Nordmenn reiser stadig lengre for å finne den perfekte ferien melder Ving. Reisearrangøren har i år hatt en vekst på 45% på sine eksotiske reisemål denne sommeren, sammenlignet med samme tid for sommeren 2016. Størst vekst i prosent viser Bali.

–  Årsaken til at disse reisemålene vokser så mye er konkurransen mellom de store flyselskapene, som Emirates, Qatar og Turkish. Det har ført til kortere reisetid, og ikke minst betydelig lavere priser på flybillettene. Det er også rimeligere hotellpriser på mange av disse reisemålene om sommeren, uttaler Svein Erik Bjørnheim i Ving i en pressemelding.

De 5 største eksotiske reisemålene

hos Ving for sommeren 2017 er: 

1. Maldivene

Her har jeg ikke vært, så jeg har rett og slett ingen reisetips her. Sjekk eventuelt ut denne introduksjonen til Maldivene fra HappyLandingReise

 

2. Mauritius

Mauritius er blitt kalt mangt og meget; Ørken-øya (av arabere som besøkte øya frem til det 12. århundre), mens portugiserne kalte den Svane-øya (Swan Island).  Charles Baudelaire skal ha kalt Mauritius ”the perfumed land, fondled by the sun”, mens Mark Twain stadig siteres på ”heaven was copied after Mauritius”.

Les mer om Mauritius her. For en alternativ reiseopplevelse på Mauritius, kan du ta turen til den botaniske hagen utenfor hovedstaden Port Louis.

nyttår

Standferie på Mauritius

3. Phuket

Den klassiske Thailand-opplevelsen her er gjerne å dra fra Phuket og videre ut til øyene med båt: Phi Phi, Koh Lanta, og en svipptur innom Railey beach. Drar du enda litt lenger mot Malaysia, kan du få med deg idylliske Koh Lipe.

Men hvorfor ikke vurdere de langt mindre kjente øyene i Klong Prao? Sjekk også ut denne reiseguiden til Koh Chang.

Railey Beach, Thailand

Railey Beach, Thailand

4. Bali

Bali er kjent for sin frodige, grønne natur, langstrakte strender og yoga i Ubud. Dette er også det reisemålet som troner på toppen i den nylige kåringen gjennomført av TripAdvisor. Her er mine minner fra Bali, som jeg besøkte i 2011.

bali

Grønt og frodig, med terrasser av rismarker

5. Sri Lanka

Aldri før har jeg opplevd det tydeligere at det å være på reise er selve målet med reisen. For det er nettopp mens man er underveis på reise i Sri Lanka man opplever livet, landet, naturen og kulturen på denne øya sør for India. Les mer om Sri Lanka her.

Jeg har også utgitt denne digitale reiseguiden her. For husk – her holder det ikke å se strendene, bare. Øya har alt for mye spennende å by på enn som så 😉

jetwing yala Sri Lanka

Solnedgang på stranden ved Yala, Sri Lanka