Norsk reiseguide til Montenegro

Montenegro som reisemål er hot! Stadig flere vurderer dette som sitt neste reisemål. Men hvor er det best å være i Montenegro? Hvilke strender er fine, hva kan man oppleve og hvor bør man dra på utflukt? Nå er reiseguiden her – endelig!

Dette innlegget er reklame for egenutviklede produkter, i salg her på nettsiden

Sommeren 2015 dro jeg til Montenegro på ferie med min mann, og vi ble begge umiddelbart begeistret. Vi gjorde som vi pleier: vi reiste rundt og så mest mulig av landet vi besøkte. Vi pratet med lokale, smakte på lokale delikatesser, opplevde og nøt dagene.

Jeg har skrevet en del om Montenegro her på Reiselykke siden da, og noen av disse tekstene er for tiden noe av de mest leste her på Reiselykke. Det er et tegn på at Montenegro er et land flere vurderer å reise til tenkte jeg – og bestemte meg for å reise tilbake, ene og alene for å skrive en ny områdeguide, denne gang altså fra Montenegro.

Jeg deler mine beste tips i eboka Montenegro på 1-2-3!
Reiselykke i Montenegro
Her er jeg sommeren 2015 like ved Sveti Stefan. Kameraet ble hyppig brukt!

Området reiseguiden dekker

Jeg har valgt å konsentrere meg om kysten, der de fleste reiser. Her finner vi rik historie, sjarmerende og vakre gamlebyer, lune bukter, sandstrender og ikke minst: de store trekkplastrene Sveti Stefan og Kotorbukta.

Men denne gang ville jeg se mer: jeg dro derfor til den sentrale delen av Montenegro, hvor jeg besøkte et kloster, dro til en nasjonalpark, besøkte en vingård og mye mer. Disse opplevelsene er blitt med i boken som tips til dagsutflukter for deg som vil se mer enn kysten og kanskje oppleve en litt annen del av Montenegro.

Montenegro som reisemål

I løpet av mine rundreiser har jeg møtt guider og servitører, kokker, båtførere og sommelierer. Jeg har lært og lyttet, ledd og kost meg. Montenegrinerne er utrolig gjestfrie, imøtekommende og velvillige. Det er ganske imponerende av et folkeslag som har vært invadert og styrt av flere nasjoner i århundrer. Vi har litt å lære der, altså!

Her er noen av de jeg har pratet med i Montenegro:

Jeg håper du vurderer Montenegro som reisemål. Dette er et land som kan tilby det aller meste av det vi nordmenn setter pris på: god mat og drikke, flotte strandområder, koselige byer, høyreiste fjell og vakker natur – for ikke å glemme et særdeles hyggelig prisnivå. Og vit at du er velkommen: Montenegro som turistdestinasjon er under utvikling, og noen steder har det gått fortere enn andre. Men det er det behov for også. Lønnsnivået i Montenegro er lavt, flere har to jobber og naturalhusholdning er fortsatt utbredt. Våre feriepenger blir nok pris på! Win-win for begge parter der, altså.

Digital reiseguide til Montenegro

Reiselykke i Montenegro kommer som en interaktiv pdf, med linker til omtalte steder og kart i Google MyMaps (hvor omtalte steder er merket av). Den er laget spesielt for lesebrett som ipad, eventuelt smart-telefoner som iphones, der filen kan leses i iBooks eller lignende app’er. Pdf-en kan også leses på pc/mac og printes på papir. Reiseguiden er på 60+ sider, med rikelig med fotografier, samt tips til videre lesning.

Takk til Armin, Ivan, Radovan, Sara, Bojan, Vladan, Slavoljub, Jovan, Yugoslava, Sandra, Zeljko og Zikimic. Disse har alle, på hvert sitt vis, bidratt til at denne e-guiden kunne lages. En spesiell takk til Dalibor ved turistkontoret i Herceg Novi, som har bistått meg med tilrettelegging i forhold til denne utgivelsen, som tolk og med å sette meg i kontakt med guider og andre lokale turistkontor i landet. Takk også til øvrige turistkontor for den bistand jeg har fått i forhold til reiseopplevelser i innlandet. Guiden er basert på min egen research og egne reiser, på tips og innspill jeg har fått fra innbyggere jeg har møtt på min vei, samt info jeg har bedt om og fått fra disse lokale turistkontorene. Guiden inneholder også kilderegister og tips til videre lesning.

Guiden kan du kjøpe her

Reiselykkes områdeguider

Jeg har nå utgitt tre reiseguide som på hvert sitt vis dekker hvert sitt område:

  • Reiselykke i Cinque Terre tar for seg de fem landsbyene der, turstiene, tips til gode restauranter og overnatting. Guiden ble revidert og oppdatert i mars 2018
  • Reiselykke på Sri Lanka tar for seg utvalgte høydepunkter ved landet, som UNESCO-stedene, nasjonalparkene, safari, høydepunkter og strandområder. Guiden ble revidert og oppdatert i mars 2018.
  • Reiselykke i Montenegro ble lansert i juni i år og er siste tilskudd i denne digitale reiseguide-serien, basert på personlig planlagte og gjennomførte reiser.
Her finner du alle utgivelser fra Reiselykke 

Områdeguider fra Reiselykke Media

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

1 Comment
error: Content is protected !!