Matmonser i Roma

Romersk mat har gjerne et snev av historisk sus over seg, og består ofte av mye grønnsaker. Bondekost med pasta og kjøtt er en viktig del av romernes kostholdsvaner, mens friterte grønnsaker servert som forrett er vanlig. 

Man trenger heller ikke gå langt i Roma for å finne en vinbar eller utekafé å sette seg ned på. Det er flust av familiedrevne trattoriaer over hele byen, trivelige utecaféer og mer hippe restauranter.

Foto: Mette S. Fjeldheim

Over alt serveres pasta i alle dens frydefulle fasonger. Gnocci. Tagliatelle. Spagetti. Med tomatsaus, kremet saus, uten saus. Eller med en bedre olivenolje.

Men styr for alt i verden unna de turistvennlige serveringsstedene på de mer kjent, åpne piazzaene – her er prisen høy, og kvaliteten sjelden på topp. Selv var vi glad over å finne veien ned i kjelleren til Vecchia Locanda. Dette er en restaurant med ytterst få bord, hyggelig betjening og upåklagelig mat. Herlig!

 

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!