaver som gir tid sammen, med gode opplevelser og nytelse.

Engø Gård, Tjøme i Norge

Badehus i engelsk stil på Engø Gård
Badehus i engelsk stil på Engø Gård

På Engø Gård er det frodig natur, en stille og rolig atmosfære med et snev av tilbakelent britisk luksus – og et kjøkken med fokus på gourmetmat av lokale og fortrinnsvis økologiske råvarer.

Man trenger ikke nødvendigvis reise så langt for å oppleve en helt annen verden. I blant holder det å ta bilen med på luftetur og sjekke inn på et nærliggende hotell. Som Engø Gård på Tjøme, en times tid med bil fra Oslo. Vi tok turen en søndag ettermiddag, nøt en kveld med rolig atmosfære og tilbakelent, nedtonet gårdsluksus, og våknet til en mandagsfrokost av de sjeldne.

→ Les mer her

Støtvig Hotel, Larkollen i Norge

Støtvik Hotell, Larkollen

Støtvig Hotell ligger ved Oslofjorden og huser firmaer, kjærestepar og venninner på henholdsvis konferanse, romantisk gourmet-weekend eller spa-opphold.

Interiøret á la Hamptons kler dette stedet. For en stakket stund kan man føle seg langt av gårde, selv om man oppholder seg ikke lange kjøreturen fra Oslo sentrum.

Hotellets spa-avdeling tilbyr kalde og varme kulper, steambad og badstue. Det finnes et utendørs infinity-pool i tilknytning til spa-avdelingen, der man svømmer innenfra og ut, og kan ligge plaskende og se ut mot havet i fronten av hotellet …

Les mer om Støtvig Hotell her

Vestlia Spa og Resort, Geilo i Norge

Vestlia resort og spa

Velkommen til fjells! På Vestlia Spa og Resort kan man nyte deilig spa-behandling, nyte de lune loungene på hotellet, gå turer til fjells på ski og til fots og ikke minst – slappe av i frisk og deilig fjelluft.

På Vestlia er det også flere tema-weekender, som kunst-weekend, yoga-weekend og gourmet-weekend. Tips: ta din kjære med på en middag på Hallingstuene, etterfulgt av et glass vin i vinbaren under.

Les mer om Geilo her

Bekkjarvik Gjestgiveri, Vest-Norge

Bekkjarvik Gjestgiveri

Halvannen time med båt unna Bergen, ligger dette utsøkte gourmet- og overnattingsstedet.

Bekkjarvik Gjestgiveri går helt tilbake til 1600-tallet, og ligger den dag i dag lengst nede ved havna i idylliske Bekkjarvik. Gjestgiveriet ble i sin tid etablert av den danske kongen, Kong Christian Quart.

I dag er Bekkjarvik Gjestgiveri ei lun havn for tilreisende, som kommer dit for å nyte fred og ro med god mat og drikke. Gourmetmaten som serveres her, tilberedes av selveste Ørjan og Arnt Johannessen som har mottatt gull i Bocuse d´Or Lyon og blitt kåret Årets Kjøkkensjef av Norges Kokkmesteres Landsforening.

Reine Rorbyer, Lofoten i Norge

Reine i Lofoten

Reine er den lille, vakre bygda med de røde rorbuene blant de høye, spisse fjellene på alle kanter. Et ørlite sentrum med kafé, pub og restaurant, samt et galleri lenger opp i veien. På Gammelbua på Reine rorbuer serveres tradisjonsrik norsk mat, og i de historiske rorbuene nede ved havna er det ren idyll å tilbringe en helg.

Romantikk for alle penga!

→ Her er tips til vandreturer og naturopplevelser i Lofoten

Stammershalle badehotell, Bornholm i Danmark

Med ansiktet vendt mot Østersjøen og klippene langs kysten, står Stammershalle badehotell stolt og ser ut mot horisonten. Et historisk kurhotell, som tidligere har vært sommerresidens for en tysk grossist. I dag er det ekteparet Henriette Lassen og Henrik Petersen som driver hotellet. Deres fokus på god mat og godt vertskap merkes godt. Her er det bare rett og slett godt å være.

Her kan du velge mellom á la carte eller å gå for den store fem-retteren med vinmeny attåt. Interiørmessig er det lunt og lekkert, koselig og stilfullt – alt på én gang. Og servicen kunne ikke vært bedre.

→ Her er min guide til Bornholm

Gullmarstrand i Fiskbäcksil, Vest-Sverige

sykkeltur i vest-sverige, Gullmarstrand, sykkeltur til skaftö

Gullmarstrand er et spa-hotell som også er kjent for sitt kjøkken med tilberedning av lokale råvarer. Hotellet har vært i samme familie i tre generasjoner, og har vokst seg stor. Nå finnes det i flere moderne bygg, samt i ombygde bygninger litt spredt rundt hovedbygget. Vi bodde på høyden over havet, med flott utsikt mot Lysekil.

Legger du oppholdet her til vår, sommer eller høst, kan det være et tips å kombinere med sykkeltur og kajakk-opplevelser.

Les mer her

Andre relevante artikler:

Julestemning og julemarkeder
Julegavetips til reiseglade
Julestemning i London
Julegavetips til reiseglade

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

1 Comment
  1. Veldig mange spennende steder og gode tips her! Jeg er absolutt veldig for å gi opplevelser foran ting i gave. De fleste av oss har jo i grunn for mange ting allerede, og opplevelsesgaver er jo noe vi vil minnes og verdsette for alltid. 🙂

error: Content is protected !!