Malibu – en del av Los Angeles

Malibu – en del av Los Angeles

Rundt fem mil fra Downtown Los Angeles ligger Hollywood-kjendisenes sommerhus i Malibu: et lite sentrum ved havet, med en av verdens beste restaurantkjeder like ved. 

Vi tar en liten roadtrip fra vårt lille opphold i Santa Monica. Vår store, røde amerikanske leiebil fører oss langs South Pacific Highway, med tørr, kupert natur på én side og the Pacific Ocean, kveilende svarte el-ledninger og varierende grad av arkitektoniske boliger på andre siden.

I høyden over både motorvei, hav og kjendisers sommerhus ligger både rekreasjonshjem og boliger til millioner.

Merk: Denne artikkelen er fra 2016

Malibu – et lite sentrum

Det er ikke store området som møter oss: et lite handelssentrum med parkeringsplass rundt, en utstikker og en motorvei med restauranter, treningshall og behandlingssteder. Ja, og så er det sommerhusene da.

Dette området i Los Angeles viser seg altså å være nokså langt unna det åpenbare luksuriøse området i hvert fall jeg forventet å finne.

Det er ikke som i the Hamptons, her. Husene her er ikke som store, hvite bløtkakehus som på Martha’s Vineyard.

Her, i dette området av Los Angeles, står sommerhusene på påler langs stranden, tett i tett. Og de finnes i alle slags varianter, stilarter og fargeskala.

Malibu Coloni

Vi drar ned dit, vi også, til strandområdet som kalles the Malibu Colony. Vi vasser i det kalde havet der bølgene slår og vinden stadig truer med å blåse hatten av hodet. En kvinne går tur med sine tre dalmatinere, de løper att og frem mellom bølger og strand, inn og ut mellom alle husenes påler.

Så det er her de holder til, de store Hollywood-stjernene. I varierende grad, riktignok. I sine overdimensjonerte boliger, på stylter i sanden, med bølgenes øredøvende kroniske tilstedeværelse. Og et par restauranter i verdensklassen like ved.

Malibu Pier, Los Angeles, California

Reisetips

Malibu Village

En slags utendørs mall, med mange eksklusive små butikker og spisesteder, blant annet Mr. Chow, som også finnes i London.

Malibu Pier

Her ligger restauranten til svenske Helene Henderson, Malibu Farm. Ytterst på pieren ligger en butikk og restauranten Ranch at the Pier. Langs utstikkeren står sportsfiskere og fisker etter storfisk.

Parkering like ved. 10 dollar for dagen. Alternativt kan du parkere på parkeringen over hovedveien.

Malibu Colony

Et strekk langs havet der de rike og berømte har sine sommerhus. Rundt 100 bygninger i alt, tett i tett, med ulike varianter av større hus med utsikt like ut over havet.

Badeliv

Strendene er flotte rundt hele kysten her, og bølgene kraftige. Kan være kjølig i havet. For surfere er det mange muligheter. For utleie av utstyr, er Malibu Surf Shack stedet for å leie kajakk, stand up paddle board og surfebrett.

Restauranttips

Mest kjent er nok den internasjonale japanske high end restaurantkjeden Nobu, hvor vi spiste lunsj. Like ved siden av ligger Little Beach House, et nytt og trendy sted.

I tillegg allerede nevnte Mr. Chow, Malibu Farm og The Ranch at the Pier.

Overnatting

Nobu Ryokan (åpner snart) – et sted jeg mer enn gjerne tester ved en senere anledning. Malibu Beach Inn er et annet alternativ. Begge ligger tett på motorveien, men også mot hav og strand.

De fleste som ferier her bor i egne sommerhus eller leie for en uke eller lenger.

Komme dit

Man kommer hit enklest med egen bil. Vi kjørte South Pacific Highway fra Santa Monica, som er nærmeste tettsted, to mil unna. Fra Downtown Los Angeles er det rundt fem mil å kjøre.

Mer fra Los Angeles

Gresskar ved Malibu Farm

PS! For flere reisetips, følg gjerne Instagram @reiselykke og på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!