E-bok med 150 reisetips til Ryfylke, Haugalandet og Hardanger

Jeg lanserer ny reiseguide! Denne gang tar jeg for meg området jeg kommer fra og deler 150 reistips (og vel så det!)  til Haugalandet, Ryfylke og Hardanger.

Med Kortreiste reisetips til Ryfylke, Haugalandet og Hardanger håper jeg å kunne inspirere deg som bor der til å utforske nærområdet enda litt mer – samtidig som jeg håper at flere også fra andre deler av landet vårt finner veien hit for å oppleve hva denne delen av Norge har å by på.

NYHET: Guiden er oppdatert per mai 2023

Hvorfor denne utgivelsen

Som reiseglad, og senere også som reiseskribent, har jeg reist på kryss og tvers i verden, stadig på jakt etter nye og spennende reiseopplevelser og reisemål. Nå sier det seg selv at mine reiser begrenser seg til eget land denne sommeren. Det er det stor sannsynlighet for at din sommerferie gjør, også.

Det er imidlertid lett å glemme alt som finnes rundt oss, når vi befinner oss midt i det. Det er så fort gjort å ta de nære opplevelsene for gitt! Jeg har derfor samlet 150 tips (og vel så det) til området jeg kommer fra.

Lofthus, Hardanger
I Hardanger har turismen blomstret i takt med frukttrærne siden 1800-tallet.

Hvorfor dette området?

Dette er den delen av landet som virkelig har satt Norge på kartet internasjonalt – for lengst! Mens Ryfylke har verdenskjendisen Preikestolen i nydelige Lysefjorden, kan Hardanger skilte med ikoniske Trolltunga, sidersmaking og fruktblomstring.

Og Haugalandet? Jo, det jo nettopp her, i «Vikinglandet», at Norge ble til – ikke langt unna noen av landets flotteste sandstrender!

Åkrasanden
Åkrasanden ligger på Karmøy, regnes for å være en av landets fineste sandstrender og er Blått Flagg-sertifisert

Kortreiste reiseopplevelser for alle

Personlig setter jeg stor pris på å utforske andre kulturer, møte mennesker på min vei og lære av hvordan livet leves andre steder. Dette er også noe jeg prøver å få til her hjemme.

Men også her i Norge finner vi ulike måter å leve livet på. Vi kan lære av våre forfedre og smake oss gjennom det lokale matfatet på den ytterste øy og innover i fjordene. Vi kan la oss inspirere av dyktige, lokale initiativtakere, spennende arkitektur og rå natur. Her finnes noe for enhver: Den aktive, den kulturinteresserte, den historieinteresserte, den adrenalinsøkende, barnefamilien, tenåringen og de godt voksne.

Som område er nettopp Haugalandet, Ryfylke og Hardanger rikt på både historie, lokalkultur og varierte opplevelser.

Preikestolen og Lysefjorden er store trekkplastre ute i verden. Årets sommer blir uten internasjonale turister. 

Mitt mål og håp for utgivelsen

Tanken bak denne guiden er først og fremst å inspirere til å utforske nærområdet eller området du ferierer i. Håpet er at denne guiden skal kunne gi idéer til dagsutflukter og kortere helgeturer. Men hele området denne guiden dekkes er også fint å utforske på en eller flere rundreiser. Så det skriver jeg også litt om i eboka.

Boka koster kr. 179,- og kan fungere som en medbrakt tipsguide, om du laster den ned på nettbrettet eller smarttelefonen. Slik kan du hente opp igjen tipsene, når du måtte ønske. Boka finner du her

God tur!


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!