Nytt reisefølge til Tokyo

Ina Strøm har tilbrakt mer enn 10 000 timer i Tokyo. Det ble det bok av.

Alt dette er Tokyo. Japan sett fra gateplan er hennes skildring av byen, slik hun ser den, med anekdoter og opplevelser, innsikt og kunnskap om japansk samtid og historie. Vakre bilder fra Tokyo er gjennomgående illustrasjoner i boka.

Jeg har selv besøkt Tokyo, som er en storby man ikke glemmer så lett. For Tokyo spiller på alle sanser og kan tilby alt man måtte ønske og ikke en gang ante at fantes.

→ Dette er min opplevelse av byen: Tokyo – neon, sushi og shopping

Alt dette Tokyo

Ina Strøms bok er muntlig, direkte og lett i språket, med glimt i øyet. Forfatteren selv veksler mellom å dele reisetips og gi en innføring i lokal kultur og historie. Med det er det en bok å investere i før en reise til Japan, men uten at det er som en guidebok til byen i og for seg. Den fungerer best som et bakteppe til egen utforskning.

Strøm tar for eksempel opp samtidsfenomener, som eldrebølgen som har slått langt kraftigere ned i Japan enn i Norge. Hun gir en forklaring på behovet for kjærlighetshotell, en innføring i hvordan utføre en ordentlig onsen og innsikt i japansk matkunst som er en del av Unescos verdensarv.

→ Jeg har intervjuet Ina Strøm for VG Reise. Les intervjuet med Ina Strøm her!

Alt dette Tokyo

Boka får du kjøpt i bokhandelen eller på nett, for eksempel hos Haugen Bok*


Til opplysning: Merk at lenker merket med *  er affiliate-lenker. Dette innebærer at Reiselykke tjener en liten kommisjon dersom du gjennomfører et kjøp via disse, uten at det koster deg noe ekstra. Dette er med på å beholde Reiselykke reklamefri og sørge for videre drift av nettsiden. 

Omtale er basert på frieksemplar utsendt av forlaget for anmeldelse

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

4 Comments
  1. Å, du kan glede deg til Tokyo! En spennende og litt overveldende by. Fint å lese denne boka, jeg skal nok ta en oppfriskning av Ina Strøm sin bok før jeg tar turen tilbake. Alltid kjekt å få litt mer innsikt i forbindelse med en reise

    /Mette

error: Content is protected !!