Å reise, jeg mener virkelig reise, betyr gjerne å bevege seg ut av komfortsonen. Man drar ut av det vante, det regelbundne og bort fra hverdagen. Og det gjelder i aller høyeste grad når man reiser alene. 

 

For da har du bare deg selv å stole på, stort sett. Du er ditt eget reisefølge og du er rett og slett stuck med deg selv. Det er ikke nødvendigvis like morsomt, det. Men du verden, så lærerikt det er!

Nå er det selvfølgelig ikke noe nytt fenomen, det å reise alene. Vi har neppe før hatt mer tilgang på tips og gode råd om å reise alene. Det har neppe vært enklere enn nå. Det har neppe vært flere muligheter enn nå. Men det å reise alene er ikke for alle. Så hvorfor skal du prøve det? Jo! For: Hvordan vet du om det å reise alene ikke er noe for deg – før du har prøvd? 

Reiselykke og Renates reiser har utgitt bok om å reise alene. Les mer her

Om du er en av de som vurderer om du skal, tør eller vil reise alene:

I dag deler jeg, som lovet i forrige innlegg, noen tips til inspirerende kvinner som både vil, kan og lar det stå til. De er eventyrlystne jenter som har lært seg kunsten å reise alene. Lenger ned finner du enda flere ressurssider og tips fra meg. 

Inspirasjon til deg som vurderer å reise alene

  • Bergenseren Eli Gunvor Grønsdal har reist alene rundt i Tanzania, Etiopia og India – blant annet. Les hennes tanker om å reise alene.
Solo reisere

Fra venstre: Renate i Beograd © Renates reiser | Eli i Sahara-ørkene © Dit peppern gror | Ingeborg på Holi-festival i India © Hamaca Reise

  • Elin Reitehaug er fra Nord-Vestlandet, skriver om vegetarisk matkultur og lokale reiser på Taste of Slow og har vært på mange turer alene, i Asia, Europa og Afrika. (Hennes forrige reiseblogg, Jeg reiser alene, er nå lagt ned).

Jeg husker godt første gangen jeg reiste alene. Plutselig sto jeg med en tur-retur billett til Thailand, og skulle være borte i seks uker. Jeg kjente ingen der, og hadde aldri vært i Thailand før. Jeg var heller ikke spesielt bereist, men hadde lenge drømt om å komme meg ut i verden. Hva gjør man da? Jo – man følger drømmen! – Elin Reitehaug

Ressurssider for deg som vil reise alene:

17 mile drive

Lone Cypress har overlevd 250 år alene på denne klippen. Et tre til motivasjon, kanskje?

Noen flere tips fra meg:

Les gjerne kvinner som reiser alene, som ble publisert her på siden i forbindelse med kvinnedagen 8. mars i år, samt følgende refleksjoner om det å reise alene i dette innlegget.

Her forteller jeg om hvordan det var å reise alene i Cinque Terre, mens du finner mine 16 tips til deg som vil reise alene her. Jeg har også vært intervjuet i KK om å reise alene.