Sjarmerende Notting Hill i London

Vest i London ligger Notting Hill, bydelen med den helt spesielle atmosfæren. Her ligger de små og lave viktorianske husene i rekke, her er inngangsdørene malt i sterke farger, og her arrangeres Portobello Road Market hver lørdag. 

 

Notting Hill er bydelen hvis filmen ved samme navn har gjort dette sjarmerende boligområdet viden kjent. Bydelen som for ikke lenge siden var en ghetto, er nå overtatt av berømtheter og unge rike. Og turister. Det er ikke så rart. For den viktorianske bebyggelsen, markedet og atmosfæren er et trekkplaster uten sidestykke

Her finner jeg gater fylt med eksklusive småbutikker og consept stores som blander mat, klær og interiør. Dette er også et mekka for vintage-søkende og bokelskere. Brukthandlere ligger tett i tett og tilbyr nedstøvete merkeklær for en rimelig penge.

Spesialbokhandlere ser ut til fortsatt å ha livets rett. Om ikke Hugh Grant er å finne bak en blå dør, er det imidlertid enkelt å finne frem til bokhandelen som var hans karakters arbeidssted.

Under skiltet til ”The Notting Hill Book Store” finner vi denne lille bokhandelen, ved siden av fasaden til tidligere ”The Travel Bookshop”. Over gaten ligger ”Books for Cooks”, som også en gang i mellom disker opp med matservering og matkurs, basert på en av de mange kokebøkene de har på lager.

Like om hjørnet ligger ” Lutyens & Rubinstein”, en mer moderne variant av en toetasjes overfylt bokhandel, med forkjærlighet for skjønnlitteratur.

Les også: 
En kakedag i Notting Hill
5 fine bokhandlere i London
 
Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!