Høyt over Langkawi svever vi …

Langkawi har mye å by på i tillegg til det de fleste nordmenn drar dit for, nemlig sol og sjø. Blant annet har de bygget den imponerende taubanen Langkawi Cable Car. Dette er ikke aktiviteten for den som har høydeskrekk!

 

Det må ærlig innrømmes at da jeg hang høyt der oppe i lufta, flere hundre meter rett opp i fritt fall over den villeste jungel, kjente jeg tendensen til høydeskrekk. Spesielt kilte det godt da vi ble fanget av vindkastene som fikk herje fritt med vogna vi befant oss i. Vinduet var åpnet i taket, og vinden ulte inn. Det var da jeg kom til å tenke på at – pokker – vi skal ned igjen også! Og med blodsugende igler og kobraslanger luskende rundt, er det ikke veldig kult å ta seg ned fra fjellet gjennom jungelen.

Men vi kom oss da ned igjen helskinnet – og jeg ville ikke vært turen foruten. Til tross nerver i høyspenn i påvente av turen ned igjen, nøt jeg utsikten over hele Langkawi der oppe fra toppen. Vi kunne til og med skimte noen av Thailands øyer i det fjerne.

Langkawi Cable Car

Reisetips til Langkawi

  • Langkawi Cable Car ligger ved Pentai Kok, med inngang fra turistfella Oriental Village. Utover tau-banen er det absolutt ingen annen grunn til å besøke Oriental Village.
  • Pentai Cenang er stedet for deg som er interessert i motorsport. Vindsurfing etter motorbåter er populært her i området, og spesielt ettermiddagstid i helgene byr på mye støy fra de store motorene på båtene som trekker de betalende i været.
  • Ved Pantai Kok er det mulig å padle i stille sjø, fra øy til øy. Her i området er det også fint å sykle eller jogge seg en tur (når det ikke er for varmt – unngå midt på dagen).
  • Langs Telaga Harbour ligger en rekke restauranter på rekke og rad. Tapaz er å anbefale: en restaurant med asiatiske og spanske retter, drevet av østerrikeren Alex.
  • Eller du kan simpelthen slappe av, på en solstol, eller på et håndkle på den puddermyke sanden. Lese en bok, eller se ut over det turkise havet. Gå en tur langs stranden. Titte litt på bøflene som gresser like ved. Kjøpe deg en billig lunsj for 2,50 fra de mobile spisestedene langs strendene – eller finne en mer eksklusiv retaurant på et av de mange bedre hotellene for tyve ganger den prisen.

Mer å lese fra Langkawi

Pentai Kok strand på Langkawi Solnedgang på Langkawi Soloppgang på Langkawi

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!