Kunsten å reise alene

Paris, reise alene
Illustrasjonsfoto © Reiselykke

Å reise, jeg mener virkelig reise, betyr gjerne å bevege seg ut av komfortsonen. Man drar ut av det vante, det regelbundne og bort fra hverdagen. Og det gjelder i aller høyeste grad når man reiser alene. 

For da har du bare deg selv å stole på, stort sett. Du er ditt eget reisefølge og du er rett og slett stuck med deg selv. Det er ikke nødvendigvis like morsomt, det. Men du verden, så lærerikt det er!

Nå er det selvfølgelig ikke noe nytt fenomen, det å reise alene. Vi har neppe før hatt mer tilgang på tips og gode råd om å reise alene. Det har neppe vært enklere enn nå. Det har neppe vært flere muligheter enn nå. Men det å reise alene er ikke for alle. Så hvorfor skal du prøve det? Jo! For: Hvordan vet du om det å reise alene ikke er noe for deg – før du har prøvd? 

Reiselykke og Renates reiser har utgitt bok om å reise alene. Les mer her

Om du er en av de som vurderer om du skal, tør eller vil reise alene:

I dag deler jeg, som lovet i forrige innlegg, noen tips til inspirerende kvinner som både vil, kan og lar det stå til. De er eventyrlystne jenter som har lært seg kunsten å reise alene. 

Å reise alene_revidert versjon

Håndbok for deg som reiser alene

Den eneste norskutviklede boka om å reise alene!

Eboka Å reise alene. En håndbok for soloreisende inneholder personlige og testede reisetips til deg som ønsker eller vurderer å reise alene. Renate Sandvik har reist i mer enn 100 land, flere av dem helt alene. Her deler hun erfaringsbaserte tips og råd.

114 sider, rikt illustrert, med konkrete tips og råd for soloreisende. Les mer her

Kjøp eboka her

Inspirasjon til deg som vurderer å reise alene

 • Bergenseren Eli Gunvor Grønsdal har reist alene rundt i Tanzania, Etiopia og India – blant annet. Les hennes tanker om å reise alene.
Solo reisere

Fra venstre: Renate i Beograd © Renates reiser | Eli i Sahara-ørkene © Dit peppern gror | Ingeborg på Holi-festival i India © Hamaca Reise

 • Elin Reitehaug er fra Nord-Vestlandet, skriver om vegetarisk matkultur og lokale reiser på Taste of Slow og har vært på mange turer alene, i Asia, Europa og Afrika. (Hennes forrige reiseblogg, Jeg reiser alene, er nå lagt ned).

Jeg husker godt første gangen jeg reiste alene. Plutselig sto jeg med en tur-retur billett til Thailand, og skulle være borte i seks uker. Jeg kjente ingen der, og hadde aldri vært i Thailand før. Jeg var heller ikke spesielt bereist, men hadde lenge drømt om å komme meg ut i verden. Hva gjør man da? Jo – man følger drømmen! – Elin Reitehaug

Ressurssider for deg som vil reise alene:

17 mile drive

Lone Cypress har overlevd 250 år alene på denne klippen. Et tre til motivasjon, kanskje?

Legg igjen ditt fornavn og e-post adresse for å motta månedens reisetips på e-post

Har du gjort deg noen erfaringer med å reise alene? Har du noen tips du ønsker å dele? 

God reiselykke fra Mette

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

4 kommentarer

 • Pauline sier:

  Jeg reiser nå alene i Sør-Amerika og det har vært berikendes og mange nye minner med total frihet til velge dem selv. Reise alene kan være utfordrende, man man får veldig mye igjen når man bare våger å gjøre det. Jeg har møtt så mange fine mennesker, samt at jeg har selv fått love til velge akkurat hva jeg vil gjøre og ikke gjøre. Det er for meg helt himmelsk. Jeg har fått lov til å ha min reise og mine eventyrer, jeg har fått love til være meg selv helt og holdent. Jeg digger det!! Vil at flere skal reise alene og kjenne på denne fantastisk friheten.

  Lykke til alle som velger å reise alene dette året!! Just do it and enjoy!

  • Reiselykke sier:

   Hei Pauline. Så hyggelig å høre fra deg!

   Kos deg masse videre. Takk for at du delte litt fra din alene-reise her med oss 🙂

 • Elin sier:

  Fin ressursside for de som drømmer om å reise alene Mette! Kunsten å reise alene er ikke så vanskelig å lære seg – det handler mest om å tøre å kaste seg uti det første gangen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.