Nordmenn reiser utenlands under Kristi Himmelfart

I år faller Kristi Himmelfart sist i mai og som alltid gir dette en anledning til langhelg. Selv har jeg tenkt å være i de norske fjordene, mens altså mange velger å utnytte feriedagene til  å reise utenlands. 

Sommeren har kommet for fullt i Europa selv om den kanskje ikke gjør seg gjeldene på våre breddegrader enda. Storbyferier er spesielt attraktive i disse helgene.

I denne artikkelen i Aftenposten deler Reiselykke tips til hvor det er fint å møte våren i Europa

I følge Ticket Feriereiser økes bestillinger gjennom dem i forbindelse med Kristi Himmelfart med 22 prosent sammenliknet med i fjor. Mange tar seg fri på den inneklemte fredagen slik at de kan være borte i fire dager og det blir en miniferie.

Dette skriver de i sin pressemelding:

København er det mest populære reisemålet i år med en økning på 23 %. Kort reisevei, mange flyruter og ikke minst at vi kjenner oss litt som hjemme gjør København til en sikker vinner i våre hjerter når vi skal på kortere ferier. Lisboa øker mest og klatrer fra 13. til 6. plass på listen med en økning på nesten 300 prosent, riktignok fra små tall i fjor, er meldingen fra Ticket.

Toppliste for bestilling i Kristi Himmelfartshelgen

Bestilt t.o.m. 18. mai 2017

1. København

København

Fine «Kongens by» er en by jeg kjenner rimelig godt. Alltid trivelig å besøke, og selv om jeg setter pris på å oppleve nye steder i løpet av besøket, må noen klassikere gjentas. Café Victor er en av disse.

Her finner du flere tips til gode restauranter i København

2. London

Style Guide: London
Utsikt fra toppen av The Shard

London har falt ned en plass fra i fjor, i følge Ticket. Men fortsatt er nordmenns favorittby høyt i tet. Ikke så rart kanskje, så mye denne historiske og levende byen har å by på.

Her finner du tips til mine favoritt-restauranter i London

Her er guide til London for livsnytere

Her er tips til anbefalte hotell i London

3. Amsterdam

Koselige Amsterdam, med kanaler, broer, markeder og smale bygninger. Det er alt for lenge siden jeg tok turen hit. Men det har jeg planlagt å gjøre noe med til høsten. Da skal jeg nok sjekke opp Hoxton Amsterdam – en av mine London-favoritter har nemlig slått seg ned i Nederlands hovedstad.

4. Paris

Eiffeltårnet_med franske følelser i Paris

Å oppleve Paris om våren, vandre gatelangs, utforske arondissementene, spasere gjennom frodige parker, nyte lange lunsjer under varmelampene på fortauskaféene og se på menneskene …

Tips til kulturopplevelser i Paris finner du her

5. Reykjavik

Reykjavik, Island
Reykjavik som sett fra Perlan

Trendy som få, forblåst og fargerik: Reykjavik har utmerket seg som en by med sans for god smak. Byen med sine fargesterke hus, et flott operahus og beliggende i naturskjønne omgivelser, er et sted jeg gjerne besøker igjen.

Reisetips finner du her 

→ Kanskje rekker du en dagstur med naturopplevelser også? Les mer her

6. Lisboa

Lisboa

Fargerike Lisboa med sine brede avenyer, smale smau, ås-topper og kystlinje, kreativitet og gammel eleganse. En by å vandre i, nyte god mat i, en by å oppleve med alle sanser.

Byguide til Lisboa

Tips til gode restauranter i Lisboa

Tips til barer i Lisboa

7. Stockholm

I Stockholm vil jeg trekke frem tre ting: Fotografiska, hotellet Haymarket og området SoFo.

SoFo er ligger i Södermalm sør for Folkungagatan. Et område som minner ikke så rent lite om Oslos Grünerløkka og som er kjent for mange kule caféer og hyggelige små butikker. Og navnet er ikke tilfeldig – det er selvsagt inspirert av New Yorks Soho.

Mer om SoFo her

8. Tallinn

Jeg har ikke vært i Tallinn på mange år. Likevel har jeg noen ferske, gode restauranttips, etter at tre mesterkokker var på Oslo-besøk og presenterte meny og restaurant. Her kan du lese hvilke det var. 

9. Helsinki

Nå er det like lenge siden jeg var i Helsinki som i Tallinn – men det varer ikke lenge. Snart går turen dit for å sjekke ut noen av de trendy stedene i byen. Mer om det senere.

10. Nice

Den franske riviera … En ting er å være i Nice, en nokså stor by ved Middelhavet, med steinstrender og klart hav å svømme i. Men også nærheten til småbyer som Eze, til St. Tropez-halvøya, eller Monaco, Montecarlo eller Italia, for den saks skyld. Det er nok å finne på for den som lander i Nice, for å si det sånn!

Ramatouelle
Ramatouelle ligger på St. Tropez-halvøya

God tur til dere som skal ut og reise. Jeg holder meg i Norge i langhelgen. Turen går over fjellet og til Vestlandet!

Les også: Norge i mai – den beste tiden!

Hva er dine planer for langhelgen? Del gjerne! 

Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

2 Comments
  1. Jeg må jobbe (lenge) på fredag, så det blir ingen langhelg på meg. Men har jo fri på torsdag, og når jeg tenker på alle reisene jeg nylig har vært på eller skal på denne våren og sommeren, har jeg virkelig ingen grunn til å klage. Nyt langhelgen i det flotte landet vårt!

  2. Hei, Marianne
    Ja, det er jo ikke sånn at alle har fri fredag, selv om den er «inneklemt» 😉 Blir nok deilig med en fridag for deg i morgen. Skjønner du har vært på farten i det siste, og ønsker deg riktig gode reiser fremover også.

    Nyt fridagen og helgen du også 🙂
    /Mette

error: Content is protected !!