Ja til flere norske reiseopplevelser!

Norge er et fantastisk vakkert land å reise i. Det vet jo alle vi som har sett oss rundt i eget land! Nå har jeg skrevet en del om dette på Reiselykke fra før av, men tar opp tråden igjen som frilansskribent og intervjuobjekt i blant annet VG.

 

Det er heller ingen hemmelighet at stadig flere utlendinger har oppdaget Norge som ferieland, til tross for et noe stivere prisnivå enn mange andre land.

Nylig ble jeg intervjuet av Malene Emilie Rustad som har laget en kalender for når på året du bør besøke de ulike delene av Norge. Der fikk jeg bidra med noen av mine personlig høydepunkter:

 Å oppleve nordlyset på Svalbard er en magisk opplevelse

påstår jeg derfor blant annet der. Selv dro jeg dit i midten av februar i fjor, og fikk se både nordlys og de første stolstrålene treffe toppen av de hvitkledte fjellen rundt Longyearbyen – det kan du se på bildet under her.

→ Les om mine opplevelser på Svalbard her, samt om da jeg dro på isgrottevandring og kjørte med hundespann

Stillhet på Svalbard

Fjellturer til høsten og vinteropplevelser til fjells, er andre ting jeg trekker frem som favoritter:

I vintermånedene – om jeg ikke er på reise i utlandet, liker jeg meg best til fjells på skitur. Jeg synes det er deilig når snøen ligger som et hvitt teppe og bidrar til langt lysere dager enn for eksempel i Oslos gater.

→ I vinter var jeg en hel måned til fjells – sammenhengende! Det kan du lese om her

Høsten bør oppleves til fjells når fargene skifter og lyngen blir rød og varm i fargetonene. Da er det ufattelig vakkert å gå turer i høyden.

→ På reiselykke.com deler jeg tips til flere fjellturer i Norge, blant annet i Hallingskarvet nasjonalpark og Kjeragbolten.

Hallingskarvet nasjonalpark

Som jeg har delt med dere før, mener jeg at Norge er et fantastisk sted å reise rundt i i mai. I VG-intervjuet trekker jeg da spesielt frem Hardanger, på grunn av fruktblomtringen:

Alle burde oppleve blomstringen i Hardanger! Tar du turen i mai ser du dette, og bildet av snødekte fjelltopper, knallblå fjord og grønne enger er også fantastiske.

→ I denne artikkelen påstår jeg sågar at Hardanger er Norges svar på Cinque Terre!

Norge som reisemål i mai snakker jeg også om i denne saken VGs Camilla Jorddal skrev nå nylig:

Jeg synes Norge er stedet å reise i mai. Da er parkene blitt grønnere og kirsebærtrærne pynter gjerne opp bygater.

Vøringsfossen Hotel i Eidsfjord

Sommerstid drar jeg alltid vestover, som jeg skriver om blant annet her.

Selv om ikke været alltid er til å stole på sommerstid i Norge, er det nå engang veldig flott å oppleve den rå naturen langs kysten vår – med fjorder og fjell og det åpne havet. Det er mange muligheter langs kysten for den som er glad i å være ute i naturen!

som jeg uttalte til Malene Emilie Rustad.

Men i fjor dro jeg først nordover, til Lofoten. Å få oppleve midnattsola der, med det myke lyset og den vakre naturen, var virkelig en minnerik opplevelse.

Kulturstien i Vågar, Lofoten

Her er tips til tre flotte korte vandreturer i Lofoten 

For VG har jeg selv fått intervjue Magnus Helgerud, idéhistorikeren som forsker på reise, og som blant annet har utgitt boken Si meg hvor du reiser. Der slår han et slag for kortreiste reiser. I intervjuet i VG sier Helgerud blant annet:

Reis gjerne mer i eget land, ja, i eget fylke også. Du kan møte spennende mennesker og historier som kan gi andre perspektiv.

Og det er noe jeg veldig gjerne gjør, selv om jeg mener det er viktig å komme seg ut og møte andre kulturer og andre vaner enn våre egne. Derfor skriver jeg også om norske reisemål her på Reiselykke. Men også i VG har jeg fått skrive meg rundt i Norge. Som denne artikkelen om Utsira, studiebyen min Bergen og nydelige Lofoten, som du finner over hele seks sider i VGs reisemagasin (april og mai-nummeret, som er ute i butikkene nå).

Hvor reisen går neste gang? Til Telemark og Rogaland! Mer om det etterhvert … Nå skal jeg først holde meg litt i Oslo noen tid, mens jeg venter på at kirsebærtrærne blomstrer. Med ønske om en herlig norsk mai måned!

Tips til sommerens Norgesferie

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!